خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 06 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هوشمندسازی زنجیره تأمین و توزیع فرآورده‌های نفتی ضروری است

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | دوشنبه، 06 اسفند 1403 - 16:45
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، گفت: هیچ‌گونه رابطه منطقی بین مقدار افزایش مصرف و تولید فرآورده‌های نفتی وجود ندارد، از این رو باید به‌سمت هوشمندسازی حرکت کنیم.
نفتي،ليتر،پالايش،مصرف،ملي،شركت،مقدار

نعمت‌الله نجفی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی در نشست تخصصی «اقتصاد انرژی و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآورده‌های نفتی» در سومین همایش پتروتک اعلام کرد: به‌طور میانگین حدود ۲۹۰ میلیون لیتر در روز فرآورده نفتی توزیع می‌شود که بر این اساس، میانگین توزیع روزانه بنزین ۱۲۳ میلیون لیتر، نفت‌گاز ۱۲۴ میلیون لیتر، نفت‌سفید ۴ میلیون لیتر، سوخت هوایی ۶ میلیون لیتر و فرآورده نفت‌کوره ۳۰ میلیون لیتر در روز است.
وی مدیریت مصرف در حوزه حمل‌ونقل را از اصلی‌ترین چالش‌های صنعت نفت برشمرد و افزود: ۲۴ میلیون خودرو و ۶ میلیون موتورسیکلت در کشور داریم که متأسفانه با توجه به مقدار مصرف سوخت، تناسبی بین افزایش مقدار خودرو و افزایش مصرف نداریم.
مدیر عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با تأکید براینکه هیچ‌گونه رابطه منطقی بین مقدار افزایش مصرف و تولید فرآورده‌های نفتی وجود ندارد، گفت: این مسئله نشان‌دهنده وجود سیستم‌های دستی است و باید به‌سمت هوشمندسازی حرکت کنیم.
فراخوان مگاپروژه‌های پژوهشی صنعت پالایش؛ به‌زودی
مهدی دژحسینی، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه در دولت چهاردهم در حوزه پژوهش و فناوری تحولات قابل‌توجهی ایجاد شده است و به‌دنبال این هستیم تا این حوزه را به استاندارد‌های جهانی نزدیک کنیم، بیان کرد: مطابق برنامه هفتم توسعه و هدفگذاری‌های انجام‌شده، باید تحقیق و توسعه نسبت به شاخص جی‌دی‌پی در شرکت‌های دولتی تا پایان این برنامه به ۲ درصد برسد که در صورت محقق شدن رشد بزرگی خواهد بود.
وی گفت: تعدادی مگاپروژه براساس چالش‌های شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تعریف و بیش از ۲۵ زیرپروژه نیز تعیین شده است که به‌زودی فراخوان آنها منتشر می‌شود.
منبع: وزارت نفت