خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 20 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت توسعه زیرساخت‌های گردشگری و زیارتی در طبس - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 20 بهمن 1403 - 16:30
نشست تخصصی بررسی اقتصاد گردشگری و زیارتی با حضور مسئولان، نخبگان و فعالان این حوزه در شهرستان طبس برگزار شد.
گردشگري،طبس،زيارت،توسعه،شهر،اشاره،زائران،رويداد،مشهد،شهرستان ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از طبس، جواد راستینه در نشست تخصصی بررسی اقتصاد گردشگری و زیارتی در طبس با اشاره به ظرفیت‌های گردشگری و زیارتی شهرستان بر لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامتی، رفاهی و حمل‌ونقل برای جذب بیشتر زائران و گردشگران تأکید کرد.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از دو میلیون زائر و گردشگر به‌ویژه در ایام نوروز به طبس سفر می‌کنند، گفت: این شهرستان به دلیل موقعیت خاص خود، نیازمند برنامه‌ریزی جدی برای افزایش مدت اقامت زائران و رونق اقتصاد گردشگری است.
رئیس شورای شهر طبس با اشاره به اهمیت توسعه حمل‌ونقل هوایی و ریلی پیشنهاد کرد که با برقراری پروازهای منظم، ایجاد قطار گردشگری و طراحی بسته‌های ویژه سفر، امکان افزایش مدت اقامت مسافران در طبس فراهم شود.
هر زائری که از این شهرستان عبور می‌کند، به دلیل بعد مسافت، ناگزیر به اقامت یک‌شبه است، اما می‌توان با ایجاد جاذبه‌های گردشگری و امکانات مناسب، این مدت را افزایش داد.
لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامتی برای زائران در طبس
حجت‌الاسلام احمدی بر ضرورت گسترش امکانات رفاهی و اقامتی برای زائران در شهرستان طبس تأکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه ویژه این شهر در مسیر زیارت، خواستار تسریع در اجرای پروژه‌های مرتبط با اقتصاد زیارت شد.
مدیرعامل آستان مبارک حضرت حسین بن موسی الکاظم(ع) ضمن تأکید بر اینکه زیارت نباید صرفاً به بعد فردی و حاجت‌خواهی محدود شود، تصریح کرد: زیارت یک عهد و پیوند با آرمان‌های اهل‌بیت (ع) است و باید زیرساخت‌های لازم برای حضور گسترده زائران فراهم شود.
وی از برنامه‌ریزی برای ایجاد 98 سوئیت اقامتی در باغ رضوان و بیست واحد اقامتی دیگر در نزدیکی حرم خبر داد و خواستار مشارکت بیشتر نهادهای شهری و فرهنگی در این زمینه شد.
همچنین به ظرفیت شهرستان برای جذب زائران بین‌المللی، به‌ویژه از پاکستان، اشاره کرد و پیشنهاد داد که مسیر زائران این کشور از طریق طبس به سمت مشهد مقدس هدایت شود.
استفاده بهینه از ظرفیت‌های شهرستان در راستای توسعه زیارت و گردشگری
سیدجواد بدیعی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های عظیم این شهرستان در زمینه‌های مختلف، بر لزوم استفاده بهینه از این منابع برای توسعه اقتصاد زیارت و گردشگری مذهبی تأکید کرد.
وی ضمن تبریک ایام‌الله دهه فجر و اعیاد شعبانیه، به برکات حضور زائران از شهرهای مختلف کشور در این نشست اشاره کرد و از همکاری با آستان مبارکه حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) به عنوان یک فرصت بی‌نظیر برای توسعه شهرستان یاد کرد.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان طبس، شهرستان طبس را به عنوان یکی از بزرگترین شهرستان‌های کشور با موقعیت جغرافیایی ویژه در کریدور ارتباطی شرق و جنوب شرق کشور معرفی کرد و گفت: ظرفیت‌های عظیمی همچون فرودگاه، راه‌آهن و ذخایر زغال سنگ در این شهرستان موجود است که می‌تواند برای خدمات‌رسانی به زوار و گردشگران بسیار مفید باشد.
بدیعی همچنین به ظرفیت‌های منحصر به فرد شهرستان از جمله شرف الشمس و آستان مبارکه حسین بن موسی الکاظم (ع) اشاره کرد و از دستگاه‌های اجرایی خواست تا با نگاه ویژه به این آستان، در راستای توسعه زیارت و گردشگری در شهرستان گام بردارند.
وی گفت: تمام اقدامات باید به سمت افزایش ظرفیت زیارتی و گردشگری طبس هدایت شود و اگر پروژه‌هایی مانند بازارچه صنایع دستی، هتل‌های اقامتی و دیگر طرح‌های گردشگری در حال انجام هستند، باید همه اینها با محوریت آستان مبارکه و در راستای ارتقای زیارت باشد.
