خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افغانستان در رتبه دوم سرمایه‌گذاری خارجی فعال در خراسان جنوبی

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 25 بهمن 1403 - 11:36
بیرجند- مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: سرمایه گذاران افغانستانی رتبه دوم سرمایه گذاری های خارجی فعال در استان دارند.
افغانستان،اقتصادي،پروژه،استان،توسعه،تجاري،امور،كشور،ذاكريان

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی صبح پنج شنبه در نشست بررسی فرصت‌ها و زمینه‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری با افغانستان، با اعلام این خبر افزود: مجموع سرمایه‌گذاری مصوب در استان ۱ میلیارد و ۷۱۸ میلیون دلار در ۴۳ پروژه مصوب است.
وی با اشاره به وجود ۱۸ پروژه فعال سرمایه‌گذاری خارجی در استان، اظهار داشت: کشور افغانستان با ۹ پروژه مصوب، رتبه پنجم را در بین سرمایه‌گذاران خارجی در استان دارد.
به گفته
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی در زمینه پروژه‌های فعال نیز، افغانستان با چهار پروژه، بعد از سرمایه‌گذاران چینی، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
ذاکریان با بیان اینکه در حال حاضر ۸ پروژه توسط سرمایه‌گذاران افغانستانی در استان در حال اجرا است، به ارائه راهکارهایی برای توسعه روابط اقتصادی با افغانستان پرداخت و گفت: پیشنهاد ما، انعقاد قراردادهای بلندمدت در زمینه تأمین مواد اولیه از جمله سنگ آهن، سنگ‌های قیمتی و مواد اولیه فولاد، همچنین تأمین محصولات کشاورزی و قراردادهای فنی و مهندسی با این کشور است.
وی با تاکید بر اهمیت مقوله توسعه یافتگی همسایگان برای رسیدن به توسعه پایدار، اظهار داشت: برای رسیدن به توسعه پایدار، باید همسایگان توسعه‌یافته‌ای نیز داشته باشیم و به همین منظور باید ورود عمیق‌تری در کشور افغانستان داشته باشیم تا قراردادهای تجاری دچار تنش نشوند و منافع اقتصادی به مردم گره زده شود.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی پیشنهاد کرد: در صورت امکان، شهرک صنعتی مشترکی در نقطه صفر مرزی ایجاد شود و منطقه آزاد تجاری در استان راه‌اندازی گردد تا انعطاف‌ها در روابط تجاری بیشتر شود.
ذاکریان با اشاره به اشتراکات فرهنگی فراوان بین دو کشور، خواستار استفاده حداکثری از این ظرفیت‌ها شد و افزود: باید بسته خاص تشویقی برای سرمایه گذاران افغانستان در نظر گرفته شود.
وی در پایان با اشاره به تمرکز اختیارات در مرکز، خواستار تفویض اختیارات بیشتر به استانداران شد و گفت: فرآیند طولانی بروکراسی اداری به دلیل تمرکز بیشتر امور در مرکز، موجب گلایه‌مندی سرمایه‌گذاران می‌شود.