2 دهم درصد صادرات کشور متعلق به اردبیل است
استاندار اردبیل، گفت: صادرات استان اردبیل کمتر از 2 دهم درصد نسبت به سرانه کشوری است که رقم آن کمتر از 140 میلیون دلار است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مسعود امامی یگانه امشب در جلسه شورای اداری استان اردبیل که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور اداری و استخدامی برگزار شد، اظهار داشت: ضرورت ارتقا و اصلاح ساختار اداری و همچنین جبران کمبود نیروی انسانی در بسیاری از حوزهها مورد انتظار است که رئیس سازمان امور اداری و استخدامی باید در حل این مشکل یاریگر ما باشد.
وی با قدردانی از تبدیل وضعیت ایثارگران در سالهای گذشته، به کمبود نیروی شرکتی و ضرورت ساماندهی آنها اشاره کرد و گفت: در شهرهای جدیدالاحداث نظیر اصلاندوز و انگوت ما با استقرار نشدن دستگاههای اداری و اجرایی روبهرو هستیم که انتظار میرود با جذب نیرو و در قالب ساختمان دولت فعالیت این ادارات را به صورت تجمیعی شاهد باشیم.
استاندار اردبیل ضرورت انتقال ساختمان استانداری را به مکانی خارج از هسته مرکزی شهر یادآور شد و تصریح کرد: با توجه به اینکه ساختمان استانداری در پارک و باغ ملی بنا شده، امیدواریم با حمایت دولت چهاردهم زمینه انتقال ساختمان استانداری اردبیل به خارج از هسته مرکزی شهر فراهم آید.
امامی یگانه افتتاح 504 پروژه را با اعتباری بالغ بر 10 هزار میلیارد تومان در دهه فجر یادآور شد و افزود: 73 طرح اقتصادی نیز در این استان با اشتغال یکهزار و 700 نفر و سرمایهگذاری پنج هزار و 500 میلیارد تومان افتتاح و یا کلنگزنی شد.
وی استان اردبیل را قطب کشاورزی و تولید محصولات متنوع اعلام کرد و ادامه داد: وجود کشت و صنعت پارس و مغان و منطقه آزاد تجاری و ویژه اقتصادی زیرساختی مناسب فراهم کرده تا ما بتوانیم در این بخش افزایش ظرفیت تولید را شاهد باشیم.
استاندار اردبیل احداث 300 هکتار گلخانه با سرمایهگذاری پنج هزار میلیارد تومان و تکمیل پایاب سد خداآفرین را به مساحت 36 هزار و 700 هکتار و اشتغال پنج هزار نفر یادآور شد و خاطرنشان کرد: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و جلوگیری از خام فروشی محصولات مورد انتظار است و امیدواریم با این روند صادرات استان که کمتر از 2 دهم درصد کشور است، به بالاترین سطح برسد.
امامی یگانه استان اردبیل را جز پنج استان با نرخ بالای بیکاری اعلام کرد و ادامه داد: نرخ بیکاری در این استان بالای 10.1 دهم درصد است.
وی در ادامه اضافه کرد: تولید ناخالص این استان 65 هزار میلیارد تومان است که باید به 120 هزار میلیارد تومان ارتقا یافته و این نیازمند تسهیلگری در حوزه توسعه صنایع و راهاندازی یکهزار و 200 واحد صنعتی با اشتغال 30 هزار نفر است.
استاندار اردبیل استان اردبیل را قطب تولید لاستیک، آب معدنی، صنایع و مصنوعات چوبی و شیرآلات اعلام کرد و یادآور شد: ما باید با تقویت تولید محصولات صنعتی به صادرات با ارزش افزوده بالاتر اقدام کنیم تا رتبه 28 کشور ارتقا یابد.
امامی یگانه تأمین منابع هشت هزار میلیارد تومانی را برای راهاندازی 648 طرح تولیدی با اشتغال 30 هزار نفر یادآور شد و بیان کرد: در بخش گردشگری نیز ظرفیتهای خوبی داریم که نظیر آن وجود یکهزار و 800 اثر تاریخی و 110 دهنه چشمه آبگرم و آب سرد است که با تکمیل زیرساختهای اقامتی و پذیرایی به ویژه هتلها و مراکز بین راهی میتوان در توسعه این بخش موفق عمل کنیم.
وی از معاون رئیس جمهور خواست تا شرکتهای بزرگ سرمایه گذاری شبه دولتی را برای سرمایهگذاری در این استان ملزم کرده و پای این بنگاههای اقتصادی به ویژه شستا را به سمت استان باز کند.
استاندار اردبیل تصریح کرد: در تکمیل زیرساختها به ویژه راه، راه آهن و توسعه فرودگاه نیاز به تأمین اعتبار داریم و راه آهن اردبیل با پیشرفت 92 درصد نیاز به سه هزار میلیارد تومان منابع دارد که تا آخر سال 300 میلیارد تومان از این مبلغ تأمین میشود و از سال جاری تاکنون یکهزار میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافته است.
امامی یگانه توسعه شبکه بزرگراهی استان و تکمیل بیمارستان 540 تختخوابی اردبیل و بیمارستان ولیعصر مشگینشهر را یادآور شد و گفت: اکثر بیمارستانهای استان دارای قدمت بالایی است که برای نوسازی بیمارستان های فاطمی و بوعلی و جایگزینی آنها نیاز به اعتبار است.
وی افزود: استان اردبیل جز استانهای محروم کشور است و باید در جذب تسهیلات با نرخ سود پایین اقدامات مؤثری انجام شده و در کنار آن با بازگشایی بازارچه مرزی امکان ورود تجار به بازار 400 میلیون نفری روسیه، قفقاز و آذربایجان نیز فراهم آید.
رئیس شورای اداری استان در ادامه خاطرنشان کرد: صدور مجوز ماده 23 برای خط ریلی اردبیل به پارسآباد به طول 250 کیلومتر بسیار ضروری به نظر میرسد تا ما بتوانیم به خط ریلی قفقاز و جمهوری آذربایجان وصل شویم.
امامی یگانه تأمین آب شرب شهرها و اختصاص منابع آب از حقابه استان را بسیار ضروری اعلام کرد و ادامه داد: باید طرحهای اقتصادی در مناطق روستایی به نفع توسعه این مناطق و ماندگاری نیروی انسانی تعریف شود تا ما بتوانیم اشتغال مولد و توسعه بنگاههای زودبازده را در این مناطق شاهد باشیم.
استاندار اردبیل رویکرد دولت را در تحقق نهضت مدرسهسازی با استفاده از ظرفیت خیران یادآور شد و اضافه کرد: در حوزه توسعه انرژیهای تجدیدپذیر قرار است 260 مگاوات تولید انرژی در این استان انجام شود و ما افتخار میکنیم در چند ماه اخیر قطعی برق را در این استان در واحدهای خانگی، تجاری و صنعتی به صفر رساندهایم.
انتهای پیام/131/