سرپرست فرمانداری ویژه شهرستان طبس، به ژئوپارک جهانی و روستای گردشگری جهانی در طبس اشاره کرد و از فعالان حوزه گردشگری خواست که از این ظرفیت‌ها برای جذب زائران و گردشگران بهره‌برداری کنند.
وی افزود: تمامی اقدامات در این حوزه باید در راستای توسعه زیارت و جذب گردشگر با همکاری شهرداری، شورای اسلامی و آستان مبارکه انجام شود.
‍ ضرورت حمایت از نوآوری و سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری و زیارت طبس
عطایی‌نژاد نیز با اشاره به تجربیات خود در زمینه نوآوری و کسب‌وکار، بزرگ‌ترین مانع پیشرفت را عدم باور به توانمندی‌های داخلی و نگاه محدود به امکانات موجود دانست و تاکید کرد: محرومیت واقعی، کمبود امکانات نیست، بلکه نداشتن جسارت و باور به امکان تغییر است.
امروز فضای دیجیتال و ابزارهای نوین ارتباطی، فرصتی برای توسعه در هر نقطه از کشور فراهم کرده است.
وی با اشاره به اهمیت اتصال نخبگان، مدیران و بخش خصوصی برای ایجاد تغییر در شهرستان، بر ضرورت ایجاد پیوند بین صنعت، مدیریت شهری و کارآفرینان تأکید کرد و افزود: اگر این ارتباط به‌درستی شکل بگیرد، می‌توانیم شاهد تحولی جدی در حوزه گردشگری و زیارت در طبس باشیم.
لزوم برندسازی، تبلیغات هدفمند و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای جذب زائران
دبیر ستاد ملی سقاخانه با اشاره به سهم کم طبس از گردشگران خارجی حوزه زیارت، بر لزوم برندسازی، تبلیغات هدفمند و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای جذب زائران تأکید کرد.
در ادامه، وی خواستار حمایت عملی از ایده‌ها و سرمایه‌گذاری در حوزه زیارت شد و افزود: بخش دولتی باید به جای مانع‌تراشی، مسیر را برای فعالیت‌های نوآورانه هموار کند و به بخش خصوصی میدان دهد.
بسیاری از ایده‌ها به دلیل عدم حمایت در مراحل اولیه، به نتیجه نمی‌رسند.
نقش زیارت در توسعه اقتصادی نیز از دیگر موضوعات مطرح‌شده در این نشست بود.
دبیر ستاد ملی سقاخانه با اشاره به دومین رویداد ملی سقاخانه اظهار داشت: در این رویداد، هر یک از چهار شهر مشهد، طبس، قم و شیراز وظایف خاص خود را دارند و در راستای تقویت هم‌افزایی میان این شهرها به صورت هماهنگ کار می‌کنند.
وی گفت: مشهد به عنوان شهر میزبان و رئیس رویداد در این برنامه نقش محوری دارد و مسئولیت‌های کلی را بر عهده دارد.
همچنین، شهرداری طبس مسئولیت پرورش ایده‌ها، طرح‌ها و ارزیابی آن‌ها را به عهده دارد و تلاش می‌کند تا پروژه‌های مختلفی که در این زمینه شکل می‌گیرد، به بهترین نحو ممکن اجرا شود.
شهرداری قم نیز در زمینه اطلاع‌رسانی و فراخوان‌ها به طور گسترده فعالیت کرده و نقش مهمی در جذب مشارکت‌های عمومی دارد.
در نهایت، شیراز وظیفه برگزاری بخش‌های تکمیلی و اختتامیه این رویداد را به عهده دارد.
جایگاه و تاثیر اجتماعی زیارت تبیین شود
دبیر ستاد ملی سقاخانه تاکید کرد: این رویداد نه تنها به عنوان یک مراسم بلکه به عنوان یک الگوی همکاری میان شهرداری‌ها و دستگاه‌های مختلف کشور مطرح است.
این نوع همکاری‌ها فرصتی برای اشتراک‌گذاری تجارب و هم‌افزایی میان شهرها در زمینه ترویج فرهنگ زیارت و توسعه گردشگری مذهبی است.
عطایی‌نژاد، به ظرفیت‌های پنهان و ارزشمند گردشگری مذهبی در شهر طبس اشاره کرد و گفت: این شهر دارای ویژگی‌های منحصر به فردی در این زمینه است که می‌تواند در سطح ملی شناخته شود.
