خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هنرمندان نقش بسزایی در هدایت افکار عمومی به سمت جریان انقلاب داشتند

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 22 بهمن 1403 - 18:53
کرج - مدیر حوزه هنری استان البرز گفت: انقلاب ایران در سال ۵۷ نه تنها یک تحول سیاسی و اجتماعی بود بلکه تأثیرات عمیقی بر فرهنگ و هنر این کشور گذاشت و هنرمندان هدایت‌کننده این مسیر بودند.
شر،هنرمندان،هنر،انقلاب،ايران،نقش،مفاهيم،جامعه،عنوان،انقلابي

محمد مهرابی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص نقش آفرینی هنرمندان در نبرد خیر و شر با روی کار آمدن انقلاب اسلامی ایران گفت: انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ نه تنها یک تحول سیاسی و اجتماعی بود، بلکه تأثیرات عمیقی بر فرهنگ و هنر این کشور گذاشت و هنرمندان، به عنوان تأثیر گذاران اصلی در جامعه، نقش بسزایی در بازتاب و هدایت افکار عمومی به سمت مفاهیم خیر و شر داشتند.
وی هنر را به عنوان ابزار مقاومت معرفی کرد و اذعان داشت: پیش از انقلاب، هنر در ایران به عنوان یک ابزار انتقادی و مقاومتی علیه حکومت پهلوی مورد استفاده قرار می‌گرفت و از شعرهای اعتراضی احمد شاملو تا نقاشی‌های قهرمانانه محمد احصایی، هنرمندان با آثار خود به مبارزه با بی‌عدالتی‌ها و بی‌عدالتی‌های فرهنگی پرداختند و با روی کار آمدن انقلاب، این مقاومت هنری به سمت تثبیت مفاهیم جدید اخلاقی و سیاسی سوق یافت.
همچنین وی در خصوص تعریف خیر و شر در هنر پس از انقلاب افزود: با پیروزی انقلاب، تعریف مفاهیم خیر و شر در هنر دچار تغییرات اساسی شد و هنرمندان به تبلیغ ارزش‌هایی چون عدالت، شهادت، مقاومت و معنویت روی آوردند و فیلم‌هایی مانند، ارتفاع پست، به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا، داستان‌های شهادت و ایثار در جنگ ایران و عراق را به تصویر می‌کشیدند.
این مسئول در زمینه تأثیر خیر و شر بر نسل‌های بعد خاطر نشان کرد: نقش آفرینی هنرمندان در نبرد خیر و شر به نسل‌های بعدی نیز انتقال یافته است و هنرمندان جوان، با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های جدید و فضای مجازی، به بازتعریف و گاه چالش با ارزش‌های انقلابی پرداخته‌اند و این بازتعریف، از هنر خیابانی تا سینمای مستقل، نشان‌دهنده تغییرات در مفهوم خیر و شر در جامعه معاصر ایران است و اساساً هنرمندان سربازان مبارز در جبهه خیر و شر شدند و نقش اصلی مبارزه را به عهده گرفتند.
وی در پایان تاکید کرد: هنرمندان در ایران پس از انقلاب اسلامی، نقش کلیدی در تعریف و ترویج مفاهیم اخلاقی و سیاسی جدید ایفا کرده‌اند و این نقش‌آفرینی، در عین حال که به تقویت هویت انقلابی کمک کرد و هنر به عنوان آینه‌ای از جامعه، همچنان در تلاش است تا بین ارزش‌های انقلابی و نیازهای فرهنگی روز جامعه توازن برقرار کند.