ایران از مقاصد مهم گردشگری سلامت در منطقه است
مدیرعامل هلدینگ گردشگری سازمان تأمین اجتماعی گفت: ایران با برخورداری از زیرساخت های پیشرفته پزشکی، کادر درمانی متخصص و هزینه های رقابتی درمان، یکی از مقاصد مهم گردشگری پزشکی در منطقه و بلکه در جهان، محسوب می شود.
![گردشگري،پزشكي،منطقه،توسعه،سلامت،كشورهاي،اجتماعي،ايران،درماني ...](https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1401/07/23/1401072309505577226251813.jpg)
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نشست خبری پیشهمایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری در گردشگری پزشکی ایران اظهار کرد: یکی از ظرفیتهایی که میتواند به توسعه منطقی و عدالت منطقهای در کشور کمک کند گردشگری سلامت است، یکی از وظایف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز عدالت منظقهای است و این وزارتخانه به دنبال استفاده از ظرفیتهای مختلف برای تحقق این هدف است.
در این راستا، بحث گردشگری سلامت محور مطرح است که میتواند به عنوان یکی از ظرفیتها در مناطق مرزی کشور، اشتغال و رونق اقتصادی ایجاد کند.
وی افزود: این حرکت که در شهرهای آبادان و خرمشهر آغاز شده، در سایر مناطق مرزی کشور نیز ادامه خواهد یافت.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از طریق صندوقهای بازنشستگی ظرفیتهای مختلفی دارد که شامل ارائه خدمات درمانی و هتلداری است و بنابراین میتواند از این ظرفیتها استفاده کند و در جهت توسعه مناطق مرزی خدماتی به مردم، گردشگران و به تبع آن، جامعه محلی در این استانها ارائه دهد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با اشاره به تدوین سند گردشگری در آینده نزدیک بیان کرد: همکاری مشترکی بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت گردشگری و وزارت بهداشت شکل گرفته است تا بتوانیم از طریق این همکاری، سندی متناسب با ظرفیتهای منطقه و با محوریت بخش خصوصی تدوین شود.
وی ادامه داد: گردشگری سلامت، مبتنی بر ارائه خدمات درمانی در بخش خصوصی است، البته بخشهای دولتی نیز میتوانند وارد شوند، اما پایهگذاری این حرکت بر عهده بخش خصوصی است.
امید داریم که بخش خصوصی به این جریان که در دولت آغاز شده، بپیوندد و بتوانیم با همکاری دولت و بخش خصوصی، اقدامات بزرگتری را انجام دهیم.
ایران به قطب اصلی خدمات پیشرفته پزشکی تبدیل شده است
در ادامه این مراسم، علیرضا تابش، مدیرعامل هلدینگ گردشگری تأمین اجتماعی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری سلامت اظهار کرد: یکی از اولویتهای ویژه ما، توجه جدی به مقوله گردشگری سلامت بر اساس تکالیف مشخص شده در برنامه هفتم توسعه است؛ حوزه گردشگری سلامت اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل پیشبینیها و برنامهریزیهای دقیقی نیز برای آن صورت گرفته است.
وی افزود: ایران از کشوری که نیازمند واردات خدمات پزشکی و پیرا پزشکی در سالهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بود امروز به همت جوانان فرهیخته و اساتید دانشمند خود توانسته به قطب اصلی برخی خدمات پیشرفته پزشکی در منطقه و جهان بدل شود.
وی ادامه داد: امروزه کشور ما ایران، از سرآمدان عرصه درمان ناباروری و پیوند اعضا در جهان بوده و همچنین از پیشگامان ارائه خدمات درمان بیماریهای صعب العلاج در منطقه غرب آسیا تلقی میشود.
وجود تمام تخصص و فوق تخصصهای پزشکی همگام با فعالیت بیش از 50 دانشگاه جامع علوم پزشکی در کشور نویدبخش وجود فرصتهای قابل توجه در این عرصه است.
لزوم تشکیل ائتلافهای سلامتمحور با کشورهای منطقه
تابش با بیان اینکه در جهان امروز، بهویژه در منطقه غرب آسیا، گفتمانهای متعددی با هدف ایجاد ثبات و توسعه پایدار شکل گرفتهاند، بیان کرد: از ائتلافهای امنیتمحور که بر مسائل نظامی و امنیتی تمرکز دارند، تا ائتلافهای رفاهمحور که به بهبود کیفیت زندگی میپردازند، در منطقه ایجاد شده اما امروز، ما در حال ورود به یک مرحله جدید از همکاریهای منطقهای هستیم که آن را «ائتلاف سلامتمحور» مینامیم که با هدف ارتقای سلامت عمومی، توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی و بهبود دسترسی به خدمات درمانی در سطح منطقه شکل میگیرد.
