خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 25 بهمن 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پیشرفت ۸۵ درصدی جاده ماهیرود – فراه؛ پیگیری بازگشایی گذرگاه‌های تجاری با افغانستان

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 25 بهمن 1403 - 13:01
بیرجند- سفیر ایران در کابل از پیشرفت ۸۵ درصدی جاده ماهیرود – فراه و پیگیری بازگشایی گذرگاه‌های تجاری با افغانستان خبر داد.
افغانستان،خراسان،جنوبي،توسعه،پيگيري،تجاري،استان،اشاره

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا بیگدلی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کابل صبح پنجشنبه در پایان نشست بررسی فرصت‌ها و زمینه‌های توسعه روابط اقتصادی و تجاری با افغانستان، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که سفر وی به استان خراسان جنوبی با محوریت بررسی همکاری‌های اقتصادی این منطقه با افغانستان صورت گرفته است.
وی مهم‌ترین موضوع این سفر را توسعه ارتباطات زمینی و ساخت جاده‌های مشترک عنوان کرد.
بیگدلی با اشاره به احداث جاده «ماهیرود – فراه» اظهار داشت: تاکنون ۸۵ درصد از این مسیر ۱۲۰ کیلومتری تکمیل شده است و تلاش‌ها برای اتمام هرچه سریع‌تر آن با همکاری استان خراسان جنوبی و مقامات افغانستان ادامه دارد.
وی همچنین به موضوع بازگشایی گذرگاه‌های تجاری مسدود شده خراسان جنوبی از سوی افغانستان اشاره کرد و گفت: این گذرگاه‌ها حدود یک دهه پیش به‌صورت یک‌طرفه از سوی دولت افغانستان به حالت تعلیق درآمده است.
وی تصریح کرد: پیگیری برای بازگشایی سه بازارچه مرزی خراسان جنوبی در کابل در حال پیگیری است و فرصتی دوباره برای تجارت میان مردم دو کشور فراهم می‌کند.
سفیر ایران با تأکید بر اهمیت خراسان جنوبی در حوزه ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی بیان کرد: این استان از ظرفیت‌های قابل‌توجهی در این زمینه برخوردار است و مقرر شده تسهیلات ویژه‌ای برای پایانه‌های مرزی آن در نظر گرفته شود.
وی در ادامه به پیگیری مذاکرات در زمینه توسعه صادرات، واردات و تجارت میان ایران و افغانستان اشاره کرد و افزود: با توجه به وضعیت کنونی افغانستان و ظرفیت‌های منحصربه‌فرد خراسان جنوبی، آینده بسیار روشنی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور پیش‌بینی می‌شود.
به گفته وی همچنین زمینه‌های جدیدی برای گسترش تعاملات، به‌ویژه در حوزه صادرات و واردات، فراهم خواهد شد.