خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 07 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شهید نصرالله؛ تجلی وحدت مذاهب و ادیان از زندگی تا شهادت

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 07 اسفند 1403 - 13:30
شهید سید حسن نصرالله در همه ایستگاه های تاریخی لبنان و منطقه، همواره توطئه دشمنان برای ایجاد جنگ فرقه ای میان مسلمانان را ناکام گذاشت و اندیشه انقلابی ایشان در مباررزه با ظلم حتی بعد از شهادتش هم نقطه عطفی در اتحاد مذاهب و ادیان شد.
اسلامي،سيد،شهيد،نصرالله،مسلمانان،حسن،وحدت،امت،تاكيد،دشمنان،م ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «وجوه اشتراک مسلمانان بسیار بزرگ و مهم است و باید بر اساس آنها با یکدیگر تعامل داشته باشند.
از این رو مسلمانان باید به یکدیگر نزدیک‌تر شوند، همکاری کنند، همدیگر را نصیحت کنند و مانند یک روح بوده و در عین حال شخصیت‌های جداگانه خود را داشته باشند.
این طرز فکری است که باید بر آن تاکید و روی آن کار کرد.
مسلمانان در همه عرصه‌ها باید با یکدیگر همکاری کنند تا پیروز شوند».
این‌ها بخشی از صحبت‌های شهید سید حسن نصرالله، سید شهدای امت اسلامی است که در اکتبر سال 2021 به مناسبت میلاد رسول اکرم صلی الله و امام صادق علیه السلام بیان کرد.
وحدت اسلامی در نگاه سید شهید امت
این بینش جامع و روشنی که شهید سید حسن نصرالله مطرح نمود، بر این اصل استوار است که نه اهل سنت و نه شیعه، ملزم به غرق شدن در یکدیگر نیستند؛ بلکه باید در راه اصلاح و تقوا همکاری کنند.
بر این اساس، مسلمانان نباید دچار اختلاف شوند تا مبادا شکست بخورند و قدرتشان را از دست بدهند.
بنابراین مقصود از وحدت اسلامی که شهید سید حسن نصرالله بر آن تاکید داشت، وحدتی نیست که در آن شیعیان و اهل تسنن کاملاً در یکدیگر ادغام شوند؛ بلکه منظور این است که اهل سنت و شیعیان هر یک عقاید و اصول خودشان را حفظ نمایند و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
بلکه آنها در عین حال که عقاید جداگانه‌ای دارند، باید با یکدیگر همکاری کنند و همبستگی متقابل داشته باشند و در برابر دشمنان متحد شوند.
نقش شهید نصرالله در ناکام گذاشته توطئه دشمنان برای جنگ فرقه‌ای در امت اسلامی
در همین زمینه شیخ «حسان عبدالله» رئیس هیئت اداری مجمع علمای مسلمان طی سخنانی در گفتگو با شبکه لبنانی المنار اظهار داشت: شهید سید حسن نصرالله در همه رویکردها، افکار و اقدامات خود وحدت بخش بود و وحدت اسلامی رویکردی بود که بر آن تاکید داشت و همواره برای مقابله با فتنه‌ها تلاش می‌کرد.
وی افزود: شهید سید حسن نصرالله به دنبال این بود که همه مذاهب را دور هم جمع کند و هیچ مذهبی را از بین نبرد و تاکید داشت همه ما در چارچوب دین اسلام قرار داریم.
درواقع وحدت اسلامی در سطوح مختلف از جمله اجتماعی و انسانی فواید بسیاری دارد که در وهله نخست به جامعه اسلامی کمک می‌کند تا به دور از اختلافات و مشکلات، با خطراتی که آن را تهدید می‌کند مقابله نماید.
دولت‌های مختلف آمریکا و بسیاری از کشورهای غربی و برخی از اعراب چندین دهه است که همواره برای ایجاد اختلافات فرقه‌ای و تفرقه میان مسلمانان تلاش می‌کنند.
بنابراین هرگونه شکاف میان شیعیان و سنی‌ها به دشمن کمک می‌کند تا میان آنها تفرقه بیندازد و با خیالی آسوده، ثروت ملت‌های عربی و اسلامی را غارت کرده و این کشورها را درگیر جنگ و تنش‌های فرقه‌ای کند.
شیخ حسان عبدالله در ادامه اظهار داشت: شهید سید حسن نصرالله در رهبری حزب الله و کل مقاومت اسلامی لبنان تلاش‌های زیادی برای مبارزه با توطئه‌های دشمنان امت اسلامی که به دنبال ایجاد اختلاف میان مسلمانان بودند، انجام داد و هر بار در هر فتنه‌ای که دشمنان به وجود می‌آوردند، با دعوت به وحدت اسلامی این توطئه‌ها را ناکام می‌گذاشت.
تجلی اندیشه وحدت سید امت در محور مقاومت
شیخ «محمد سلیم البابیدی» دبیرکل مرکز اسلامی رسانه و ارشاد و عضو مجمع علمای مسلمان نیز در همین زمینه اظهار داشت که بزرگترین دغدغه شهید سید حسن نصرالله وحدت اسلامی بود و آن را در گفتار و عمل نشان می‌داد.