وی از طبسی‌ها به خاطر مشارکت فعال در این پروژه قدردانی کرد و گفت: این همکاری می‌تواند به برندسازی شهری و معرفی هر چه بیشتر طبس به عنوان یک مقصد مذهبی کمک کند.
دبیر ستاد ملی سقاخانه بیان کرد: هدف نهایی از برگزاری این رویداد، تبیین جایگاه و تاثیر اجتماعی زیارت در سطح ملی است.
عطایی‌نژاد گفت: در گذشته نتواسته‌ایم همبستگی یکپارچه‌ای در میان دستگاه‌های مختلف کشور برای ارتقای موضوع زیارت ایجاد کنیم، اما با برگزاری چنین رویدادهایی، سعی داریم این خلا را پر کنیم.
وی از رسانه‌ها خواست تا در معرفی ظرفیت‌های شهرهایی همچون طبس به دیگر نقاط کشور نقش مؤثری ایفا کنند و این موضوع را در رسانه‌های خود بازتاب دهند.
دبیر ستاد ملی سقاخانه تاکید کرد: بعد از این نشست، جزئیات دقیق‌تر و برنامه‌های تکمیلی به صورت فایل‌های پاورپوینت به حضار ارائه خواهد شد تا اطلاعات بیشتری در این زمینه در اختیار مسئولین قرار گیرد.
لزوم تدوین سند جامع توسعه گردشگری شهری در طبس
نادری، رئیس اداره گردشگری و زیارت قم نیز به بررسی فرصت‌های توسعه گردشگری در شهر طبس و اهمیت آن در کریدور گردشگری مذهبی کشور پرداخت.
وی بر لزوم تدوین سند جامع توسعه گردشگری شهری در طبس تاکید کرد و پیشنهاداتی برای بهبود زیرساخت‌ها و خدمات زائران در این شهر مطرح کرد.
شهر طبس می‌تواند به عنوان یک مقصد مهم زیارتی در کریدور میان قم، مشهد، شیراز و طبس نقش‌آفرینی کند.
رئیس اداره گردشگری و زیارت قم پیشنهاد کرد: برای ایجاد ثبات در روند توسعه گردشگری، یک سند جامع توسعه گردشگری با محوریت آستان حضرت حسین بن موسی کاظم در طبس تدوین شود.
این سند باید با همکاری مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر طبس طراحی گردد تا توسعه گردشگری با ثبات و پایدار پیش رود.
وی به ضرورت ایجاد تورهای گردشگری مشابه تجربه قم اشاره کرد و افزود: خدمات جابجایی زائران مانند اتوبوس‌ها یا ون‌هایی برای راحتی زائران در طبس می‌تواند اجرا شود.
نادری بر اهمیت اطلاع‌رسانی در خصوص خدمات و امکانات شهری تاکید کرد و از همکاری شهرداری‌های شهرهای مبدأ (قم، مشهد، شیراز) و شهر مقصد (طبس) در این زمینه سخن گفت.
رئیس اداره گردشگری و زیارت قم به فرصت‌های سرمایه‌گذاری در طبس اشاره کرد و گفت: با معرفی این فرصت‌ها به سرمایه‌گذاران در شهرهای زیارتی مانند قم، مشهد و شیراز، می‌توان زمینه‌های سرمایه‌گذاری در طبس را فراهم ساخت و توسعه اقتصادی این شهر را تسریع کرد.
ارسال بیش از 400 ایده از سراسر کشور به دبیرخانه ستاد ملی سقاخانه
‍ باغبان، رئیس اداره زیارت شهرداری مشهد نیز به اهمیت نگاه علمی و تخصصی در برگزاری این رویداد اشاره کرد و توضیح داد که هدف اصلی این رویداد، ارتقای کیفیت برنامه‌ها و پروژه‌های زیارتی و گردشگری است و این امر تنها از طریق رویکرد علمی و استفاده از پژوهش‌های دقیق و جامع امکان‌پذیر است.
باغبان بیان کرد: شهرداری مشهد، به عنوان یکی از شهرهای مهم زیارتی کشور، برای پیشبرد این رویداد، همکاری نزدیکی با یک پژوهشکده زیارت برجسته داشته است.
این همکاری منجر به انجام مطالعات گسترده‌ای شده که مبنای برنامه‌ریزی‌های این رویداد قرار گرفته است.
رئیس اداره زیارت شهرداری مشهد بیان کرد: این مطالعات برای شناسایی بهترین شیوه‌ها و روش‌های اجرایی برای توسعه گردشگری زیارتی انجام شده و نتیجه آن، ایجاد بستری علمی برای فعالیت‌ها و پروژه‌های در دست اقدام است.
