«شب علم» دانشگاه شریف با حضور بیش از ۱۵۰۰ دانشآموز برگزار شد
رویداد شب علم با شعار «دانش، از شریف برای مردم» و با حضور بیش از ۱۵۰۰ دانشآموز به همراه خانوادههایشان در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
![علم،دانشگاه،شريف،صنعتي،علمي،فناوري،كشور،شب،ترويج،جامعه،عنوان ...](https://media.mehrnews.com/d/2025/02/13/4/5377831.jpg)
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی شریف، رویداد علمی- ترویجی شب علم چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ با هدف ترویج علم و فناوری و افزایش آگاهی جامعه در خصوص دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
دکتر سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در سخنرانی که به صورت ویدیوئی پخش شد، ضمن خوشآمدگویی به دانشآموزان و خانوادههایشان گفت: امروزه بر کسی پوشیده نیست که علم به عنوان زبان بینالمللی بشر باعث پیشرفت و رشد جوامع شده و نقش بسزایی در حل چالشهای جهانی ایفا میکند.
اما در عین حال باید به این نکته توجه داشته باشیم که علم باید نافع باشد.
وی افزود: امروزه شاهد این هستیم که چگونه علم و فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی ارتباطات را تغییر داده و عملکردهای اجتماعی و تجاری جهان را متحول کرده است.
دکتر موسوی خاطرنشان کرد؛ دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یک نهاد علمی پیشرو در کشور مفتخر است در زمینههای مختلف علمی، پژوهشی، فناوری و نوآوری دستاوردهای چشمگیری را به جامعه علمی و صنعتی کشور ارائه دهد و با انجام تحقیقات پیشرفته به توسعه پایدار و بهینهسازی منابع ملی کمک کرده است.
رئیس دانشگاه اذعان داشت؛ ما در دانشگاه صنعتی شریف به آیندهای روشن و خلاقانه باور داریم و هدف ما تربیت نسلی است که نه تنها در زمینه علم و فناوری توانمند است بلکه به عنوان شهروندانی مسئول و متعهد به پیشرفت جامعه کمک کنند.
موسوی در پایان ضمن قدردانی از حضور دانشآموزان در دانشگاه صنعتی شریف گفت: امیدوارم این رویداد برای همه ما مملو از یادگیری و الهام باشد و با تلاشهای جمعی بتوانیم جامعهایی علمی و پیشرفتهتر بسازیم.
دکتر علیمحمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران در سخنانی گفت: در کنار شما هستیم برای داشتن یک شب متفاوت، که با هم مفاهیم علمی را ببینیم، بشنویم، درک و پیاده کنیم.
هدف از رویدادهای شب علم که در سال جاری در دانشگاههای مختلف کشور برگزار شده، ترویج علم است.
ترویج علم پلی ایجاد میکند بین یک دنیای پیچیده و عمیق که در آن روابط علمی برقرار است با عموم جامعه و زندگی روزمره ما.
در واقع این علم است که به ما کمک میکند تا بهتر زندگی کنیم.
وی افزود: باید علم را باور کنیم و به علم و نهادهای علمی اعتماد کنیم.
سوالات بنیادی که در زندگی روزمره با آن مواجه میشویم را باید از عالمان و نهادهای علمی بپرسیم.
یکی از ماموریتهای اصلی بنیاد علم ترویج علم است
رئیس بنیاد ملی علم ایران در ادامه به ماموریتهای بنیاد ملی علم ایران اشاره کرد و گفت: یکی از ماموریتهای اصلی بنیاد علم ترویج علم است.
ترویج علم اهداف گسترده و متنوعی دارد که از مهمترین آنها میتوان به افزایش سواد علمی جامعه، ایجاد علاقه به یادگیری و کشف ناشناختهها، الهام بخشی به نسل آینده و تقویت امید و خوشبینی به آینده اشاره کرد.
وی یادآور شد؛ جوامع به سرعت و دائما در حال تغییر هستند و ما باید به دانشمندانمان اعتماد کنیم و بیشتر به سراغ آنها برویم.
ویژه برنامههای شب علم نیز با همین اهداف طراحی شدهاند و من خوشحالم که قطار شب علم به دانشگاه صنعتی شریف هم رسید.
