احیای کارون احیای هویت خوزستان است
اهواز ـ استاندار خوزستان گفت: رودخانه کارون نه فقط یک جریان آب، بلکه پیوند خورده با هویت، فرهنگ و زندگی مردم خوزستان است و احیای آن، احیای هویت ماست.
![آب،منابع،استان،كاهش،كارون،خوزستان،كشور،بالادست،آبياري،بهتري، ...](https://media.mehrnews.com/d/2024/10/23/4/5218968.jpg)
به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا موالی زاده در اختتامیه اولین همایش ملی هیدرولوژی و منابع آب ایران با حضور اساتید، پژوهشگران و مسئولان حوزه آب که چهارشنبه شب در سالن همایشهای گیت بوستان اهواز برگزار شد، گفت: توسعه مرزهای دانش از طریق ارائه یافتههای جدید و تبادل اطلاعات و یافتن راهکارهای کاربردی برای حل مسائل و چالشهای موجود دو کاربرد مهم همایشهای علمی است.
وی ابراز امیدواری کرد که نتایج این همایش با رویکرد حلالمسائلی، به ارائه راهکارهای عملی و مؤثر برای بهبود وضعیت منابع آب استان و کشور منجر شود و برای مردم آورده داشته باشد.
استاندار خوزستان با اشاره به کمآب بودن کشور و کاهش بارندگیها نسبت به میانگین جهانی، بر ضرورت توجه به دیپلماسی آب و تأثیر سدهای بالادست در کشورهای همسایه بر کاهش ورودی آب به کشور تاکید کرد.
وی خواستار مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرفکننده آب از طریق تغییر الگوی کشت، توسعه روشهای نوین آبیاری (مانند آبیاری قطرهای و هوشمند) و آموزش کشاورزان برای استفاده بهینه از منابع آب شد.
موالیزاده با تاکید بر لزوم حفظ و حراست از رودخانهها به عنوان میراث طبیعی و فرهنگی، به رابطه عاطفی و هویتی مردم خوزستان با کارون و دیگر رودخانههای استان اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا کارون رونق بهتری پیدا کند و به شادابی و پویایی گذشته خود بازگردد.
وی همچنین خواستار مدیریت خروج آب از استان و افزایش ورودی آب به رودخانهها از طریق کاهش برداشت آب از بالادست، لایروبی و رفع موانع جریان آب شد.
استاندار خوزستان در پایان سخنان خود، از طرح جدی و عملیاتی فروش پساب تصفیه شده به واحدهای تولیدی و صنعتی خبر داد و گفت: با اجرای این طرح، صنایع به سمت استفاده از آبهای نامتعارف و بازچرخانی آب سوق داده میشوند و فشار بر منابع آب سطحی و زیرزمینی کاهش مییابد و رودخانههای استان از جمله کارون، دز، مارون و جراحی میتوانند شرایط بهتری پیدا کنند.