خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 24 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

لزوم استفاده از روش‌های ذخیره سازی برای مواجهه با ناترازی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 24 بهمن 1403 - 20:12
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی بر لزوم استفاده از روش های متنوع ذخیره سازی رو زمینی گاز طبیعی با محوریت SNG به ویژه در ایام پیک تاکید کرد .
گاز،طبيعي،صنايع،مديريت،كشور،ناترازي،رضوي،زيرزميني،مشخصات،خرا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حسن افتخاری در اولین کنفرانس ملی فرایندهای صنایع گاز و پالایش که با حضور اساتید برتر حوزه انرژی کشور و استان به میزبانی دانشگاه آزاد مشهد در هتل نوین پلاس مشهد برگزار شد، با اشاره به ناترازی انرژی کشور اظهارداشت: در چنین شرایطی مدیریت مصرف گاز و روش‌های مدیریت بسیار اهمیت دارد.
ناترازی انرژی منحصر به یک کشور نیست و اوج سایی و مدیریت مصرف در پیک در همه دنیا رایج است.
وی افزود: یکی از روش‌هایی که در مدیریت ناترازی می‌تواند کمک‌کننده باشد، ذخیره‌سازی است و از جمله آن روش های ذخیره‌سازی به روش SNG یک روش کاربردی و مرسوم است.
ایران دارنده بزرگترین مخزن زیرزمینی ذخیره گاز
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از روش‌ها ذخیره‌سازی، زیرزمینی است که یکی از بزرگترین مخازن زیرزمینی در سطح منطقه در شهرستان سرخس استان خراسان رضوی واقع است.این مخزن ظرفیت این را دارد که در فصل تابستان و هشت ماه ابتدایی سال روزی 10 میلیون متر مکعب گاز را ذخیره کند و در اوج مصرف در چهار ماه پایان سال روزی 20 میلیون متر مکعب گاز از آن برداشت کرد.
افتخاری با بیان اینکه در حال حاضر روزی تا 18 میلیون متر مکعب گاز برداشت می‌کنیم و اگر نبود این ظرفیت، دامنه ناترازی بسیار گسترده‌تر می‌شد.
تکنولوژی ذخیره‌سازی گاز را در اختیار داریم
وی با اشاره به اینکه تکنولوژی مورد نیاز برای ذخیره‌سازی در مخازن زیرزمینی و روزمینی را در کشور در اختیار داریم، تصریح کرد: یکی از رایج ترین روش های ذخیره‌سازی در مخازن استفاده از CNG است که در کشور ما عمدتا برای سوخت‌رسانی به خودروها استفاده می‌شود.
مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی با اشاره به روش ذخیره‌سازی گاز به صورت SNG نیز عنوان کرد: این، روشی است که به آن گاز طبیعی سنتز شده می‌گویند و هدف آن است که به گازی برسیم که مشخصات آن منطبق بر گاز طبیعی باشد.
مزیت این روش این است که اگر در یک واحد صنعتی از LNG یا LPG استفاده شود، حتما باید مشعل و تجهیز استفاده کننده دوگانه‌سوز باشد اما مشخصات SNG دقیقا مطابق با گاز طبیعی است.
این یعنی نیاز به دوگانه‌سوز بودن تجهیزات و تغییر مشعل نیست.
افتخاری درباره مزایای استفاده از این روش اظهارداشت: یکی از مزایای SNG این است که می‌شود در هر نقطه مورد نیاز احداث شود.
مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی با بیان اینکه این روش حدود 70 سال است که در دنیا کاربرد دارد، خاطرنشان کرد صاحبان صنایع می توانند با استفاده از SNG در ایام کمبود گاز طبیعی به راحتی به فعالیت خود ادامه دهند و هیچگونه نیازی به تغییر مشعل و تجهیزات گازسوز خود ندارند چراکه مشخصات و ارزش حرارتی SNG دقیقا منطبق بر مشخصات و ارزش حرارتی گاز طبیعی است.
وی خاطرنشان کرد: شرکت گاز استان آماده ارایه مشاوره فنی و تخصصی به صاحبان صنایع در این حوزه است.
گفتنی است؛ کنفرانس ملی فرآیندهای صنایع گاز و پالایش به مدت 2 روز در مشهد و با کارگاه های آموزشی اصول و مبانی اندازه‌گیری گاز، معرفی و روش‌های کاربردی در صنعت، روش‌های پیشرفته در بازرسی در صنعت انتقال گاز، برسی جریانات القایی و نوسانات پتانسیلی در سیستم حفاظت کاتدیک خطوط لوله، نحوه حمایت از پژوهشگران، راهکارهای اجرایی مدیریت انرژی در تجهیزات گازسوز و بررسی روند پایش و اثرات فرو نشست زمین بر صنایع گاز برگزار می‌شود.
انتها پیام/282