تمام توان برای حل مشکل مازوتسوزی بهکار گرفته شده است - تسنیم
استاندار مرکزی در نشست تحقق جهش تولید در پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند گفت: تمام توان برای حل مشکل مازوت سوزی به کار گرفته شده است.
![استان،شازند،پالايشگاه،توسعه،نيروگاه،مركزي،توليد،مازوت،آلودگي ...](https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1403/11/24/1403112413241418532145923.jpg)
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شازند، مهدی زندیهوکیلی ظهر امروز در نشست تحقق جهش تولید در پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند اظهار کرد: پروژه اصلی و اولویت بنده توسعه استان مرکزی است و مهمترین شعار خود را توسعه استان مرکزی میدانم به همین جهت به همکاران تأکید کردم مهمترین اولویت ما توسعه و رفع دغدغههای مردم است و نماینده مردم شازند در مجلس شورای اسلامی مسائل استان را به جد پیگیری میکنند و برنامههای توسعه استان را پیش میبرند.
وی افزود: دولت چهاردهم برای نخستین بار بیشترین استاندار بومی را برگزید و این مهم را برای توسعه شهر خود پاس میداریم و طبیعتاً از تمام ظرفیتهای انسانی در جهت توسعه استان بهرهمند خواهیم شد.
استان مرکزی در مسائل مختلفی سرآمد است اما چالشهایی دارد که یکی از آن بیکاری است، استان مرکزی تقریبا استان نخست در زمینه بیکاری است و در اشتغال تحصیل کردهها مسئله داریم، پراکنش اشتغال در شهرستانهای مختلف متفاوت است و برخی از شهرستانها با کمبود نیروی انسانی و برخی فراوانی وجود دارد.
در راستای حل مشکل بیکاری استان باید زنجیره تولید و ارزش افزوده را افزایش دهیم.
دولت چهاردهم برای نخستین بار بیشترین استاندار بومی را برگزید
استاندار مرکزی عنوان کرد: زنجیره آلومینیوم در استان مرکزی تولید میشود و گاهی 11 هزار شرکت از آلومینیوم تغذیه میکنند امادر پالایشگاه این امر محقق نشده است و یکی از راهبردهای توسعهای استان توسعه زنجیره تولید صنایع است، موقعیت ممتاز استان ایجاب میکند در این زمینه توسعه داشته باشیم.
زندیه وکیلی تصریح کرد: نیروی انسانی فرهیخته و دانشمند از مزیتهای استان مرکزی است، 25 درصد مفاخر کشور مربوط به استان مرکزی است، این خطه 22 نخست وزیر داشته است، فرهیختگان بسیاری در حوزههای مختلف وجود داشته است، استان مرکزی تیم منابع انسانی بزرگی در زمینههای مختلف دارد، توانمندی ما در حوزه نفت، گاز و انرژی، صنایع ریلی وجوددارد بنابراین باید زنجیره تولید نفت و گاز افرایش یابد و آمادگی هرگونه اقدامی را در این زمینه وجود دارد.
مشکل خارج شدن ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شازند از مدار باید حل شود
وی بر ضرورت توسعه پایدار تاکید کرد و گفت: توسعه باید بادوام باشد و اشتغال موجود را حفظ و توان رقابت داشته باشد، در این راستا باید از برنامههای توسعهای استفاده شود، اگر بخشی از کار به تحقیق و توسعه اختصاص یابد به طور حتم توسعه پایدار رقم خواهد خورد.
این در حالیست که نیروی انسانی مهمترین عامل توسعه نیروگاه و صنایع کشور است.
استاندار مرکزی بیان کرد: خسارات ناشی از محیط زیست به قدری بالا است که کشورهای جهان با توسعه صنعتی این مهم را کاهش دادهند، به طور حتم باید در طرحهای توسعهای الزامات زیست محیطی دیده شود؛ در غیر این صورت آن صنعت محکوم به شکست است.
