خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

رشد موقت ۸ درصدی دردی از اقتصاد کشور ما درمان نمی‌کند

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | دوشنبه، 06 اسفند 1403 - 08:06
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به اهمیت تعامل ایران با دیگر کشور‌ها تأکید کرد که با شعار نمی‌توان به رشد ۸ درصدی اقتصادی دست پیدا کرد و این رشد به اصلاح سیاست‌های اقتصادی و سیاسی کشور است.
درصدي،اقتصاد،اقتصادي،درصد،حريري،متوالي،اتاق،بازرگاني

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطیما میرزایی - مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد تأثیر بخش خصوصی بر رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور بیان کرد: بنده اعتقاد دارم رشد ۸ درصدی محقق نمی‌شود؛ مگر این که شرایط ما با دنیا تغییر کند.
اگرچه شاید یک سال به رشد ۸ درصدی اقتصادی رسیده باشیم، اما به طور کلی، ۲۰-۲۵ سال است که به رشد ۸ درصدی متوالی نرسیده‌ایم و روند این رشد هر ساله کاهشی بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تصریح کرد: ما در دولت آقای روحانی رشد ۱۱ درصدی داشتیم ولی این رشد کوتاه‌مدت و یک‌ساله بود که درواقع، مشکلی از اقتصاد ما حل نمی‌کند.
زیرا رشد به این معناست که به طور متوالی اتفاق بیفتد؛ به طوری‌که اگر شاهد رشد ۵ درصدی مداوم در مدت زمان ۱۰ ساله باشیم خیلی بهتر از رشد ۸ درصدی یکی دو ساله و موقتی است.
به همین دلیل، باید توجه کنیم که رشد ۸ درصدی مستلزم ابزار است.
حریری مطرح کرد: تقریباً ۳ دهه است که متوسط رشد اقتصادی کشورمان یا خیلی کم بوده و یا نزدیک به صفر بوده یا حداکثر حدود ۲-۲ و نیم درصد بوده است و به همین دلیل، باید هدف‌گذاری‌مان را واقع‌بینانه‌تر کرده و این هدف را روی ۵-۶ درصد متمرکز کنیم تا حداقل بتوانیم برای ۱۰ سال متوالی رشد ۵-۶ درصدی داشته باشیم.
چون بر اساس آماری که داریم اندازه اقتصاد کشور ما مشخص است؛ بنابراین اگر بخواهیم اقتصاد کشورمان را سالانه ۸ درصد رشد دهیم مشخص است که به چه میزان سرمایه احتیاج داریم و برای رشد دائم نیاز به سرمایه‌گذاری مداوم داریم و برای خلق ارزش دائم بیش از ۵۰-۶۰ میلیارد دلار احتیاج داریم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین تأکید کرد: مدل بهره‌وری که در این سال‌ها داشته‌ایم مناسب نبوده و تقریباً نقش بهره‌وری در اقتصاد ما صفر است و در این میان، باید به طور سالانه، ۵۰-۶۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جدید داشته باشیم تا بتوانیم با ۵-۶ درصد رشد در بازه زمانی ۱۰ ساله رو‌به‌رو باشیم.
حریری افزود: قطعاً سرمایه‌های داخلی کفاف این چنین سرمایه‌گذاری را نمی‌دهند و ما برای تأمین بخشی از این رشد به سرمایه‌گذار خارجی یا سرمایه‌گذار ایرانی نیاز داریم که پول خود را از خارج وارد کشور کند و در حقیقت، منشأ پول بیرونی باشد تا همه این‌ها تبدیل به بسته‌ای شوند و باید سیاست‌های اقتصادی و سیاسی متفاوت با آن‌چه که تاکنون داشته‌ایم برای آن درنظر گرفته شود.