احتکار واحدهای مسکونی به وسیله سامانه املاک و اسکان از دست دلالان خارج شد
کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: احتکار واحدهای مسکونی که در سالهای گذشته توسط دلالان و سوداگران انجام میشد با ثبت اطلاعات در سامانه املاک واسکان و اتصال بانک مرکزی خارج شد.
![سامانه،مسكن،اجراي،بازار،ثبت،اسكان،املاك،ساماندهي](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1403/11/20/20330962_955.jpg)
ابوالفضلی کارشناس سیاست گذاری مسکن در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه سامانه املاک و اسکان با هدف ساماندهی بازار مسکن که پیشنیاز آن ثبت اقامت شهروندان است از سال 99 راهاندازی شد گفت: اما در سال های گذشته روند ثبت نام افراد در آن به کندی پیش رفت.
طبق بند ۳ ماده ۳ قانون ساماندهی مسکن، همه دستگاه ها باید ارائه خدمات خود را مشروط به احراز هویت افراد در سامانه املاک و اسکان کنند که متصل نشدن و همکاری نکردن دستگاه ها باعث شد وزارت راه و شهرسازی در پنج سال گذشته در دستیابی به هدف مورد نظر خود توفیق چندانی نداشته باشد.
وی ادامه داد: از ماه گذشته اجرای تنها 2 مورد از شروط ارائه خدمات دولتی به سه برابر شدن ثبت اقامت در سامانه منجر شده است.
مدتی قبل، فراجا اقدامات لازم برای اجرای قانون و اتصال به سامانه املاک و اسکان انجام داد.
پس از آن بانک مرکزی ارائه دسته چک را منوط به نام نویسی در سامانه کرد و از ۳۰ دی ماه این اقدام را به مرحله اجرا درآورد.
او با اشاره به اینکه ثبت نام در سامانه مزیتهای بسیاری برای بخش مسکن دارد.
اجرای این قانون میتواند در شناسایی متقاضیان و ساماندهی بازار مسکن کمک کند گفت: برنامهریزی برای مسکن شهروندان از دیگر مزایای نام نویسی در سامانه است.
هدف دیگر این سامانه سر و سامان دادن به بازار اجارهبها و کمک به افراد اجارهنشین است.
ابوالفضلی با تاکید بر اینکه در حال حاضر اجرای این طرح نقش بسیار موثری در کاهش بورکراسی های اداری دارد گفت: اجرای این طرح توانسته است بخش زیادی از واحدهای احتکار شده را به بازار عرضه کند و دیگر دلالان و سوداگران به فکر اجرای احتکار واحد مسکونی خود نباشند چراکه طبق این سامانه باید تمامی افراد و متقاضیان برای دریافت دسته چک به این سامانه مراجعه کنند که همین امر خود زمینه ساز بهبود و تقویت بازار مسکن خواهد شد.