خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پایان غربت 13 ساله شهدای گمنام در پلدختر

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 24 بهمن 1403 - 18:30
یادمان شهدای گمنام پلدختر پس از 13 سال تکمیل شد و به بهره برداری رسید.
يادمان،پلدختر،گمنام،شهداي،شهر،شهدا،تكميل،مجموعه،شهرداري،فاز، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پلدختر، دوم مهرماه سال 1390، دو شهید گمنام 17 و 26 ساله که در عملیات‌های بیت‌المقدس و فاو به درجه رفیع شهادت نائل آمده بودند، با حضور گسترده و پرشور مردم در ارتفاعات شهر پلدختر به خاک سپرده شدند.
این یادمان از سال 1390 به دلیل بودجه‌های محدود، نیمه‌کاره باقی مانده بود و عدم تکمیل آن پس از 13 سال، ناراحتی و گلایه خانواده‌های شهدا و مردم را در پی داشت.
خبرگزاری تسنیم پیش‌تر در گزارش‌هایی با عناوین «گرد فراموشی بر مزار شهدای گمنام پلدختر؛ اینجا شهدا گمنام‌ترند» در 22 مرداد 1397 و «واگذاری یادمان شهدای گمنام پلدختر به شهرداری؛ آیا غربت 12 ساله شهدا پایان می‌یابد؟» در 22 خرداد 1402، روند کند احداث این یادمان را مطرح کرده بود.
سرعت پایین اجرای پروژه یادمان شهدای گمنام باعث شد که به پیشنهاد شهردار و شورای شهر، تکمیل آن در 22 خرداد 1402 به مجموعه شهری واگذار شود.
اگرچه در ماه‌های ابتدایی پیشرفت کار کند بود، اما با تلاش‌های شهرداری پلدختر، فاز اول پروژه شامل تکمیل یادمان، محوطه‌سازی، ایجاد فضای سبز، آسفالت پارکینگ و معابر، و نصب اِلمان‌های شهری پایان یافت و با حضور مردم و مسئولان به بهره‌برداری رسید.
شهرداری پلدختر علاوه‌بر تکمیل یادمان شهدای گمنام، این منطقه را به یک مجتمع فرهنگی، مذهبی، تفریحی و گردشگری تبدیل کرده است.
اجرای آبنمای فول‌کالر و موزیکال، احداث زیپ‌لاین و ایجاد دو سکوی آن در تپه شهدا و پل تاریخی شهر از دیگر اقدامات صورت‌گرفته است.
به‌گفته شهردار و رئیس شورای شهر، فاز دوم این مجموعه نیز به‌زودی کلنگ‌زنی خواهد شد.
افتتاح یادمان شهدای گمنام با استقبال خانواده‌های پلدختری روبه‌رو شده و در تمام ساعات شبانه‌روز، مردم برای زیارت و تفریح به این منطقه مراجعه می‌کنند.
سرهنگ رشیدی، مسئول حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، در حاشیه بهره‌برداری از این یادمان به خبرنگار تسنیم گفت: مجموعه یادمان شهدای گمنام پلدختر در محیطی شاد، مفرح و معنوی با همکاری شهرداری، فرمانداری، شورای شهر و دیگر دستگاه‌های خدمات‌رسان در اختیار عموم قرار گرفته است.
وی افزود: آبنما، سرویس‌های بهداشتی و زیپ‌لاین در مجموعه یادمان شهدای گمنام تعبیه شده و فازهای بعدی پروژه، از جمله حسینیه، در آینده اجرایی خواهد شد.
حسن مهدوی، شهردار پلدختر، نیز اظهار کرد: فاز اول تپه شهدای گمنام شامل مجموعه تفریحی، زیارتی و گردشگری با اعتبار 12 میلیارد تومان تکمیل و بهره‌برداری شد.
وی ادامه داد: در این فاز علاوه بر تکمیل یادمان شهدا و محوطه‌سازی، مجموعه زیپ‌لاین اتوماتیک نیز احداث و راه‌اندازی و پس از انجام بازرسی‌های استاندارد، گواهی بهره‌برداری آن صادر خواهد شد.
روح‌الله کلانتری، رئیس شورای شهر پلدختر، نیز گفت: بازسازی یادمان شهدا، محوطه‌سازی، ایجاد فضای سبز، آسفالت پارکینگ و معابر، و نصب اِلمان‌های شهری انجام شده است.
وی ضمن تقدیر از دستگاه‌هایی که در اجرای این پروژه با شهرداری همکاری کردند، تصریح کرد: شهرداری و شورای شهر در هفته‌های آینده، کلنگ فاز دوم این پروژه را به زمین خواهند زد.
انتهای پیام/