به رغم تمامی اقدامات مقاومت هنوز در غزه زنده است
پنجمین مرحله از مبادله اسرا بین حماس و اسرائیل شنبه در منطقه دیر البلح انجام گرفت، تا حداقل برای پنجمین بار پیاپی این امر به همگان تاکید شود که حماس که امروز نماد مقاومت مردم فلسطین است هنوز هم زنده است.
پنجمین مرحله از مبادله اسرا بین حماس و اسرائیل شنبه در منطقه دیر البلح انجام گرفت، تا حداقل برای پنجمین بار پیاپی این امر به همگان تاکید شود که حماس که امروز نماد مقاومت مردم فلسطین است هنوز هم زنده است.
کد خبر: 698679 | ۱۴۰۳/۱۱/۲۰ ۱۸:۰۰:۰۰
سید عماد حسینی- پنجمین مرحله از مبادله اسرا بین حماس و اسرائیل شنبه در منطقه دیر البلح انجام گرفت، تا حداقل برای پنجمین بار پیاپی این امر به همگان تاکید شود که حماس که امروز نماد مقاومت مردم فلسطین است هنوز هم زنده است.
این پیام را حماس در جایگاه تسلیم سه اسیر اسرائیلی هم ارسال کرده و به زبانهای عربی، عبری و انگلیسی تاکید کرده بود فردای غزه ما هستیم.
این امر در واقع بیش از آنکه مخاطبش بنیامین نتانیاهو و اظهاراتش در مورد پیروزی مطلق بوده باشد، برای کاخ سفید ارسال شد تا تاکید شود مردم فلسطین و گروههای مقاومتش در مقابل خواستههای مستاجر جدید کاخ سفید عقبنشینی نخواهند کرد، خواسته ای که به طور حتم در روزها و شاید سالهای آینده، بخش عمدهای از تحولات فلسطین و حتی خاورمیانه را تحتالشعاع خود قرار خواهد داد.
به اعتقاد کارشناسان، دونالد ترامپ هم بر خواسته خود پافشاری کرده و به حتم برای تحقق آن از ابزارهای مختلفی استفاده خواهد کرد.
دونالد ترامپ حداقل سه بار پیاپی درخواست خود را برای کوچ اجباری ساکنان غزه به مصر و اردن تکرار کرد، در حالی که دستیارانش در حال فشار بر دیگر کشورهای عربی و اسلامی برای پذیرفتن مردم غزه هستند.
معروف است که دونالد ترامپ به طیف سیاسی آمریکایی تعلق دارد که کاملاً از طرحهای اسرائیل در فلسطین حمایت میکند.
بنابراین، اظهارات تحریکآمیز او در مورد حقوق فلسطینیها از خلأ یا «لغزش زبان» ناشی نمیشود، بلکه اظهاراتی است که با دقت بررسی شده و هدف آن مهاجرت نژادی فلسطینیان غزه است.
دلیل انتخاب دستیارانش و به ویژه مسئولان، تعامل با منطقه خاورمیانه است؛ اعضایی که کاملاً از طرحهای اسرائیل در فلسطین تاریخی حمایت میکنند.
این بدان معناست که دونالد ترامپ به دنبال تبدیل ایدههای سیاسیای که به آنها اعتقاد دارد به تصمیمات سیاسی بسیار مهم در سیاست خارجی آمریکا در مورد اشغال اسرائیل برای فلسطین است.
مهاجرت به معنای پایان پروژه یا رویای راه حل دو کشور است و الحاق کرانه باختری به معنای محو هویت فلسطینی و ایجاد هویت جدیدی دور از سرزمین فلسطین تاریخی است.
این امری است که اگر نگوییم غیرممکن، پذیرش آن دشوار است.
اما سوالی که مطرح میشود این است: آیا سازمان ملل متحد با همه دستگاههای اصلی خود در برابر این برنامه تصفیه علنی، تماشاگر باقی خواهد ماند؟
یا آیا حرفی برای گفتن در مورد انصاف مردم فلسطین خواهد داشت که دهههاست تحت اشغال اسرائیل رنج میبرند؟
و این همان چیزی است که قطعنامههای سازمان ملل متحد مربوط به فلسطین بر آن تاکید کرده است.
در برابر آنچه آمریکا و اسرائیل برای باقیمانده فلسطین تاریخی در غزه و کرانه باختری برنامهریزی میکنند، جامعه بینالمللی از کشورهای بزرگ و سازمانهای منطقهای و بلوکهای اقتصادی و سیاسی مانند اتحادیه اروپا و بریکس مسئولیت تاریخی دارد که در برابر هر طرح مهاجرتی در غزه و الحاق در کرانه باختری بایستد، و باید موضعی متحد وجود داشته باشد که نشاندهنده مخالفت بینالمللی با آنچه برای آنها ساخته میشود، باشد.
این مخالفت مبتنی بر این است که آنها سرزمینهای فلسطینی هستند که اسرائیل در جنگ ژوئن ۱۹۶۷ اشغال کرده است، نه اظهارات ترامپ در مورد غزه و نه طرحهای اسرائیل در مورد آن، و نه وضعیت کرانه باختری، نمیتواند این حقیقت را لغو کند که به رغم تمامی اقدامات و جنایات صورتگرفته مقاومت هنوز در غزه زنده است.