خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 05 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات با محوریت هوش مصنوعی برگزار می‌شود

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 05 اسفند 1403 - 14:40
رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات گفت: هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات پس از پنج سال وقفه و با محوریت هوش مصنوعی، کسب‌وکار، جامعه و دولت، برگزار می‌شود.
جايزه،فناوري،اطلاعات،ملي،پژوهشگاه،محصول،دوره،حوزه،هوش،مصنوعي ...

محمد حسن‌زاده رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) روز یکشنبه در نشست خبری هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات در محل پژوهشگاه ایرانداک گفت: این همایش با محوریت هوش مصنوعی چهارشنبه هشتم اسفندماه در مرکز همایش‌های وزارت کشور برگزار می‌شود و این جایزه شامل سه قسمت بوده که محصول پژوهش‌های مستقل است.
وی موضوع این جایزه را در بخش نخست، محصول فناوری اطلاعات عنوان کرد و گفت: دومین بخش از این جایزه ملی نیز به مدیران برتر فناوری اطلاعات اختصاص دارد و هدفش شناسایی مدیرانی است که مشوق و عامل رشد فناوری اطلاعات بوده‌اند، معتقدیم که فناوری اطلاعات در دنیا به عنوان تسهیل‌گر رفاه و آسایش جامعه شناخته می‌شود.
رئیس پژوهشگاه ایرانداک افزود: سومین بخش جایزه امسال به شرکت‌های فناوری اطلاعات تحول‌آفرین اختصاص دارد که در این بخش، افراد پس از ثبت‌نام، غربال‌گری شدند و در نهایت پس از طی فرایند‌ها برندگان روز چهارشنبه معرفی می‌شوند.
حسن‌زاده گفت: هدف اصلی این همایش تبادل‌آرا، آموزش و یادگیری است، اما پس از اهدای جوایز ملی به برگزیدگان بنا داریم با این افراد برتر، علاوه بر حفظ ارتباطات از ظرفیت آنها در شبکه بزرگ ایرانداک استفاده و حمایت کنیم.
وی افزود: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در راستای پویاسازی حوزه فناوری اطلاعات تاکنون هفت دوره جایزه ملی فناوری اطلاعات را با عنوان «همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات» برگزار کرده است که این رویداد به عنوان بزرگ‌ترین و معتبرترین گردهمایی مدیران و فعالان حوزه فناوری اطلاعات کشور تلاش دارد با ارائه دستاورد‌های بومی در حوزه فناوری اطلاعات، گامی ارزشمند برای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان مردمی بردارد.
رئیس پژوهشگاه ایرانداک اظهار داشت که در هفت دوره گذشته، نزدیک به ۸۰۰ محصول فناورانه بومی از سازمان‌ها و شرکت‌های گوناگون در سطح کشور به دبیرخانه رویداد رسید و پس از ارزیابی دقیق، در سه حوزه «محصولات در قالب جایزه فناوری اطلاعات برتر (فاب)»، «شرکت‌های تحول‌آفرین حوزه فناوری اطلاعات» و همچنین «مدیران برتر فناوری اطلاعات (مبفا)» معرفی و از آنها تجلیل شد.
اعطای جایزه ملی به حدود ۵۰ برگزیده
حسن‌زاده درباره بخش‌های مختلف هشتمین جایزه ملی فناوری اطلاعات گفت: در بخش محصول ۱۰۰ نفر، در حوزه مدیران حدود ۳۱ نفر و در بخش شرکت‌های تحول‌آفرین ۲۶ شرکت ثبت‌نام کردند که در نهایت، ۳۱ محصول، ۹ مدیر برتر و ۹ شرکت تحول‌آفرین به مرحله نهایی راه یافتند.
وی درباره امکان تکرار یک محصول در این رویداد گفت: چنین چیزی وجود ندارد، اما ممکن است محصول ارتقا یافته در این دوره از جایزه ملی ایرانداک شرکت کرده باشد که در این شرایط معنی ندارد.
فعالیت تحقیقاتی برگرفته از هوش مصنوعی زیر ذره بین ایرانداک
رئیس پژوهشگاه ایرانداک درباره استفاده از هوش مصنوعی در کار‌های تحقیقاتی گفت: هوش مصنوعی، مولد محتوا محور است که زمینه را برای نگارش و تحلیل و مصورسازی فراهم‌کرده است و در دنیا به صورت روزانه انجام می‌شود، اما مرحله انتشار بر عهده انسان است که آیا خلافی شکل می‌گیرد یا نه؟
در پژوهشگاه هم مطالعاتی را آغاز کردیم و اکنون در حال توسعه ابزار‌هایی هستیم که متوجه شویم فعالیت‌های تحقیقاتی علمی بر مبنای هوش مصنوعی انجام شده است یا خیر.
حسن‌زاده درباره نقش ایرانداک در حمایت از معرفی محصولات جایزه ملی این رویداد گفت: بخش خصوصی در این رویداد بیشترین مشارکت را در مقایسه با بخش دولتی داشته و به عبارتی شرکت‌های خصوصی، جلوتر از شرکت‌های دولتی هستند که در همه دنیا هم به این شکل است.
توسعه جایزه ملی از سطح ملی به بین‌المللی در آینده
وی درباره استاندارد لازم در برگزاری این جایزه ملی گفت: جایزه ملی، مبنای علمی دارد و در آینده توسعه جایزه از سطح ملی به سطح بین‌المللی را در دستور کار داریم.
علی ولی‌زاده دبیر اجرایی این دوره از جایزه ملی فناوری اطلاعات هم گفت: در این دوره تنوع محصولات را داریم، جایزه‌ای که مبنای علمی منسجمی دارد و در این هفت دوره به پختگی لازم رسیده است.
رئیس هشتمین دوره جایزه ملی فناوری اطلاعات درباره فرایند‌های برگزیدگان این جایزه در ارزآفرینی گفت: هر کشوری شرایط خاص خود را دارد ایران هم از این قاعده مستثنی نیست و یکی از ویژگی‌های مدیر هم به‌روز نگه داشتن آن دستاورد است که در این جایزه هم این موضوع لحاظ شد.
منبع: ایرنا