اهدای لوح جهانی روستای جهانی اصفهک به استاندار خراسان جنوبی
لوح جهانی روستای جهانی اصفهک در مراسم افتتاح نمایشگاه گردشگری ایران به استاندار خراسان جنوبی اهدا شد.
![گردشگري،جهاني،روستا،خراسان،جنوبي،روستاي،ثبت،طبس،طبيعي،حوزه،ظ ...](https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1403/11/24/140311240913482332143723.jpg)
به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، در مراسم افتتاح هجدهمین نمایشگاه گردشگری ایران و توسط نماینده سازمان ملل و و زیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و در حضور رئیس جمهور، لوح جهانی روستای جهانی اصفهک به سیدمحمدرضا هاشمی استاندار خراسان جنوبی اهدا شد.
خبر جهانی شدن روستای اصفهک از توابع شهرستان طبس، آبان ماه امسال منتشر شد.
اصفهک خراسان جنوبی در کنارمیمند کرمان، کندلوس مازندران، قلعه بالای سمنان، پالنگان کردستان، ابیانه اصفهان، فهرج یزد و بیشه لرستان از روستاهای کاندیدای جهانی شدن بودند.
اصفهک در خراسان جنوبی، موفق به کسب امتیازات لازم شد و عنوان جهانی را از آن خود کرده است.
در مجموع 250 روستا از سطح جهان به کمیته میراث بشری کلمبیا معرفی گشتند که در نهایت 40 روستا جهانی شدند، از ایران تنها روستای اصفهک در خراسان جنوبی ثبت جهانی شد و به این ترتیب تعداد روستاهای جهانی کشور به 2 روستا افزایش یافت.
اصفهک با قدمت 400 سال در دل کویر میان نخلستانهای منطقهای با آب و هوای خاص قرار گرفته که 46 سال پس از زلزلهای مهیب، احیا شده است.
اصفهک یکی از 14 روستای هدف گردشگری استان خراسان جنوبی است.
سازمان جهانی گردشگری شاخص هایی از جمله منابع فرهنگی و طبیعی، ارتقاء و ترویج فرهنگ حفظ منابع طبیعی، پایداری اقتصادی، پایداری اجتماعی، پایداری زیست محیطی، توسعه گردشگری، انسجام در زنجیره ارزش افزوده، حاکمیت و اولویت بندی گردشگری، زیرساختها و ارتباطات، سلامت، ایمنی و امنیت را به عنوان معیارهای انتخاب روستاهای جهانی اعلام کرده است.
شناساندن گردشگری استان نیازمند اقدامات عملیاتی است
نصیری گفت: شناساندن ظرفیت های حوزه گردشگری خراسان جنوبی نیازمند اقدامات عملیاتی است.
نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان، بشرویه و عشق آباد در مجلس شورای اسلامی در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته در تهران و در غرفه خراسان جنوبی، با بیان اینکه باید در زمینه شناسایی ظرفیتهای گردشگری خراسان جنوبی اقدامات عملیاتی انجام شود، اظهار کرد: برپایی این قبیل ها نمایشگاه تاثیر بسیار بسزایی در معرفی خراسان جنوبی در زمینه ظرفیتهای گردشگری و ...
دارد و باید نسبت به این موضوع مهم بهتر اقدام و استان را در مباحث گردشگری معرفی کرد.
محمد نصیری، با بیان که حوزه استحفاظی او از لحاظ گردشگری ظرفیت بالایی دارد به ژئو پارک طبس به عنوان دومین ژئوپارک کشور و همچنین به دیگر ظرفیتهای گردشگری این حوزه به آبگرم فردوس، کویر سه قلعه، دهکده جهانی اصفهک و ...
اشاره کرد.
نماینده مردم فردوس،طبس، سرایان بشرویه و عشق آباد با اشاره به این مهم که برای معرفی ظرفیتها باید دست به دست هم داد، گفت: میتوان از ظرفیت راه آهن و پرواز طبس در بحث گردشگری استفاده کرد و با این اقدام اقتصاد استان متحول میشود.
نصیری با بیان اینکه در مجمع نمایندگان استان تصمیم بر اجرای کارگروهی گرفته شده است، افزود: در بحث صنعت گردشگری در کمیسیون ویژه حمایت تولید اقدامات خوبی انجام شده و امید است بتوان مباحث و مشکلات حوزه گردشگری را مرتفع کرد.
وی از اولویتهای پیش رو در حوزه انتخابی خود، به بحث گردشگری اشاره کرد و گفت: با توجه به وجود راه آهن و فرودگاه راهاندازی تور گردشگری در منطقه در حال برنامهریزی است.
نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان، بشرویه و عشق آباد از برگزاری جشن ملی دهکده جهانی اصفهک در آینده نزدیک با حضور وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خبر داد و گفت: از این ظرفیت میتوان برای خراسان جنوبی استفاده کرد.
