خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

امنیت انرژی در سایه توربین‌های بومی؛ امکان صادرات به اروپا

مهر | دانش و فناوری | یکشنبه، 05 اسفند 1403 - 08:40
توربین‌های توربوکمپرسور نقش اساسی در امنیت انرژی کشور ایفا می‌کنند و بومی‌سازی این فناوری می‌تواند به کاهش وابستگی به واردات و افزایش صادرات تجهیزات انرژی منجر شود.
توليد،شركت،كشور،گاز،حوزه،محصول،انرژي،افزايش،محصولات،صادرات،ا ...

علی مخدومی، مدیرعامل یک دانش بنیان در گفتگو با مهر با اشاره به نمایشگاه پیشگامان پیشرفت اظهار کرد: هدف شرکت از حضور در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت، ارائه قطعات پیشرفته نسوز در حوزه توربین‌ها و نمایش توانمندی کشور در توسعه و ساخت توربین‌های صنعتی به‌ویژه در حوزه‌های نفت و گاز است که کشور به آن نیازمند است.
این اقدام می‌تواند نقش مؤثری در کاهش کمبود انرژی برق و گاز داشته باشد.
همچنین گزارش‌های دقیقی ارائه شد و طرح‌هایی جهت هم‌افزایی در تولید پره‌های ثابت و متحرک توربین‌های گازی داغ پیشنهاد شد تا سایر تولیدکنندگان این صنعت را به همکاری و مشارکت در این حوزه سوق دهد.
وی در خصوص کاربرد محصولات شرکت اظهار داشت: پره‌های ثابت و متحرک که بر روی توربوژنراتورها نصب می‌شوند، وظیفه تولید برق و انتقال گاز را در شبکه‌های سراسری کشور بر عهده دارند.
مخدومی در ادامه با اشاره به ناترازی انرژی، افزود: در حال حاضر، این مسئله به دلیل نبود تصمیم‌گیری واحد همچنان پابرجاست.
شرکت ما پیشنهادی ارائه کرد مبنی بر اینکه با ایجاد یک نظام هماهنگ و فرماندهی واحد در حوزه انرژی، می‌توان جنبه‌های مختلف این حوزه را در وزارتخانه‌های مرتبط هماهنگ کرد و به بهره‌وری بالاتری رسید.
در همین راستا، طرح‌هایی برای بهبود مصرف انرژی ارائه شد که مورد پذیرش قرار گرفت.
شرکت ما نیز با توانمندی‌های موجود، آمادگی دارد در این زمینه پیشگام باشد.
افزایش ظرفیت خط تولید تا ۴۰درصد
وی تصریح کرد: شرکت ما حدود ۳۵ تا ۴۰ محصول در خط تولید دارد که طی پنج سال گذشته، ۱۷ محصول جدید با توجه به نیازهای حوزه نفت و گاز به این زنجیره اضافه شده است.
همچنین در سال‌های گذشته، به‌طور تخصصی در تولید توربین‌های موردنیاز وزارت نیرو و حوزه برق فعالیت داشته‌ایم.
برخی از این محصولات به‌صورت انحصاری در شرکت ما تولید می‌شوند و پیش‌بینی می‌شود که تا سال آینده، ظرفیت خط تولید ما تا ۴۰ درصد افزایش یابد.
فرصت صادرات توربین های نفت و گاز ایرانی به اروپا
مدیرعامل شرکت توربین ریخته‌گری دقیق پارس درباره جدیدترین محصولات این شرکت اظهار داشت: محصولات ما همواره متناسب با نیاز کشور به‌روز و عرضه می‌شوند.
برخی توربین‌های گازی مورد نیاز کشور تاکنون از روسیه وارد می‌شدند که بخش قابل‌توجهی از آن‌ها در اوکراین تولید می‌شد.
در حال حاضر، حدود ۱۸۰ توربین در حوزه نفت و گاز در کشور وجود دارد و به دلیل جنگ روسیه و اوکراین، نیاز به این محصول در داخل و خارج کشور افزایش یافته است.
ما بر تأمین این نیاز متمرکز شده‌ایم و این محصول می‌تواند فرصت مهمی برای صادرات به کشورهای اروپای شرقی فراهم کند، هرچند که در حال حاضر، میزان صادرات ما در این بخش بسیار محدود است.
مخدومی درباره صادرات این محصول و نیاز کشورهای هدف گفت: کشورهایی که دارای مخازن گاز هستند، برای انتقال گاز به شبکه‌های سراسری، به این تجهیزات نیاز دارند.
با تولید داخلی این محصول، تنها در یک مورد توانستیم ۲۰ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی برای کشور ایجاد کنیم.
همچنین، تولید این محصول در داخل ایران موجب اشتغال‌زایی و کارآفرینی شده است.
با توجه به اینکه کارخانه تولید این محصولات در شهر شاهرود واقع شده، این اقدام به توسعه اشتغال در سطح بومی و منطقه‌ای نیز کمک کرده است.
هر ساله حدود ۵۰ تا ۶۰ نیروی متخصص به این کارخانه افزوده می‌شود.
حمایت از نخبگان و ایجاد کنسرسیوم ملی پره‌های توربین
مدیرعامل این شرکت درباره استفاده از نخبگان و پژوهشگران برای جلوگیری از مهاجرت نیروهای متخصص گفت: ما تلاش می‌کنیم از ظرفیت‌های علمی دانشگاهی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا بهره بگیریم و در قالب پروژه‌های تحقیقاتی با این نیروها همکاری کنیم.
در حال حاضر، ۲۲۷ نفر در شهر صنعتی شاهرود مشغول به فعالیت هستند.
همچنین، برخی دروس دانشگاهی که به‌صورت تئوری ارائه می‌شوند، در کارخانجات ما به‌صورت عملی آموزش داده می‌شوند و دانشجویان می‌توانند به‌صورت رایگان مهارت‌های لازم را کسب کنند.
رشته‌های مهندسی متالورژی، مکانیک، صنایع و برق از جمله تخصص‌های موردنیاز این شرکت برای جذب نیروهای متخصص هستند.
مخدومی در پایان اظهار داشت: در نمایشگاه پیشگامان صنعت، پیشنهاد شد که نخستین کنسرسیوم پره‌های توربین‌های گازی با هدف فعال‌سازی و گسترش این دانش در ایران، طی دو هفته آینده برگزار شود.
این کنسرسیوم می‌تواند زمینه هم‌افزایی در حوزه توربین‌های گازی را فراهم کند.
ما باید یاد بگیریم که کشور از نظر دانش فنی مشکلی ندارد، اما بزرگ‌ترین چالش، نبود کار گروهی و هماهنگی تیمی است.
این فعال دانش بنیان در انتها خاطر نشان کرد: با توجه به افزایش راندمان نیروگاه‌ها این تجهیزات به‌عنوان بخشی از سیکل ترکیبی نیروگاه‌ها عمل می‌کنند که باعث افزایش راندمان و بهره‌وری نیروگاه‌ها می‌شود.
بنابراین پشتیبانی از این صنعت منجر به افزایش راندمان و کاهش هزینه‌های عملیاتی، کاهش مصرف سوخت و بهینه‌سازی انرژی خواهد شد.
توربین‌های توربوکمپرسور نقش اساسی در امنیت انرژی کشور ایفا می‌کنند و بومی‌سازی این فناوری می‌تواند به کاهش وابستگی به واردات و افزایش صادرات تجهیزات انرژی منجر شود.