پیشنهاد عباس آخوندی به دولت؛ هیات تخصصی مسئول تهیه گزارش از حادثه معدن طبس شود
عباس آخوندی نوشت: پیشنهاد میکنم که هیاتی از کارشناسان و متخصصان مستقل فنی، حقوقی و بهرهبرداری از معادن مسوول تهیه یک گزارش ملی درباره حادثه معدن طبس شوند و نتیجه را بدون هرگونه دخل و تصرفی از سوی مقامات انتشار دهند تا مبنایی برای تجدید نظر درباره رویههای غلط در معادن شود.
![حادثه،ملي،گزارش،پيشنهاد،طبس،معدن،معادن،فني،قرار،پلاسكو،تصرفي ...](https://cdn.etemadonline.com/thumbnail/G2aBh1hi3bBI/MPG-GGKSFzLCrjpM5307pPl6zF97oQefSuk2EILNlfkO-dl9IK1L8JXRBeqa6Tcp/%D8%B9%D8%A8%D8%A7%D8%B3+%D8%A2%D8%AE%D9%88%D9%86%D8%AF%DB%8C.jpg)
عباس آخوندی نوشت: پیشنهاد میکنم که هیاتی از کارشناسان و متخصصان مستقل فنی، حقوقی و بهرهبرداری از معادن مسوول تهیه یک گزارش ملی درباره حادثه معدن طبس شوند و نتیجه را بدون هرگونه دخل و تصرفی از سوی مقامات انتشار دهند تا مبنایی برای تجدید نظر درباره رویههای غلط در معادن شود.
کد خبر: 699455 | ۱۴۰۳/۱۱/۲۵ ۱۴:۲۴:۰۱
عباس آخوندی در یادداشتی با عنوان «بازخوانی حادثه آتشسوزی پلاسکو» در روزنامه اعتماد نوشت: حوادث پی در پی در کشور ما رخ میدهند و کمتر درباره آنها یک گزارش ملی منتشر میشود؛ همانند حادثه اخیر معدن طبس.
حادثه پلاسکو از جمله معدود حوادثی بود که رییسجمهور روحانی با پیشنهاد اینجانب هیاتی از برترین کارشناسان و متخصصان دانشگاهی ایران را در حوزه مهندسی ساختمان، آتش، حقوق، بیمه و امور اجتماعی مامور کرد تا درباره آن یک گزارش ملی تهیه و بدون هرگونه دخل و تصرفی انتشار دهند.
این گزارش موجب تجدید نظر و اصلاح در حوزه مقررات ملی ساختمان مبحث آتش و همچنین نظام بهرهبرداری از ساختمانها شد.
هرچند فضای سیاستزده ایران مانع آن شد که این گزارش آنچنانکه باید و شاید در رسانه ملی، شبکههای اجتماعی و مطبوعات مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
حال آنکه چنین گزارشهایی باید تبدیل به مبنایی برای درسآموزی ملی و عبرتگیری برای جلوگیری از تکرار اشتباهها و رفع نواقص شود.
در مورد حادثه معدن طبس هم اینجانب به دولت پیشنهاد کردم که اقدام به یک گزارش ملی کند.
لیکن متاسفانه به این پیشنهاد وقعی گذاشته نشد.
اکتفا به گزارشهای اداری و مدیریتی سم مهلک است و مانع کشف حقیقت و فهم ریشه و علت وقوع حوادث خواهد بود.
نتیجه همین خواهد شد که شد و قدری همدردی، اعلام عزای عمومی و واگذاری واحد مسکونی به خانواده جانباختگان و اقدامهایی از این دست انجام شوند و علت و ریشه حوادث مورد فراموشی قرار گیرند.
هرچند که بسیار دیر شده و بخشی از شواهد و مدارک این حادثه محو یا تغییر یافته، باز هم پیشنهاد میکنم که هیاتی از کارشناسان و متخصصان مستقل فنی، حقوقی و بهرهبرداری از معادن مسوول تهیه یک گزارش ملی درباره حادثه معدن طبس شوند و نتیجه را بدون هرگونه دخل و تصرفی از سوی مقامات انتشار دهند تا مبنایی برای تجدید نظر درباره رویههای غلط در معادن شود.
کانون مهندسین فارغالتحصیل دانشکده فنی دانشگاه تهران در سالروز وقوع حادثه پلاسکو در یکشنبه 28بهمن ماه 1403 در محل دانشکده فنی دانشگاه تهران در نظر دارد که گزارش ملی این حادثه را با حضور تهیهکنندگان آن مورد بررسی قرار دهد.
امید که مورد توجه جامعه مهندسی، جامعه مدنی، رسانه و عموم ملت ایران قرار گیرد.