معاملات مخفی شرکت تسلیحاتی اسرائیلی در اروپا/ کدام کشور اروپایی مشتری پنهان رژیم صهیونیستی است؟
شرکت البیت رژیم صهیونیستی طی چند ماه گذشته، اقدام به انعقاد قرارداد های تسلیحاتی با کشورهای اروپایی کرده است، اما دقیقا مشخص نیست مشتری این تسلیحات کدام کشورهای اروپایی میباشند.
سرویس جهان مشرق - البیت (Elbit Systems) شرکت هوافضا، صنایع جنگافزاری و فناوری اطلاعات رژیم صهیونیستی است که طیف گستردهای از تجهیزات دفاعی و جنگافزاری را تولید میکند و شامل سیستمهای ارتباطات رادیویی، هواپیماهای بدون سرنشین، انواع رادارها، تجهیزات نیروی دریایی، سلاحهای کنترل از راهدور و جنگافزارهای الکترونیکی است و دفتر مرکزی این شرکت در شهر حیفا، اسرائیل قرار دارد.
این شرکت که نزدیک به ۲۰۰۰۰ کارمند در پنج قاره دارد، مدعی است در آینده به یک فرمانروای فناوری در میدان جنگ تبدیل خواهد شد.
همچنین این شرکت، در ادعایی دیگر به این مسئله اشاره میکند که محصولاتش به مشتریان خود در سراسر جهان این امکان را میدهد تا "با چالشهای یک میدان نبرد به سرعت در حال تکامل روبرو شوند و بر تهدیدها غلبه کنند."
در بحبوحه جنگ اخیر در سرزمینهای اشغالی و همچنین جنگ اوکراین، این شرکت صهیونیستی فعالیت گستردهای در قاره اروپا و دیگر نقاط جهان مانند مراکش داشته و اقدام به فروش تسلیحات نظامی به کشورهای اروپایی کرده است، اما در بسیاری از موارد، نام کشور خریدار فاش نشده است که در این مطلب به برخی از این قراردادها اشاره میشود.
تال اشنایدر کارشناس مسائل نظامی در سرزمینهای اشغالی نیز در این رابطه گفت که مقصد بسیای از این سلاحها نامعلوم است و سری بودن بسیاری از اطلاعات، احتمال وجود فساد و رشوه یا میانجیگریهای مشکوک را افزایش میدهد.
الیبت سیستمز در تاریخ ۲۰۲۴/۰۲/۲۰ گزارش داد که قراردادی را برای تامین سلاح، تجهیزات نظارتی، کنترل و سیستم های هشدار برای خودروهای زرهی به مبلغ ۳۰۰ میلیون دلار با یک کشور اروپایی امضا کرده است.
در تاریخ ۲۰۲۴/۰۵/۰۸ شرکت اسرائیلی الیبت از امضای قراردادی شامل دو سامانه RED SKY با یک مشتری خارجی، بدون ذکر نام آن خبر داد.
این شرکت گزارش داد که محدوده قرارداد تقریباً ۵۰ میلیون دلار است.
کارشناسان تخمین میزنند که از معاملات گذشته، اینطور به نظر می رسد که کشور خریدار در این قرارداد، مراکش است.
گزارشهای رسانهای موید آن است که مراکش و اسرائیل قصد دارند همکاریهای نظامی خود را در زمینههای اطلاعاتی، دفاع هوایی و جنگ الکترونیک گسترش دهند.
این شرکت در تاریخ ۲۰۲۴/۰۸/۰۷ قراردادی به ارزش تقریبی ۲۷۰ میلیون دلار برای تامین سامانه های پرتاب موشک با یک مشتری خارجی را منعقد کرد و این سامانهها در مدت ۴ سال به کشور خریدار تحویل داده می شوند.
این شرکت نوع سیستم یا نام مشتری درگیر در معامله را مشخص نکرده است.
در تاریخ ۲۰۲۴/۱۱/۱۹ شرکت البیت اعلام کرد که قراردادهایی به ارزش تقریبی ۳۳۵ میلیون دلار برای تامین سیستم های دفاعی یک کشور اروپایی به منعقد کرده است.
این قراردادها شامل تامین پرتابگرهای موشک PULS، موشک ها و پهپادهای هرمس ۹۰۰ مجهز به محموله های پیشرفته است و پیش بینی می شود این پروژه ها در مدت سه سال و نیم تکمیل شوند.
سامانه پرتاب موشک PULS و پهپاد هرمس ۹۰۰ از محصولات شاخص شرکت البیت هستند.
