خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 07 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جایگاه اخلاق و ویژگی‌های معنوی حج - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | سه شنبه، 07 اسفند 1403 - 01:53
در نشست ویژه ای که با حضور مسئول دفتر نمایندگی بعثه و مسئولین ستاد مکه با نخبگان دانشجویی عمره گزار برگزار شد، حجت الاسلام اکبری بر اهمیت ویژگی های اخلاقی در تحقق معنویات حج تأکید کرد.
حج،نخبگان،اخلاق،الاسلام،مسئولين،حجت،اشاره،اكبري،توجه،عمره،مك ...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در نشست مشترک مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری و مسئولین ستاد مکه با نخبگان دانشجویی عمره گزار، حجت الاسلام والمسلمین هادی اکبری سخنان خود را با اشاره به حدیثی از امام باقر (ع) آغاز کرد که در آن به سه ویژگی اساسی برای یک حاجی اشاره شده است.
حجت الاسلام اکبری گفت: «حضرت امام باقر (ع) در این حدیث می‌فرمایند که اگر کسی سه ویژگی اخلاقی نداشته باشد، خداوند به عبادات او توجه نمی‌کند.
اولین ویژگی، خلق و اخلاق خوب است که انسان باید از آن طریق بتواند با دیگران تعامل و مصاحبت کند.
دوم، حلم و قدرت کنترل غضب است که این نیز در واقع نوعی از اخلاق محسوب می‌شود.
و سوم، تقوا و پرهیزگاری است که انسان را از انجام گناهان و حرام‌ها باز می‌دارد.»
وی سپس به کتاب حج شهید مطهری اشاره کرد و توضیح داد که شهید مطهری در این اثر خود به «استطاعت اخلاقی» پرداخته و آن را به عنوان یکی از شروط واجب برای حج معرفی کرده است.
حجت الاسلام اکبری با تأکید بر این نکته که اخلاق در حج به عنوان یک شرط وجودی شناخته می‌شود، افزود: «اخلاق در حقیقت همانند طهارت در نماز است که بدون آن عمل صحیح نخواهد بود.
اگر کسی از لحاظ اخلاقی در جایگاه مناسبی قرار نداشته باشد، عبادات او حتی اگر از نظر جسمی و مالی استطاعت داشته باشد، پذیرفته نمی‌شود.»
حجت الاسلام اکبری در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت توجه به اخلاق در حج، بیان کرد: «ما باید از این فرصت معنوی و ارزشمند، دست خالی برنگردیم و حداقل از این سفر پربرکت، اخلاق خوب و پرهیزکاری را به دست آوریم.
اگر هیچ ثمره‌ای جز اخلاق دستاورد این سفر نباشد، به نظر من، ما آنچه را که بایدکسب کنیم، به دست آورده‌ایم.»
در بخش بعدی این نشست، مسئولین ستاد مکه و نخبگان دانشجویی نیز به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
حجت الاسلام امینی پور، روحانی کاروان نخبگان، ضمن تشکر از مسئولین بعثه رهبری و ستاد مکه، به تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به مشورت و نظرات نخبگان کشور در خصوص حج اشاره کرد.
وی گفت: «حضرت آقا تأکید دارند که نخبگان در این دوره‌ها حضور فعال داشته باشند و نظرات خود را برای ارتقاء کیفیت حج و عمره بیان کنند.
در سال‌های اخیر این گروه نخبگان مشاورین وزرا و مسئولین اجرایی بوده‌اند و این جلسات فرصتی برای تبادل نظر در خصوص مسائل مختلف است.»
این نشست با حضور جمعی از دانشجویان نخبه و مسئولین کاروان نخبگان به پایان رسید.
دانشجویان نیز در پایان این جلسه، نکات و مسائل مختلفی را مطرح کرده و خواستار توجه بیشتر به بهبود شرایط حج و عمره دانشگاهیان شدند.
انتهای پیام/