خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 03 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

راهبرد محوری دولت در نظام سلامت، برقراری عدالت در این حوزه است/ قتل دانشجوی دانشگاه تهران به خاطر فقر و جهالت اتفاق افتاد/ کمبود منابع یکی از دلایل مهاجرت کادر پزشکی است

مشرق | سیاسی | پنجشنبه، 02 اسفند 1403 - 23:00
رئیس‌جمهور برقراری عدالت در نظام سلامت را راهبرد محوری دولت دانست و بر حفظ سلامت اقشار محروم و حاشیه‌نشین تأکید کرد.
سلامت،پزشكي،پزشك،دولت،رئيس،خانواده،فرهنگستان،جمهور،علوم،حوزه ...

به گزارش مشرق، مسعود پزشکیان صبح پنجشنبه دوم اسفند ۱۴۰۳ در یکصد و یازدهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم پزشکی، راهبرد محوری دولت در نظام سلامت را برقراری عدالت در این حوزه دانست و افزود:‌ در دولت به دنبال ارتقای سلامت و ایجاد عدالت در این زمینه در جامعه هستیم که درمان هم جزئی از آن است.
به عبارتی ما به دنبال حفظ سلامت اقشار محروم و حاشیه‌نشین هستیم که دیده نمی‌شوند، چون آنها هم باید سهم خود را از سلامت داشته باشند.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید در مقوله سلامت موضوعات اجتماعی هم لحاظ شود، اظهار داشت: سلامت یک بسته جامع است که به مسائل اجتماعی مردم هم ارتباط پیدا می‌کند؛ وقتی کسی بیکار باشد یعنی سلامت او هم در خطر است.
قتل دانشجوی دانشگاه تهران به خاطر فقر و جهالت اتفاق افتاد
پزشکیان در این بخش از سخنانش به ماجرای قتل یک دانشجو در منطقه کوی دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: قتل آن دانشجو هم به خاطر فقر و جهالت اتفاق افتاد؛ وقتی نوع آموزش ما نمی‌تواند نحوه گفتگو را آموزش دهد، تنش و درگیری هم در جامعه بالا می‌گیرد.
وقتی افراد توان گفتگو با یکدیگر را ندارند، طبعا درگیری فیزیکی هم پیش می‌آید.
رئیس جمهور با تاکید بر لزوم تحقق عدالت در حوزه آموزش تصریح کرد:‌ دولت باید در نظام آموزشی همه را ببیند.
کمبود منابع یکی از دلایل مهاجرت کادر پزشکی است
پزشکیان به محدودیت منابع دولت برای توزیع امکانات درمانی و سلامت‌محور در کشور اشاره و خاطرنشان کرد: ما مجبور هستیم که در ارائه خدمات حوزه سلامت اولویت‌بندی کنیم و این اولویت‌بندی باید به گونه‌ای باشد که افراد بیشتری را تحت پوشش قرار دهد.
رئیس جمهور کمبود منابع را یکی از دلایل مهاجرت کادر پزشکی دانست و گفت: اینکه گفته می‌شود باید کادر پزشکی را تکریم کرد، درست است، اما آیا می‌توان با احترام گذاشتن همه مشکلات را حل کرد.
وی خطاب به اعضای فرهنگستان علوم پزشکی که خواهان برخی اقدامات در حوزه سلامت بودند، گفت: کمک کنید با منابع موجود مشکلات حل شود و بر اساس عدالت، به شکلی که بیشترین افراد تحت پوشش قرار گیرند، سلامتی مردم را تامین کنیم.
من زمانی که در تبریز رئیس دانشگاه علوم پزشکی بودم با همان سرانه سلامتی که دولت در اختیارمان قرار می‌داد، برنامه‌ریزی و نظام پزشک خانواده را آنجا اجرا کردم.
پزشک خانواده در سایر استان‌ها به درستی اجرا نشد
پزشکیان با بیان اینکه «پزشک خانواده در سایر استان‌ها به درستی اجرا نشد»، افزود: در استان‌های دیگر پزشک خانواده بد اجرا شد و محدود به این شد که در هر محله‌ای یک درمانگاه ایجاد و یک پزشک استقرار داشته باشد و بیماران را ویزیت کند، در حالی که هدف طرح پزشک خانواده این نبود.
در پزشک خانواده ما به دنبال حفظ سلامت آن بخش از جامعه بودیم که در آمارها وجود ندارند و به دلایلی از جمله بی‌سوادی و یا فقر به پزشک مراجعه نمی‌کنند.
تاکید بر ضرورت تقویت و تصحیح مسیر تحقیقات در کشور
رئیس جمهور با یادآوری شعار محوری وفاق در دولت چهاردهم و با بیان اینکه «معتقدم اگر دست به دست هم بدهیم و علمی و درست عمل کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم»، بر ضرورت تقویت و تصحیح مسیر تحقیقات در کشور تاکید و تصریح کرد: تحقیقات در کشور باید بر اساس نیاز جامعه و با هدف حل مشکلات باشد.
ما هم اکنون مراکز تحقیقاتی زیادی داریم که دستاوردهای چندانی ندارند.
از شما عزیزان در فرهنگستان علوم پزشکی می‌خواهم که در این زمینه دولت را یاری کنید.
باید به یک زبان و نگاه مشترک برای حل مشکلات برسیم و اساتید در این زمینه می‌توانند کمک کنند.
پیش از سخنان رئیس جمهور، سید علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی و تعدادی از اعضای این فرهنگستان به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز توضیحاتی درباره برنامه‌های این وزارتخانه در راستای برنامه‌های دولت در حوزه بهداشت و سلامت ارائه داد.