خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 23 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هند به رغم تحریم های آمریکا متعهد شد از پروژه بندر چابهار حمایت کند

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | سه شنبه، 23 بهمن 1403 - 18:06
چند روز پس از آن که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، نام بند چابهار را در لیست تحریم‌های جدید تهران ذکر کرد. دهلی‌نو اعلام کرد همچنان به متعهد به ادامه حمایت و همکاری  از پروژه مشترک خود با ایران در بندر چابهار  است.
ايران،چابهار،بندر،هند،وزير،خارجه،جنوب،پروژه،روسيه،امور،اقتصا ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهدی سیف تبریزی - چند روز پس از آن که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، نام بند چابهار را در لیست تحریم‌های جدید تهران ذکر کرد.
دهلی‌نو اعلام کرد همچنان به متعهد به ادامه حمایت و همکاری از پروژه مشترک خود با ایران در بندر چابهار است.
دهلی نو گفته است که پروژه چابهار برای توسعه اقتصادی منطقه کلیدی است.
به گزارش تایمز آو ایندیا، جیدیپ مازومدار ، وزیر امور خارجه هند، روز دوشنبه در مراسمی به مناسبت چهل و ششمین سالگرد انقلاب اسلامی ایران، اتصال منطقه‌ای را به عنوان یک جنبه "مهم" روابط توصیف کرد.
وی افزود: توسعه بندر چابهار در جنوب شرقی ایران نمونه‌ای کلیدی از "دیدگاه مشترک دو کشور برای منافع متقابل از طریق اتصال مسیرهای ترانزینی" است.
اظهارات وی چند روز پس از آن بیان شد که ترامپ با صدور فرمان اجرایی برای اعمال «فشار حداکثری اقتصادی» بر ایران، به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا دستور داد تا «تحریم‌هایی را علیه دولت ایران، با هدف محدود کردن دسترسی این کشور به منابع مالی، از جمله وجوهی که از طریق صادرات نفت، بنادر و تجارت‌های مرتبط با آن اعمال کند».
در این فرمان آمده است: «وزیر خارجه معافیت‌های تحریمی، به‌ویژه معافیت‌هایی را که هر درجه از تسهیلات اقتصادی یا مالی را برای ایران فراهم می‌کند، از جمله موارد مربوط به پروژه بندر چابهار را اصلاح یا لغو خواهد کرد.»
بندر چابهار به عنوان یک هاب استراتژیک برای کریدور حمل‌ونقل بین‌المللی شمال-جنوب که توسط هند، ایران و روسیه به عنوان یک مسیر کشتیرانی جایگزین برای مسیر کانال سوئز در نظر گرفته شد.
کریدور شمال- جنوب از بمبئی سرچشمه می‌گیرد و از بندرعباس، بند چابهار و بندر انزلی ایران عبور می‌کند و بعد پس از عبور از دریای کاسپین به آستاراخان در جنوب روسیه می‌رسد.
سپس از طریق راه آهن و جاده به مسکو و سن پترزبورگ متصل می‌شود.
در سال ۲۰۲۴، دهلی نو و تهران قراردادی را امضا کردند که شامل تجهیز و بهره برداری هند از بندر شهید بهشتی طی ده سال آینده می‌شود و فرصت‌هایی را برای هند درجهت افزایش تجارت با آسیای مرکزی و روسیه و همچنین افغانستان با دور زدن رقیب سنتی خود یعنی پاکستان فراهم می‌کند.
پس از اعلام توافق میان ایران و هند بر سر بهره‌برداری از بندر چابهار، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، هند را تهدید به تحریم کرد و گفت: هرکسی که قصد معامله تجاری با ایران را دارد، باید از خطر احتمالی تحریم‌ها آگاه باشد.
سوبرهمانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند در واکنش به توافق بلندمدت هند و ایران گفت: بهره برداری از بندر چابهار به نفع همه است.