باغبان به مشارکت فعال شهرهای مختلف در دومین رویداد ملی سقاخانه اشاره کرد و گفت: این رویداد در قالب سه بخش اصلی برگزار می‌شود: ایده‌ها، طرح‌های کسب‌وکار و طرح‌های اجرایی.
وی با اشاره به ارسال بیش از 400 ایده از سراسر کشور به دبیرخانه این رویداد، این مشارکت گسترده را نشانه‌ای از علاقه و توجه عمومی به موضوع زیارت و گردشگری مذهبی دانست.
این ایده‌ها از شهرهای مختلف کشور ارسال شده‌اند و در سه قالب مختلف در حال ارزیابی هستند.
باغبان تأکید کرد: در این رویداد از ظرفیت نخبگان و متخصصان در حوزه زیارت و گردشگری در شهرهای مختلف کشور، به ویژه مشهد، قم و شیراز، بهره‌برداری خواهد شد.
این همکاری‌های تخصصی نه تنها به توسعه بهتر این رویداد کمک می‌کند، بلکه به تبادل تجربیات میان شهرهای زیارتی نیز خواهد انجامید.
لزوم تقویت صنعت گردشگری در سطح ملی
رئیس اداره زیارت شهرداری مشهد اشاره کرد: شهرداری مشهد در ایام مختلف، به ویژه در دهه کرامت و نوروز، برنامه‌های جامع و اثربخشی را برای ارتقای گردشگری مذهبی در مشهد برگزار می‌کند و آماده است تا این تجربه‌ها و ظرفیت‌ها را در اختیار شهر طبس قرار دهد.
به اعتقاد باغبان، شهر طبس با دارا بودن ظرفیت‌های خاص خود در زمینه زیارت و گردشگری مذهبی، می‌تواند از تجربیات و همکاری‌های سایر شهرهای زیارتی بهره‌مند شود.
وی بر اهمیت همکاری‌های بین‌شهری و اشتراک‌گذاری ظرفیت‌ها و تجربیات در حوزه گردشگری و زیارت تأکید کرد و از آمادگی شهرداری مشهد برای همکاری بیشتر با شهر طبس در راستای توسعه گردشگری مذهبی خبر داد.
رئیس اداره زیارت شهرداری مشهد، این همکاری‌ها را فرصتی ارزشمند برای تقویت صنعت گردشگری در سطح ملی دانست و از تمام دستگاه‌ها و نهادها خواست که در این مسیر، همکاری لازم را داشته باشند.
گردشگری، تنها صنعتی است که می‌تواند ثروت را به‌طور عادلانه در جامعه توزیع کند
نیری نیز گفت: طبس یک شهر گمشده است که باید کشف و معرفی شود، و در این مسیر خبرنگاران می‌توانند به عنوان سفیران علمی در معرفی ظرفیت‌های گردشگری مذهبی این شهر نقش کلیدی ایفا کنند.
وی صنعت گردشگری را تنها صنعتی دانست که می‌تواند ثروت را به‌طور عادلانه در سطح جامعه توزیع کند و افزود: وجود حرم مطهر در طبس باعث شده ظرفیت‌های اقتصادی زیادی در پیرامون این شهر شکل گیرد.
گردشگران و زائران به طور مستقیم و غیرمستقیم به رونق کسب‌وکارهای محلی و توسعه اجتماعی کمک خواهند کرد.
طبس باید بازار گردشگری خود را شناسایی کند
وی تأکید کرد: طبس باید بازار گردشگری خود را شناسایی کرده و برای آن برنامه‌ریزی کند.
نیری به اهمیت تولید محتوای مناسب و معرفی طبس در رویدادها و برنامه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: برای جذب گردشگران و زائران بیشتر، نیاز است که ظرفیت‌های طبس به‌طور مستمر معرفی شوند.
مدیر گردشگری شیراز بر لزوم همکاری و هم‌افزایی بین‌شهری در حوزه گردشگری مذهبی تأکید کرد و گفت: همکاری نزدیک میان شهرداری‌ها، تولیت‌ها و نهادهای مختلف می‌تواند زیرساخت‌های لازم برای توسعه گردشگری مذهبی را فراهم کند.
وی ابراز امیدواری کرد: در اختتامیه دومین رویداد ملی سقاخانه که در شیراز برگزار خواهد شد، راهکارهایی برای تقویت همکاری‌ها و هم‌افزایی بیشتر میان شهرهای زیارتی تدوین شود.
نیری از اعضای شورای شهر، شهردار و خبرنگاران شهر طبس خواست تا ظرفیت‌های بالقوه شهر را به فرصت‌های بالفعل تبدیل کنند تا طبس بتواند در بازار گردشگری مذهبی کشور و بین‌المللی حضوری مؤثر داشته باشد.
انتهای پیام/252/