نصیری با اشاره به وجود خلا و کمبودهایی در مباحث قانونی یادآور شد: این موارد به طور جدی در حوزه مجلس پیگیری میشود.
وی با اشاره به هماندیشی جامعه گردشگری 5 شهرستان در قالب یک بسته گردشگری تاکید کرد: برنامهریزی لازم برای راهاندازی تور گردشگری با تخفیف با وجود ظرفیت راه آهن و فرودگاه طبس در دستور کار قرار گرفته است.
نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان،بشرویه و عشق آباد افزود: این مهم با هدف معرفی منطقه گردشگری در دستور کار قرار دارد و در مرحله اول راهاندازی تور اداری در حوزه انتخابیه برنامهریزی شده است.
نصیری حضور در نمایشگاه، استفاده از ظرفیت صدا و سیمای ملی و استانی و ...
را در معرفی پتانسیل و ظرفیتهای خراسان جنوبی مهم خواند.
لوح ثبت جهانی روستای اصفهک تحویل استاندار خراسان جنوبی شد
رئیس جمهور لوح ثبت جهانی روستای اصفهک را در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته به نمایندگی از مردم روستای اصفهک تقدیم استاندار خراسان جنوبی کرد.
هادی شاهوردی، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی در هجدهمین نمایشگاه بین اللملی گردشگری و صنایع وابسته در تهران اظهار کرد: با توجه به طرح موضوع ثبت روستاها در دهکده جهانی گردشگری توسط سازمان جهانی جهانگردی UNWTO در سال 2024، پرونده 8 روستای میمند کرمان، کندلوس مازندران، قلعه بالای سمنان، پارنگان کردستان، ابیانه اصفهان، فهرج یزد، بیشه لرستان و اصفهک خراسانجنوبی به عنوان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در رقابت با 250 روستا از سراسر جهان بررسی شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسانجنوبی گفت: در این روستا معماری سنتی و خانههای خشتی و گلی بافتی تاریخی و منحصر بهفرد را به نمایش میگذارد که برای گردشگران جذاب است و این معماری سنتی و اصیل، یکی دیگر از مهمترین دلایل ثبت جهانی این روستا بوده است.
شاهوردی گفت: روستای اصفهک پس از زلزله شدید طبس در سال 1357 به طور کامل تخریب شد و مردم روستا مجبور به ترک آن شدند.
اما با تلاش و همت اهالی روستا، این روستا دوباره احیا و به زندگی بازگشت و این تلاش برای احیای روستا و حفظ هویت آن، مورد توجه سازمان جهانی گردشگری قرار گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی پردازش آیتمهایی همانند شاخصهای دارا بودن منابع و جاذبهها، زنجیره ارزش گردشگری، اول اولویت و حکمرانی دولت، زیرساخت ارتباطات ایمنی و امنیت» و شرابطی مانند جمعیت کمتر از 15 هزارنفر، ویژگیهای خاص طبیعی، فعالیتهای سنتی کشاورزی جنگلبانی، دارا بودن کل جامعه از فرهنگ، سبک زندگی و ارزشهای مشترک، نقش موتور محرکه بودن گردشگری و عوامل انگیزشی شامل معماری سنتی و بافت تاریخی و ...را از دیگر دلایل ثبت جهانی این روستا اعلام کرد.
وی از جاذبههای طبیعی و گردشگری روستای اصفهک به معماری و بافت تاریخی، وجود جاذبههای طبیعی و گردشگری اشاره کرد و گفت: کویر، تپههای شنی، نخلستانها و قناتها از جاذبههای این روستا است و وجود این جاذبههای طبیعی، اصفهک را به یک مقصد گردشگری جذاب تبدیل کرده است.
به گفته وی مردم روستای اصفهک دارای فرهنگ و آداب و رسوم غنی و اصیل هستند و این فرهنگ و آداب و رسوم، از دیگر دلایل ثبت جهانی این روستا بوده است.
وی یادآورشد: ثبت جهانی روستای اصفهک، میتواند به توسعه پایدار این روستا کمک کند و با جذب گردشگر و سرمایهگذاری در زیرساختهای گردشگری، میتوان به رونق اقتصادی روستا و بهبود شرایط زندگی مردم محلی نیز کمک کرد.
وی تاکید کرد: ثبت جهانی روستای اصفهک، نشان از ارزش بالای این روستا از نظر معماری، تاریخی، فرهنگی و طبیعی و مشارکت مردمی بوده و امید است این ثبت جهانی بتواند به جذب گردشگر و توسعه پایدار روستا کمک کند و نام اصفهک را در سطح جهانی مطرح کند.
انتهای پیام/256/