صرفهجویی ارزی ۴۰۰ میلیون یورویی با بومیسازی دانش تعمیر نیروگاهها
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: بومیسازی دانش فنی تعمیرات نیروگاههای کشور مانع از خروج ۴۰۰ میلیون یورو ارز از کشور شده است.
![تعميرات،نيروگاهي،ساخت،صنعت،دانش،كشور،قطعات،حساس،تجهيزات،تخصص ...](https://media.mehrnews.com/d/2025/01/01/4/5313504.jpg)
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شرکت مادر تخصصی برق حرارتی، مسعود مرادی مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران با اشاره به اینکه بومیسازی دانش فنی تعمیرات نیروگاههای کشور مانع از خروج ۴۰۰ میلیون یورو ارز از کشور شده است، خاطر نشان کرد: در دهههای گذشته دانش مهندسی ساخت مولدهای الکتریکی در انحصار تعداد محدودی از کشورهای جهان بود و از محل همین انحصارطلبی و به اعتبار تکنولوژی که در اختیار آنها قرار داشت عملاً دیگر کشورها به نوعی مستعمره صاحبان دانش و تکنولوژی آنها بودند.
وی ادامه داد: در کنار این دغدغه، چالش محدودیتهای نشأت گرفته از تحریمهای ظالمانه نیز صنعت نیروگاهی کشورمان را برای ادامه حیات وارد مخاطرات جدی کرده بود.
از این رو توجه جدی به خودکفایی و عدم نیاز به توان خارجی، اکتساب دانش و تقویت بنیه علمی استاندارد جهانی و بومیسازی این علوم در عرصه ساخت تجهیزات، بازسازی و تعمیرات تخصصی در صنعت حساس نیروگاهی برای رفع کامل دغدغههای این صنعت ضرورتی حیاتی قلمداد میشد که با تلاش جهادی و بیوقفه متخصصان جوان کشور این مهم به وقوع پیوست.
مدیرعامل شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران در خصوص روند رو به رشد دانش تعمیرات تخصصی و ساخت داخل قطعات و تجهیزات حساس صنعت نیروگاهی در دههای اخیر، اظهار کرد: خوشبختانه با توان و تخصص کارکنان و بهرهجویی از ظرفیت نرمافزاری و سختافزاری قوی، در چندین سال اخیر بدون کوچکترین کمک خارجی و بر اساس نیاز بازار هدف بیش از ۶۱۷ واحد نیروگاهی و تجهیزات حساس جانبی صنعت برق کشور مورد عملیات تعمیرات اساسی، نیمه اساسی و بهسازی قرار گرفتهاند.
وی اضافه کرد: همچنین ساخت انواع پرههای توربین بخار و کمپرسور، دیسک واستاب شفت، ساخت شینه و قطعات جکهای مکانیکی نیروگاههای برقابی، ساخت کویلفشار ضعیف و فشار قوی، ترانسفورماتورهای قدرت و فوق توزیع، بازسازی و نوسازی دهها دستگاه روتور ژنراتور طی این مدت در محل کارگاههای ساخت داخل و از محل دانش مهندسی کارکنان این مجموعه تولید و در اختیار صنعت نیروگاهی قرار گرفته است که انجام این اقدامات مانع از خروج ۴۰۰ میلیون یورو از کشور شده است.
مرادی در پایان خاطرنشان کرد: توانمندی متخصصان ایرانی در عرصه تعمیرات و آمادهسازی واحدهای تولید برق موجب شده است تا علاوه بر تأمین نیاز داخل، کشورمان رتبه برتر خاورمیانه در زمینه تعمیرات نیروگاههای حرارتی را کسب کرده و نخستین کشور بازسازیکننده قطعات داغ توربینهای گازی در منطقه باشد.