خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عارف: نباید یک معتاد را بعد از بهبودی رها کرد

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | دوشنبه، 06 اسفند 1403 - 15:46
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: ما باید به الگویی برسیم که بر طبق آن، با سازوکار‌هایی توان معتادان و آمار اشتغال آنها را بالا ببریم.
مواد،مخدر،مبارزه،جبهه،معاون،حوزه،برسيم،دشمن،هدف،عارف،ستاد،دك ...

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور در آیین تکریم و معارفه نماینده رئیس‌جمهور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدرکه صبح امروز -دوشنبه ششم اسفندماه- در محل ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شد، با تقدیر از زحمات هفت ساله دکتر اسکندر مومنی و تبریک به دکتر حسین ذوالفقاری به عنوان نماینده رئیس‌جمهور و دبیر کل جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: سربازان این جبهه، «رزمندگان سخت‌ترین جبهه» هستند، در این جبهه، دشمن تنها جسم انسان را هدف نمی‌گیرد بلکه این دشمن، روح و روان انسان و کانون خانواده‌ها را نیز مورد هدف قرار می‌دهد و پیاده نظام خود را از جبهه خودی انتخاب می‌کند و به همین دلیل سخت‌ترین و پیچیده‌ترین نوع مبارزه است.
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه مراسم با بزرگداشت نام و یاد چهار هزار شهید مبارزه با مواد مخدر و تقدیر از ۱۲ هزار مجروح گفت: اگر این رزمندگان نبودند با هدف گیری دشمن در جنگ‌های فیزیکی و جنگ نرم، مسلما وضعیت این بلای خانمان‌سوز به مراتب بدتر از شرایط کنونی بود، اما به برکت خون شهیدان و ایثار رزمندگان خوشبختانه رشد سربازگیری از این مسیر متوقف شده است و امیدواریم که با برنامه تحولی به وضعیت قابل قبول‌تری در این زمینه برسیم.
عارف در ادامه این جلسه با بیان اینکه مواد مخدر یک معضل قدیمی در همه کشور‌ها با هدف نابودی خانواده‌ها بوده است گفت: جوانی که می‌تواند موثر و خدمتگزار بوده و سرپناه خانواده‌اش باشد، با مصرف این مواد ناکارآمد می‌شود و روح، روان و قلب انسانی‌اش از او گرفته می‌شود.
مبارزه‌ای با پیچیدگی‌های بسیار
معاون اول رئیس‌جمهور از مبارزه با مواد مخدر به عنوان مبارزه‌ای بسیار پیچیده نام برد و با بیان اینکه هدف از این مبارزه باید بیش از مقابله با دشمن، بر حفظ نیرو‌های خودی متمرکز باشد افزود: قانون‌های مربوط به مواد مخدر در کشور ما سابقه‌ای طولانی دارد و به سال ۱۲۹۰ برمی‌گردد و در طی این سال‌ها بیش از ۵۵ قانون، نظام‌نامه و مصوبه در این باره تصویب شده است که نشان‌دهنده پیچیدگی بسیار زیاد مبارزه در این حوزه است.
همه یکپارچه در صف مبارزه
عارف با بیان اینکه درسال‌های قبل از انقلاب، وابستگان، سرسپردگان و عوامل رژیم طاغوت، زمینه‌ساز قاچاق مواد مخدر بوده‌اند، افزود: خوشبختانه به دلیل نگرش نیرو‌های انقلابی، در سال‌های بعد از پیروزی انقلاب، همه نیروها، رو در روی مواد مخدر قرار گرفته‌اند و به مبارزه با آن برخاستند و در حالی که باید در جبهه دیگری هم می‌جنگدیم ولی این جبهه هم فراموش نشد و در نهایت امروزه به جایی رسیده‌ایم که سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر که به تصویب مقام معظم رهبری رسیده است، یک سند مترقی است.
روند خوب مبارزه
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه اگر چه آمار‌های اعتیاد به مواد مخدر قابل اعتنا است که به تلاش بسیاری برای حل این مشکل نیاز است گفت: خوشبختانه آمار‌ها نشان می‌دهد که روند مبارزه با مواد مخدردر کشور ما روند مطلوبی را طی می‌کند و آنگونه که در این جلسه نیز مطرح شد، رشد آمار‌های اعتیاد متوقف شده و در زمینه مبارزه جدی با باند‌های توزیع کننده مواد مخدر، کشفیات مخدر صنعتی شیشه، دستگیری خرده فروشان و جمع آوری معتادان متجاهر توفیقات خوبی به دست آمده است.
وی افزود: در شرایطی که دشمن نتوانسته در جنگ مستقیم دستاوردی داشته باشد، به این حوزه روی آورده است و، اما اگر در این جبهه وحدت نباشد نمی‌توانیم به موفقیت برسیم، در اینجا ستاد مبارزه با مواد مخدر، عمود خیمه است و همه باید به آن کمک کنند و دراین زمینه بخش خصوصی و خیرین هم باید به میدان بیاید، چرا که کمک‌های بزرگی به این حوزه ارائه داده است.
تجربه‌های خودمان و تجربه‌های خوب دیگران
عارف با بیان اینکه در برنامه تحول باید تجربیات دهه‌های مختلف کشور خودمان در حوزه مبارزه با مواد مخدر و تجربه‌های موفق کشور‌های دیگر را جمع‌بندی کرده و به یک راه حل مناسب برسیم گفت: ما باید به الگویی برسیم که بر طبق آن، با سازوکار‌هایی توان معتادان و آمار اشتغال آنها را بالا ببریم و باید ببینم چه راهکار‌هایی وجود دارد که جامعه آنها را بعد از بهبود جذب کند و بلافاصله نگویند که، چون معتاد بوده است، در گزینش باید رد شود، ما باید به این سازوکار برسیم.
در ادامه این جلسه، معاون اول رئیس‌جمهور توصیه‌هایی درباره مبارزه فراگیر علیه این بلای خانمانسوز بیان کرد و از تقویت و توسعه تجهیزات و امکانات، مقابله با عوامل داخلی و بین‌المللی قاچاق مواد مخدر، تقویت سامانه‌های کنترل مرز‌ها و مبادی ورودی و جلوگیری از ورود مواد مخدر و پیش ساز‌ها از طریق تقویت نیرو‌های امنیتی و انتظامی و اتخاذ راهکار‌های پیشگیرانه در مقابله با مواد مخدر و طراحی برنامه‌های جامع و فراگیر در این حوزه به عنوان برخی از مهمترین راهکار‌ها یاد کرد.
پیش از سخنان معاون اول رئیس‌جمهور، دکتر اسکندر مومنی و دکتر حسین ذوالفقاری، گزارش‌هایی درباره حوزه مبارزه با مواد مخدر ارائه کردند.
منبع پایگاه اطلاع رسانی معان اول رئیس‌جمهور