سامانه هرمس ۹۰۰ که توسط نیروهای اسرائیلی در کنار پهپادهای هرمس ۴۵۰ نیز مورد استفاده قرار می گیرد، پس از جنگ روسیه و اوکراین شاهد افزایش تقاضای جهانی بوده است.
این شرکت همچنین در تاریخ۲۰۲۴/۱۲/۱۱ دو قرارداد به ارزش تقریبی ۱۷۵ میلیون دلار برای تامین سیستم های جنگ الکترونیک (EW) و سیستم های ضد موشکی ضد مادون قرمز (DIRCM) با یک کشور اروپایی عضو ناتو منعقد کرده است.
این قراردادها شامل نصب سیستم های جنگ الکترونیک بر روی هواپیماهای امبرائر C-۳۹۰ Millennium و بالگردهای ایرباس H۲۲۵M است.
تامین تجهیزات تحت این قراردادها تقریباً پنج سال طول خواهد کشید و توانایی دفاعی ناوگان هواپیماهای کشور خریدار را بهبود خواهد بخشید.
شرکت صهیونیستی الیبت در ۲۰۲۵/۰۱/۰۶ اعلام کرد که قراردادی به ارزش تقریبی ۶۰ میلیون دلار برای تامین یک سیستم ضد پهپاد برای یکی از کشورهای عضو ناتو امضا کرده است.
به عنوان بخشی از این قرارداد، شرکت اسرائیلی چندین سیستم مدولار Re -Drone را برای مبارزه با پهپادها به کشور مذکور عرضه خواهد کرد.
سیستم Re-Drone به طور خاص برای مقابله با چالش های ناشی از پهپادها در انواع سناریوهای عملیاتی طراحی شده است.
بر اساس اطلاعات ارائه شده، مدت انجام این پروژه سه سال است.
این پروژه سه ساله تمرکز کشورهای ناتو بر تقویت قابلیت های دفاعی خود برای مقابله با تهدیدات ناشی از پهپادها را برجسته می کند.
در واقع کشورهای اروپایی با ترس از تشدید تنش با روسیه و حمایت از اوکراین دست و پنجه نرم می کنند و هزینه های دفاعی خود را به بالاترین سطح افزایش داده اند.
شرکت صهیوینستی الیبت در اکثر موارد جزئیاتی از قراردهای خود و یا نام کشور خریدار را فاش نمیکند اما برخی از آمار و گزارشهای منتشر شده در رسانههای مختلف، میتواند نشان دهد که کدام کشورها در حال حاضر در صف اول خریدارن محصولات این شرکت تسلیحاتی قرار دارند.
در حال حاضر، مراکش، اصلی ترین مشتری تسلیحات رژیم صهیونیستی در آفریقا محسوب میشود و گزارش های منتشر شده در سالهای اخیر حاکی از آن است که همکاری تنگاتنگی میان مراکش و صهیونیستها در حوزه تسلیحاتی شکل گرفته است.
در اروپا آذربایجان، آلمان و انگلیس جزو سه کشور اول در خرید تسلیحات رژیم صهیونیستی هستند و در آسیا نیز هند، فیلیپین و ویتنام در صدر مشتریهای تسلیحات نظامی رژیم صهیونیستی قرار دارند.
همچنین آمریکا و کانادا نیز در زمره خریداران اصلی تسلیحات رژیم صهیونیستی قرار دارند.
بر اساس گزارش مؤسسه تحقیقات صلح بینالمللی استکهلم، اسرائیل نهمین صادرکننده بزرگ تسلیحات جهان در سالهای ۲۰۱۹-۲۰۲۳ بود که به طور متوسط ۲.۴ درصد از صادرات تسلیحات جهانی را به خود اختصاص میداد.
در حال حاضر که اروپا به دلیل نبرد اوکراین در یک فضای ناامنی و شبه جنگی قرار دارد و وضعیت غرب آسیا نیز به دلیل جنگ در سرزمینهای اشغالی و تنش میان محور مقاومت و رژیم صهیونیستی متشنج شده است، شرکتهای تسلیحات سازی رژیم صهیونیستی از جمله البیت سیستمز، نقش قابل توجهی در مجهز کردن جبهه اروپای غربی برای مقابله با تهدید نظامی احتمالی روسیه و همچنین تجهیز کشورهای مقابل محور مقاومت و متحد رژیم صهیونیستی در غرب آسیا خواهند داشت.