بر اساس سیاهه انتشار، آلایندگی پالایشگاه بیشتر از نیروگاه است
زندیه وکیلی در ارتباط با ایستگاه سنجش آلودگی نیروگاه که از مدار خارج شده است گفت: ایستگاه سنجش آلودگی هوا در شازند گاهی از مدار خارج میشود که این باید یک برای همیشه به روزرسانی و ایرادات آن برطرف شود تا بتوانیم پارامترهای خوب را از آن به دست بیاوریم.
وی در ارتباط با سهم نیروگاه شازند در آلودگی هوای اراک و شازند بیان کرد: در همه جا مقصر آلودگی را مازوت و نیروگاه شازند میدانیم اما در مطالعهای که توسط دانشگاه اراک انجام شد بر اساس سیاهه انتشار، آلایندگی پالایشگاه بیشتر از نیروگاه است اما به دلیل تنوع محصول و زمان انتشار اثرگذاری کمتری دارد و نیروگاه به جهت زمان انتشار و میزان آلودگی به عنوان آلاینده اصلی شناخته شدهاست.
نیروگاه به جهت زمان انتشار و میزان آلودگی به عنوان آلاینده اصلی شناخته شدهاست
استاندار مرکزی تصریح کرد: با توجه به شرایط ناترازی انرژی در کشور، علیرغم میل باطنی بنده و رئیس جمهور مجبور به مازوت سوزی مجدد شدیم و اگر میتوانستیم مازوت نسوزانیم حتما مجوز مازوت سوزی از سوی رئیس جمهور صادر نمیشد، هرچند مردم فهیم استان علیرغم اعتراضاتی که داشتند؛ پذیرفتند، اما یکی از اقداماتی که در این راستا انجام شد.
امسال برای نخستین بار در نیروگاه شازند از مازوت کمسولفور استفاده شد و روزانه 500 هزار لیتر مازوت کم سولفور به نیروگاه شازند اختصاص پیدا کرده است.
زندیه وکیلی عنوان کرد: رئیس جمهور تمام توان خود را برای حل مشکل مازوت سوزی به کار گرفته است اما اگر این مشکل تا سال آینده حل نشود برنامه ما بر این است که به طور کامل از مازوت کمسولفور در نیروگاه استفاده شود.
تولید روزانه 16 میلیون لیتر بنزین در نیروگاه شازند
رضا چراغی، مدیرعامل پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند در این آیین اظهار کرد: پالایشگاه امام خمینی(ره) شازند نماد استحکام و اقتدار جمهوری اسلامی ایران است، چراکه بعد از انقلاب ساخته و به بهرهبرداری رسیده است، محصولات متنوعی در این شرکت تولید میشود و پر حوزه تولید تکلیف حاکمیتی دارد.
وی افزود: روزانه 16 میلیون لیتر بنزین، 12 میلیون لیتر گازوئیل و سایر محصولات در پالایشگاه تولید میشود، فاز دوم پالایشگاه شازند با 3.8 میلیارد یورو احداث شده که در حال حاضر تنها از 50 درصد این ظرفیت استفاده میشود و برنامه ما تثبیت 100 درصدی است.
مدیرعامل پالایشگاه نفت امام خمینی(ره) شازند بیان کرد: در حوزه تامین آب که بحران شدید کشور و استان مرکزی است جمعآوری فاضلاب شازند در دستور کار قرار گرفت، تصفیهخانه ظرف چند روز آینده به بهرهبرداری خواهد رسید که یک دهم ظرفیت مورد نیاز پالایشگاه است و باید حدود 80 درصد نیاز آب پالایشگاه را بدون تکیه بر سد کمال صالح تامین کنیم.
چراغی در ارتباط با مطالبات پالایشگاه گفت: بخش عمدهای از سهامداران پالایشگاه دولتی هستند و انتظار دارند سود سهام را برای آنها محقق کنیم، میزان مطالبات ما از دولت باید وصول شود که بتوانیم آرامش را برای سهامداران ایجاد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: حاشیه سود شرکتهای سهامداری روز به روز کاهش مییابد و تولید محصولات ویژه برای تامین نقدینگی پالایشگاه در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/711/