ایلامیان اولین جبهه دفاع در برابر تجاوز بعثی را شکل دادند
جانشین سازمان بسیج مستضعفین در یادواره حادثه زمین فوتبال چوار در جنگ تحمیلی گفت: مردم ولایت مدار و با غیرت استان ایلام مفتخرند که اولین خط جبهه دفاع در برابر تجاوز بعثی را شکل دادند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام، سردار سید قاسم قریشی صبح امروز در مراسم یادواره شهدای زمین فوتبال چوار ضمن تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که همزمان با حضور باشکوه مردم عزیزمان در جشن و راهپیمایی 22 بهمن همراه بود، اظهار داشت: ایلامیان با الهام گرفتن از مکتب حسینی مسیر مبارکی را آغاز کردند که از دوران انقلاب تا دفاع مقدس و حتی در دفاع از حرم ادامه دارد.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین ضمن ابراز خرسندی از حضور در بین مردم ایلام گفت: خدا را شاکرم که توفیق یافتم در این استان ولایتمدار به زیارت شما عزیزان نائل شوم، استانی که رهبر معظم انقلاب در وصف آن فرمودند: «ایلام در دوران دفاع مقدس دژ مستحکمی در برابر دشمن بود و همچون کوه و قله میمک در برابر تجاوزات دشمن بعثی ایستادگی کرد.»
وی ضمن تقدیر از ستاد برگزاری یادواره بهویژه فرمانده سپاه امیرالمومنین ع ایلام، گفت: مردم ولایتمدار و با غیرت استان ایلام مفتخرند که اولین خط جبهه دفاع در برابر تجاوز بعثی را شکل دادند.
سردار قریشی با بیان اینکه این استان اولین فرمانده سپاه شهید انقلاب اسلامی را تقدیم کرد، ادامه داد: ایلامیان با تشکیل اولین خط پدافندی، مانع پیشروی دشمن به داخل کشور شدند.
وی با بیان اینکه حضور حماسی و مقاومت بینظیر مردان شجاع ایلامی در قالب 60 هزار رزمنده، فتوحات بزرگی را برای ملت ایران رقم زد، گفت: همچنین تقدیم بیش از 3 هزار شهید سرافراز، 12 هزار جانباز دلاور و 337 آزاده عزیز، مدال افتخار و عزت بر سینه مردم این استان است.
سردار قریشی با بیان اینکه ایلامیها نهتنها در عرصههای نظامی بلکه در عرصه علم و فناوری نیز افتخارآفرین بودهاند، افزود: دانشمند برجسته هستهای شهید داریوش رضایینژاد، نمونهای از این افتخارات است که نشان میدهد مردم این استان در همه عرصههای مورد نیاز کشور نقشآفرین بودهاند.
وی با اشاره به حادثه بمباران زمین فوتبال چوار گفت: بمباران عمدی و آگاهانه مزدوران بعثی در زمین فوتبال شهر چوار که منجر به شهادت 15 نفر از ورزشکاران، داوران، بخشدار این شهر و تعدادی از مردم شد، جنایتی بود که حتی در تاریخ جنگهای بزرگ جهان مشابه آن دیده نمیشود.
سردار قریشی گفت: این جنایت سفاکانه که رهبر انقلاب آن را بهدرستی «اتفاقی تلخ و حادثهای دردناک» نامیدند، نشاندهنده اوج خوی ددمنشانه صدام و حامیان او بود.
وی در ادامه با بیان اینکه این اقدام، برای انتقام از شکستهای مفتضحانه در جبههها طراحی شده بود، گفت: دشمن تصور میکرد که با این حملات میتواند روحیه مردم ایران را تضعیف کند، اما نتیجه آن، سرافکندگی و درماندگی بیشتر برای متجاوزان بود.
قریشی با تأکید بر اینکه ایلام، بهعنوان یکی از استانهای مرزی، در برابر تجاوز دشمن بعثی همچون دژی مستحکم ایستاد، گفت: دلاورمردان این دیار اجازه جدا شدن حتی یک وجب از خاک ایران چون دورههای گذشته مانند زمان قاجار و پهلوی، که بدون هیچ جنگی و تنها با خواست قدرتهای استعماری از کشور بخشهای وسیعی از ایران، جدا شد را ندادند.
وی در ادامه با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت: پیشرفتهای نظام جمهوری اسلامی در حوزههای مختلف، مرهون ایثارگریها، شهادتها و مجاهدتهای فرزندان این مرزوبوم، بهویژه صبر و بردباری مادران و همسران شهداست
جانشین سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به دستاوردهای نظام در حوزه بهداشت و درمان، گفت: ایران قبل از انقلاب قادر به تولید تنها 25 درصد از داروهای مورد نیاز خود بود، اما امروز بیش از 97 درصد داروهای مورد نیاز کشور را در داخل تولید میکند.
وی در ادامه با بیان اینکه تعداد پزشکان ایرانی نیز از 7 هزار نفر به دهها هزار پزشک متخصص و جراح برجسته رسیده است، گفت: بهگونهای که امروز در بسیاری از شهرستانها نیز جراحیهای پیشرفته انجام میشود.
سردار قریشی با اشاره به حوزه مهندسی نیز گفت: ایران که پیش از انقلاب حتی قادر به ساخت پل یا سد نبود، امروز جزو سه کشور برتر سدساز دنیاست و بیش از 200 سد در کشور احداث شده است.
جانشین سازمان بسیج مستضعفین بیان داشت: همچنین در حوزه نظامی، ایران به یک قدرت موشکی و پهپادی تبدیل شده است که بسیاری از کشورهای جهان خواستار همکاری با ایران در این زمینه هستند.
وی در پایان این پیشرفتها و دستاوردها را نشاندهنده اراده و ایمان ملت ایران عنوان کرد که تحت رهبری ولیفقیه و با تبعیت از مکتب عاشورا، دشمنان را در همه جبههها شکست دادهاند، گفت: امروز، ایران به الگویی برای مقاومت و پیشرفت در جهان تبدیل شده است و این مسیر پرافتخار، با اتکا به توان داخلی و ایمان به خداوند ادامه خواهد داشت.
به گزارش تسنیم، یادواره شهدا زمین فوتبال چوار با حضور سردار قریشی جانشین سازمان بسیج مستضعفین، حجتالاسلام کریمیتبار نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، کرمی استاندار ایلام، سردار حسینی فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع)، نمایندگان مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی، سردار سلمانی فرمانده انتظامی استان، جمعی از مسئولان استانی و مردم ولایت مدار شهرستان چوار در زمین فوتبال این شهرستان برگزار شد.
در تاریخ 23 بهمن 1365، مسابقهای فوتبال میان دو تیم منتخب چوار و جوانان استان ایلام در حال برگزاری بود.
ناگهان، پس از گذشت ده دقیقه از نیمه دوم، هواپیماهای عراقی به زمین فوتبال حمله کردند و آن را بمباران کردند.
در این حمله وحشتناک، 10 بازیکن، 3 کودک، یک داور و یک تماشاگر به شهادت رسیدند و همچنین 6 نفر دیگر زخمی شدند.
در یادواره امروز شبیهسازی واقعه عروج شهدای گرانقدر زمین فوتبال به اجرا درآمد.