این همکاریها شامل تبادل دانش و فناوری، سرمایهگذاری در پروژههای درمانی و ایجاد زیرساختهای بهداشتی مدرن خواهد بود.
مدیرعامل هلدینگ گردشگری تأمین اجتماعی با بیان این که یکی از مهمترین مزایای این ائتلاف، افزایش تابآوری کشورهای منطقه در برابر بحرانهای بهداشتی خواهد بود؛ گفت: همکاریهای سلامتمحور با سایر کشورهای همسایه میتواند به توسعه پایدار و افزایش کیفیت زندگی شهروندان منطقه کمک کند.
سلامت یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار است و این ائتلاف میتواند نقشی کلیدی در تحقق این هدف ایفا کند؛ جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی برای توسعه زیرساختهای درمانی، ایجاد فرصتهای آموزشی برای تربیت نیروی متخصص در حوزه پزشکی و بهداشت و استانداردسازی و بهبود سطح خدمات درمانی در سطح منطقهای، از جمله اهدافی است که با برنامههای توسعهای کشورهای منطقه نیز همسو است.
وی ادامه داد: اجرای این ائتلاف با چالشهایی از جمله تنشهای سیاسی میان برخی کشورهای منطقه و کمبود منابع مالی نیز مواجه است اما همانگونه که در سایر حوزههای همکاری منطقهای تجربه کردهایم، همافزایی و تعامل مثبت میتواند به غلبه بر این موانع کمک کند.
مزایای رقابتی ایران در زمینه گردشگری سلامت
مدیرعامل هلدینگ گردشگری تأمین اجتماعی با اشاره به این که ایران با برخورداری از زیرساختهای پیشرفته پزشکی، کادر درمانی متخصص و هزینههای رقابتی درمان، یکی از مقاصد مهم گردشگری پزشکی در منطقه و بلکه در جهان، محسوب میشود، تصریح کرد: کلانشهرهایی مثل تهران، مشهد، شیراز، تبریز و اصفهان به دلیل برخورداری از بیمارستانهای مجهز با استانداردهای بالا، پذیرای بیماران خارجی زیادی هستند.
استان خوزستان، نیز طی سالهای اخیر، میزبان گردشگران عراقی بوده که با هدف درمان، وارد کشور میشوند و ضرورت دارد که این فرصت را قدر بدانیم و ضمن بسترسازی و توسعه زیرساختها، ظرفیتهای لازم را برای ارائه خدمات مطلوب ایجاد کرده و از این راه، ضمن توسعه اشتغالزایی برای جامعه محلی، گفتمان صلح و دوستی بین دو کشور را تعمیق بخشیم.
ایران بالاترین ظرفیت گردشگری پزشکی را در خاورمیانه دارد
در ادامه این مراسم، ارسطو یاری، دبیر همایش فرصتهای سرمایهگذاری در گردشگری پزشکی با بیان اینکه ایران با داشتن پزشکان مجرب و دانشگاههای علوم پزشکی معتبر، در خاورمیانه بالاترین ظرفیت را برای گردشگری پزشکی دارد و در این حوزه حرف اول را میزند.
ورود سالانه 50000 نفر از شهروندان عراق و کشورهای همسایه به خوزستان
وی افزود:در سالهای اخیر، بهطور متوسط سالانه 50 هزار نفر از شهروندان عراق و کشورهای همسایه وارد استان خوزستان شدهاند بنابراین، وظیفه داریم زیرساختهای گردشگری پزشکی را تقویت کرده و خدمات مناسب و شایستهای را به شهروندان کشورهای همسایه ارائه دهیم.
این اقدامات میتواند زمینهساز رونق اقتصادی و ایجاد شبکههای همکاری بین ایران و کشورهای همسایه در حوزه پزشکی باشد و پروژههای سرمایهگذاری مشترک را نیز تعریف کند.
وی افزود: در این راستا، جلسات متعددی با مقامات محلی تشکیل شده و امروز در این جلسه میخواهیم به بررسی فرصتها و ظرفیتهای استان خوزستان، بهویژه شهرهای خرمشهر و آبادان، در زمینه گردشگری پزشکی پرداخته و بحث کنیم.
اولین خروجی که انتظار میرود در اردیبهشت 1404 و همزمان با برگزاری همایش به آن برسیم، تدوین سند چشمانداز گردشگری پزشکی است.
این سند شامل برنامههای اجرایی، نظام مسئولیتها، چارچوبهای مشترک همکاری و تعریف پروژههای سرمایهگذاری خواهد بود.
انتهای پیام/