دانشگاهی که از نظر خیلی از دانشآموزان ما یک هدف و آرزوست و امیدوارم که این هدف و آرزو برای شما عزیزان محقق شود.
سلطانی در پایان صحبتهایش گفت: امیدوارم که برنامههای شب علم چراغی را برای پی بردن به عظمت خلقت الهی در دل همه ما روشن کند.
در ادامه دکتر حسن حدادپور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در صحبتهای خود به معرفی دانشگاه صنعتی شریف پرداخت و گفت: شما در دانشگاهی هستید که در چندین سال اخیر انتخاب بیش از ۹۰درصد رتبههای برتر آزمون سراسری بوده است.
دانشگاهی که به نوعی دانشگاه اول کشور در حوزه علم و فناوری تلقی میشود و فارغ التحصیلان این دانشگاه منشا اثرات فراوانی در داخل و خارج از کشور بودهاند.
معاون پژوهشی دانشگاه به ناحیه نوآوری شریف اشاره کرد و گفت: ناحیه نوآوری شریف که قلب تپنده آن دانشگاه صنعتی شریف است، توانسته اثربخشی بسیاری در حوزههای فنی و مهندسی کشور داشته باشد و اقتصاد کشور را از این حیث به نوعی شکوفا کند.
تولید بسیاری از اپلیکیشنهای موبایل توسط دانشآموختگان دانشگاه شریف
به گفته حدادپور؛ دانشگاه صنعتی شریف به عنوان دانشگاه نسل چهار و یک دانشگاه کارآفرین که مسئولیتهای اجتماعی گوناگونی را برعهده دارد در حال فعالیت است و خوشبختانه هر حرکتی که در این دانشگاه آغاز میشود به نوعی به یک الگو تبدیل شده و دانشگاههای دیگر این حرکت را ادامه میدهند تا ثمره آن هم در حوزه صنعت کشور و هم در حوزه مسائل اجتماعی در اختیار شهروندان قرار بگیرد.
وی افزود: بسیاری از اپلیکیشنهای پرکاربردی که امروزه در گوشیهای موبایلتان مورد استفاده قرار میگیرد توسط دانش آموختگان این دانشگاه ایجاد شده است.
حدادپور در ادامه گفت: ما دارای پیشینه بسیار غنی در حوزه علم و فناوری در دنیا هستیم و عالمان ما سالیان متمادی به عنوان پیشروان علم و فناوری در دنیا محسوب میشدند.
به دلایلی وضعیت امروز ما در دنیا متناسب با آن پیشینه و گذشته پرافتخار نیست.
اینکه ما از این وضعیت به گذشته پرافتخار خود برسیم مرهون سعی، تلاش و پشتکار همه آحاد جامعه از جمله دانشآموزان است.
دانشگاه صنعتی شریف هم به عنوان دانشگاهی پیشرو این وظیفه اجتماعی را دارد که داشتهها و پتانسیلهای خود را در این راه به کار گیرد و کمک کند تا کشور به آن وضعیت مطلوب برسد.
شایان ذکر است؛ بازدید از موزه ملی علوم و فناوری ایران، مرکز اسناد و گنجینه دانشگاه صنعتی شریف، واحدهای برگزیده پارک علم و فناوری، واحدهای برگزیده ارتباط با صنعت، آسماننمای دیجیتال، کاوش در آسمان شب با تلسکوپ و دهها غرفه جذاب علمی و آموزشی از جمله برنامههای این رویداد بود.
همچنین دانش آموزان با حضور در کارگاههای تعاملی و بازی محوری در ۸ موضوع؛ فیزیک، شیمی، ریاضی، زیستشناسی، انرژی، نجوم، اقتصاد و سبک زندگی از نزدیک با این رشتهها آشنا شدند و با متخصصین و استادان برجسته این رشتهها گفتوگو کردند.
برپایی نمایشگاههای جانبی، سخنرانی دانشمندان برجسته علوم مختلف به همراه موسیقی زنده، کارگاه علم و هنر و اکران بخشی از مستند «کاپیتان من» با حضور عوامل فیلم از دیگر برنامههای این رویداد جذاب بود.