خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی یکی از رسالت‌های شورای فرهنگ عمومی است

مهر | استان‌ها | چهارشنبه، 24 بهمن 1403 - 15:29
قزوین- نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی یکی از رسالت‌های شورای فرهنگ عمومی است.
استان،فرهنگ،قزوين،كتابخواني،عناصر،عنصر،ترويج،ايده،زمينه،كتاب ...

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله حسین مظفری در دیدار با ندا امیرلو، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین اظهار کرد: برای ترویج و نهادینه کردن یک فکر، ایده و فرهنگ باید به چند عنصر توجه کرد که اگر این عناصر در کنار هم دیده شوند، آن فکر و فرهنگ نهادینه می‌شود، هر کدام از این عناصر اگر مغفول بمانند چه بسا کارها ابتر می‌شود.
وی ادامه داد: یکی از این عناصر و حلقه‌ها، صاحب‌نظران هستند، آن‌هایی که از نظر فکری شاخص، برجسته و صاحب‌نفوذ هستند را باید به میدان آورد، وقتی یک فکر و ایده از این طریق تقویت شود، این یک پشتوانه فکری برای آن ایده محسوب می‌شود.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: لذا اگر می‌خواهیم فرهنگ کتابخوانی ترویج و تقویت شود، همه صاحب‌نظران وظیفه‌ای بر دوش دارند، وقتی رهبر حکیم انقلاب اسلامی در مورد مسئله‌ای صحبت کرده و مردم را به آن تشویق می‌کنند، این در جامعه بسیار مؤثر است، این موضوع باید در لایه‌های میانی هم دیده شود، همه صاحب‌نظران باید این ایده را پمپاژ کنند.
نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: عنصر بعدی، عناصر گفتمان‌ساز هستند، یعنی وقتی کسانی مانند اصحاب هنر، اصحاب رسانه، خبرنگاران و مبلغین عنصری را ایجاد یا تقویت کنند، این خیلی تأثیرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: عنصر بعدی، کنشگران میدانی هستند، بخشی از این کنشگران، عوامل شما در استان هستند، برای مثال یک کتابدار ممکن است بگوید وظیفه من این است که پشت میز بنشینم و هر کس به کتابخانه مراجعه کرد، کتابی به او امانت بدهم، در نقطه دیگر هم ممکن است یک کتابدار آن قدر احساس وظیفه کند که به درب خانه‌ها برود و با کودکان و نوجوانان به گفت‌وگو بنشیند و فرهنگ کتابخوانی را ترویج کند، یا برای مثال یک کتابدار ممکن است با خیرین ارتباط بگیرد و ضرورت وقف کتاب و کتابخانه را برای آن‌ها تبیین کند.
آیت‌الله مظفری تأکید کرد: عنصر بعدی، کارگزاران و مسئولان کشور هستند، یعنی همه کسانی که تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز هستند، اگر هر یک از این عناصر در انجام وظیفه‌شان کوتاهی کنند، کارها گره می‌خورد.
نماینده مردم استان قزوین در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: بنده به‌عنوان رئیس شورای فرهنگ عمومی استان یکی از وظایف خود را ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی می‌دانم و تلاش می‌کنم تا جایی که قادرم در این زمینه شما را حمایت کنم.
وی یادآور شد: ائمه محترم جمعه و جماعات نیز باید در این زمینه به میدان بیایند و مردم را تشویق به کتابخوانی کنند.
امام جمعه قزوین اظهار کرد: یکی از افتخارات امت اسلام این است که معجزه‌ای که خدای متعال به آنان عنایت کرده، یک کتاب آسمانی تحت عنوان قرآن کریم است، این مسئله در ارتقای سطح فرهنگ امت اسلام مؤثر بوده است، استان قزوین جزو پنج استان برتر در زمینه فرهنگ کتابخوانی است، از این جهت جای شکر دارد، با این همدلی که در بین مسئولان استان دیده می‌شود و با عزم و همت موجود، می‌توانیم در فاصله کوتاهی این را به بالاترین رتبه برسانیم تا استان ما در این زمینه پیشگام باشد.