۲۹۳ تن فرآوردههای خام دامی غیربهداشتی در مازندران معدوم شد
ساری -مدیرکل دامپزشکی مازندران از معدوم سازی ۲۹۲ تن فرآوردههای های خام دامی غیربهداشتی طی سال جاری در استان خبر داد و گفت: ۲۷ واحد متخلف نیز پلمب شدند.
![بهداشتي،دامپزشكي،محصولات،آقاپور،دامي،كاظمي،تن،معدوم،متخلفان، ...](https://media.mehrnews.com/d/2024/03/24/4/4912970.jpg)
به گزارش خبرنگار مهر، حمزه آقاپور کاظمی عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران با تأکید بر «حفظ سلامت عمومی و پیشگیری از مخاطرات بهداشتی»، آمارهای قابل توجهی از فعالیتهای نظارتی، ضبط و معدوم سازی محصولات غیربهداشتی و اقدامات قضائی علیه متخلفان ارائه داد.
وی اظهار داشت: در بازه زمانی یادشده، ۳۳ هزار و ۷۰ مورد بازدید از تولیدی، بسته بندی نگهداری مانند سردخانهها مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی و صنایع وابسته به فرآورده خام دامی انجام داده است که منجر به شناسایی ۹۳۵ مورد تخلف بهداشتی در این مراکز شده است.
وی با تاکید بر اینکه همکاران اداره کل دامپزشکی بر پیشگیری از عرضه محصولات فاقد استاندارد، بهویژه در مراکز پرخطر مانند و کارگاههای غیرمجاز تمرکز دارند گفت افزایش بازرسیها نسبت به سال گذشته، نشاندهنده عزم جدی برای کاهش مخاطرات بهداشتی است.
مدیرکل دامپزشکی استان مازندران گفت: در راستای مقابله با عرضه محصولات غیراستاندارد، ۲۹۳ تن از فرآوردههای خام دامی غیربهداشتی در این بازه زمانی ضبط و ۲۶۸ تن به طور کامل معدوم شدهاند.
وی با اشاره به این آمار هشدار داد: این حجم از ضبط و معدوم سازی نشان میدهد متخلفان همچنان در تلاشند تا محصولات غیرمجاز را به چرخه مصرف وارد کنند، اما با همکاری مراجع قضائی و نیروی انتظامی، به سرعت با آنها برخورد میشود.
وی از ارسال ۲۲۹ پرونده تخلف بهداشتی به مراجع قضائی در شهرستانها و خبر داد و افزود: برخورد قاطع با متخلفان، و پلمپ ۲۷ واحد متخلف پیام روشنی به فعالان این حوزه میدهد که سلامت مردم خطر قرمز ماست.
آقاپور کاظمی با اشاره به نظارت مستقیم این اداره کل بر روی واردات گوشت تازه و منجمد گفت: اداره کل دامپزشکی استان مازندران با نظارت بهداشتی بر ۴ هزار و ۲۳ تن گوشت منجمد گاوی و گوسفندی و ۷ هزار و ۳۳۶ تن گوشت تازه وارداتی را بر عهده داشته که تمامی آنها مطابق با پروتکلهای بهداشتی دامپزشکی وارد بازار مصرف شدهاند.
مدیرکل دامپزشکی مازندران این اقدام را گامی کلیدی برای «تأمین پروتئین سالم و جلوگیری از قاچاق محصولات غیراستاندارد» عنوان کرد.
آقاپور کاظمی تصریح کرد: «اعطای پروانهها تنها به واحدهای دارای شرایط فنی و بهداشتی صورت میگیرد و این روند به افزایش تأمین غذای سالم در جامعه کمک خواهد کرد از این رو در حوزه صدور مجوزها، ۵ هزار و ۳۴۳ صدور پروانه تأسیس و بهره برداری برای واحدهای مرتبط با فرآوردههای دامی صادر یا تمدید شده است.
در پایان، آقاپور کاظمی با تاکید بر اینکه «سلامت مردم حق مسلم آنهاست و تحقق این هدف، تنها با مشارکت همگانی ممکن خواهد بود.» از شهروندان خواست تا با گزارش موارد مشکوک از طریق خط تماس ۱۵۱۲، به دامپزشکی در اجرای مأموریتهای نظارتی یاری رسانند.