شهید نصرالله همواره تاکید داشت که پیروزی و اقتدار برای امت اسلامی تنها با کنار گذاشتن اختلافات و آگاهی از توطئه‌هایی که دشمنان طراحی می‌کنند شکل می‌گیرد و باید فرزندان جامعه اسلامی، چه شیعه و چه سنی را از تقابل با یکدیگر دور کنیم.
وی افزود: سید شهید مقاومت تاکید داشت که ما با همکاری میان همه مسلمانان به جایی می‌رسیم که حاکمیت، آزادی، میهن و پیشرفت خود را به دور از دخالت‌های خارجی حفظ کنیم.
مقاومت در لبنان هم با همین همگرایی، همکاری و همبستگی پیروز شد و امروز محور مقاومت که شامل اهل تسنن و شیعیان می‌شود عاملی اساسی برای اتحاد و کمک مقاومت در فلسطین است.
این عالم مسلمان ادامه داد: امروز می‌بینیم که در محور مقاومت، شیعیان و سنی‌ها دوشادوش یکدیگر با دشمنان می‌جنگند و توانستند در کشورهای مختلف عربی و اسلامی، پیروزی‌های زیادی رقم بزنند.
ما زمانی که همکاری داشته باشیم پیروز می‌شویم و زمانی که دچار اختلاف و تنش شویم شکست می‌خوریم و دشمن هم اختلاف میان مسلمانان را می‌خواهد تا بتواند بر کل منطقه مسلط شود و اشغالگری خود را در فلسطین تثبیت کند.
دشمن می‌خواهد که مسلمانان دائماً با یکدیگر بجنگند و هرگونه مشکل سیاسی یا اختلاف شخصی میان مسلمانان را تبدیل به یک مشکل بزرگ فرقه‌ای و مذهبی کند.
وی تصریح کرد: بنابراین شهید سید حسن نصرالله تاکید می‌کرد که یکی از بزرگترین مسئولیت‌هایی که بر دوش مسلمانان و در وهله نخست بر گردن علما، رهبران، بزرگان، نخبه‌ها و مسئولان قرار دارد، این است که از ایجاد فتنه در میان مسلمانان جلوگیری کرده و برای همکاری و همگرایی آنها با یکدیگر تلاش کنند.
آنها باید همچنین از ایجاد شکاف و رخنه در هر عرصه‌ای که می‌تواند منجر به اختلاف میان مسلمانان شود، جلوگیری کنند و چنین شرایطی تنها در خدمت دشمنان امت اسلامی است.
شیخ حسان عبدالله هم در ادامه این گفتگو تاکید کرد: شهید سید حسن نصرالله از مجمع علمای مسلمان حمایت برجسته‌ای به عمل می‌آورد و کار ما را با هدف حفظ و تقویت وحدت اسلامی و مصونیت امت اسلامی از فتنه‌ها پیگیری می‌کرد.
شیخ محمد البابیدی هم در این زمینه گفت: ما در مجمع علمای مسلمان تجربه ویژه‌ای با شهید سید حسن نصرالله داشتیم و ایشان با علمای اهل سنت و شیعه ارتباط برقرار می‌کرد و بر امور ما نظارت داشت و تاکید می‌کرد که این مجمع، نقش جهادی بزرگی در مقابله با فتنه‌هایی که علیه امت اسلامی طراحی می‌شود، دارد.
شهادت سید حسن نصرالله، نقطه عطف اتحاد آزادگان از مذاهب و ادیان مختلف
شهید سید حسن نصرالله در 19 اکتبر 2021 برابر با 12 ربیع الاول 1443 هجری قمری در سخنرانی خود در سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور شخصیت‌هایی از 52 کشور گفت: امت اسلامی با صبر و بصیرت از خطر جنگ‌های فرقه‌ای عبور کرده است و باید از تجربیات گذشته برای تقویت وحدت اسلامی جهت ناکام گذاشتن توطئه‌های دشمنان استفاده کنیم.
سید شهید مقاومت همچنین در آن زمان تاکید کرد که مسلمانان باید از دستاوردهای سال‌های گذشته برای تعیین گام‌ها در مرحله آینده استفاده کند.
شهید سید حسن نصرالله همانطور که در دوره حیات خود برای همگرایی و اتحاد میان مسلمانان تلاش می‌کرد، شهادت ایشان هم نقطه عطف بسیار مهمی در نزدیک کردن اهل تسنن و شیعیان به یکدیگر بود و علاوه بر آن حتی پیروان دیگر ادیان همچون مسیحیان را هم به مسلمانان نزدیک کرد.
تجلی این وحدت را می‌توانیم در صحنه‌هایی که در مراسم تشییع پیکر شهید سید حسن نصرالله و شهید سید هاشم صفی الدین رقم خورد ببینیم؛ جایی که تعداد زیادی از مسیحیان از جمله زنان و دختران تصاویر شهید نصرالله را در آغوش داشتند و همراه با مسلمانان برای ایشان اشک می‌ریختند.
انتهای پیام/