خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 21 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معاریو: حماس همچنان حاکم غزه است

تسنیم | بین‌الملل | شنبه، 20 بهمن 1403 - 21:53
طراح اسرائیلی توافق مبادله شالیط اعتراف کرد، به رغم تمامی جنگ و ویرانی که اسرائیل در نوار غزه به بار آورده، حماس همچنان حاکم بالفعل این منطقه است.
حماس،غزه،آزادي،شكستي،اسرا،اسير،اكتبر،اعتراف،شرايط،پايان،عبري ...

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، گرشون باسکین یکی از طراحان توافق مبادله آزادی شالیط در سال 2001 اعتراف کرد به رغم شدت جنگ و آنچه که بر سر نوار غزه آمد، اما حماس همچنان حاکم بالفعل این منطقه محسوب می‌شود.
این کارشناس اسرائیلی به مرحله پنجم آزادی اسرا واکنش نشان داده و طی بیانیه‌ای اعلام کرد: دیدن سه اسیر اسرائیلی ـ با آن شرایط و وضعیت ـ همه ما را وا می‌دارد تا تلاش کنیم تا هر چه سریعتر همه اسرا آزاد شوند، نمی‌توان برای انجام این مهم چند هفته یا چند ماه منتظر ماند.
به اعتقاد این کارشناس صهیونیست، آنچه که حماس در جریان آزادی این سه اسیر تلاش کرد تا نشان دهد آن است که همچنان قدرتمند است.
او در عین حال ادعا کرد، بعد از آزادی آخرین اسیر، حاکمیت حماس بر نوار غزه هم به پایان خواهد رسید، با این حال خود ادعای خود را نفی کرده و گفت: باید از قطر و مصر خواست تا حماس را مجبور کنند حاکمیت خود را بر غزه به پایان برساند و زمینه خروج رهبرانش را از این منطقه فراهم کنند، باید حماس را مجبور به انجام این کار کرد.
او در عین حال عدم اعزام هیئت بلند پایه از سوی اسرائیل به مذاکرات را شکستی برای نتانیاهو توصیف کرد و افزود، توافق پیش رو باید روند اجرایی را تسریع ببخشد، ما همه می‌دانیم که پایان این کار چگونه باید رقم بخورد پس اجازه بدهید که همه ما سریعا به این نقطه برسیم.
این رسانه عبری زبان در یادداشتی اعتراف کرد، به رغم خوشحالی از بازگشت اسرا، باید اعتراف کرد که شکست همچنان بر سر ما سایه می‌افکند.
نویسندگان این یادداشت، در مقدمه آن آورده اند، شنبه ربوده شدگان، با وجود همه خوشحالی که به همراه خود دارد، اما نمی‌تواند باعث فراموشی احساس شکستی باشد که اکتبر 2023 برای ما به ارمغان آورد، شکستی که نه تنها نتانیاهو بلکه جریان اپوزیسیون هم در آن سهیم هستند.
در این نوشتار آمده است، قبل از واقعه 7 اکتبر، ما تصور می‌کردیم که دشمن دچار بازدارندگی شده است، ما دیواری بین ما و دشمن در مرز غزه بنا کرده بودیم، دیواری که غیر قابل عبور محسوب می‌شود، همین امر باعث شد تا برخی از یگان‌‌هایی که قرار بود به ما اطلاعات برسانند را تعطیل کردیم، در عین حال حملات هوایی خود را به سوریه ادامه دادیم و تصور کردیم که با این کار خود روند تقویت حزب الله را متوقف ساخته ایم، به طور خلاصه باید بگوییم که ما در شرایط مستی و نعشگی قرار داشتیم و البته راست و چپ هم در این شرایط با یکدیگر به یک شکل بودند.
روز هفتم اکتبر تمامی ساختار دفاعی ما در هم شکسته شد، بعد از آن بود که آن واقعیت که پشت این ادعاها پنهان شده بود نمایان شد و مشخص شد ما آنقدر از کشمکش در هراس بودیم و به توانمندی خود اعتقادی نداشتیم که ادامه بقای ما هم به خطر افتاده بود.
انتهای پیام/