خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 07 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سودان کنیا را به اقدام تلافی‌جویانه تهدید کرد - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 07 اسفند 1403 - 13:30
معاون وزیر امور خارجه سودان از خروج سفیر این کشور از نایروبی خبر داد و اعلام کرد: سودان در واکنش به دخالت نایروبی در امور داخلی این کشور اقدامات خود را علیه کنیا افزایش خواهد داد.
سودان،كنيا،واكنش،امور،سريع،نيروهاي،احزاب،حامي،دخالت،مسلح

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، احزاب و گروه‌های مسلح حامی نیروهای واکنش سریع هفته گذشته با برگزاری نشستی در پایتخت کنیا توافق کردند دولت موازی در سودان تشکیل شود.
این توافق با واکنش منفی دولت و بسیاری از احزاب سودانی و کشورهای منطقه همراه شد و آنها بر حاکمیت ملی و وحدت ارضی سودان تاکید کردند.
«حسن امین فاضل» معاون وزیر امور خارجه سودان در واکنش به میزبانی کنیا از احزاب و گروه‌های مسلح حامی نیروهای واکنش سریع گفت: در راستای اقدامات اعتراضی علیه نایروبی سفیر سودان از کنیا خارج شده‌ است.
وی با شرکت در یک نشست مطبوعاتی تصریح کرد: سودان اقدام خود را علیه کنیا تشدید خواهد کرد و خروج ما از این کشور اولین گام آن محسوب می‌شود.
معاون وزیر امور خارجه سودان افزود: ورود کالاهای کنیایی از جمله چای به کشور ممنوع خواهد شد.
به نوشته روزنامه سودان تریبون، امین فاضل گفت: وزارت امور خارجه سودان قصد دارد علیه کینا به سازمان‌های بین‌المللی شکایت کند و انتظار دارد جامعه جهانی اقداماتی را علیه دخالت نایروبی در امور داخلی سودان انجام دهد.
وی میزبانی از احزاب و گروه‌های مسلح حامی نیروهای واکنش سریع را دخالت آشکار کنیا در امور داخلی سودان خواند و گفت: این اقدام بر خلاف تمام توافقنامه‌ها و منشورهای بین‌المللی از جمله منشور سازمان ملل، اتحادیه آفریقا و سازمان بین دولتی شرق آفریقا ( ایگاد) است.
معاون وزیر امورخارجه سودان اظهار داشت: از زمان شروع درگیری‌ها در کشور« ویلیام روتو» رئیس جمهور کنیا در امور داخلی سودان دخالت می‌کند چراکه روابط و منافعی با فرمانده نیروهای واکنش سریع دارد.
وی تاکید کرد: ادعای رئیس جمهور کنیا مبنی بر تلاشش جهت یافتن راه حلی برای پایان دادن به بحران سودان و تضمین ثبات در آن عاری از حقیقت است چراکه او همچنان از نیروهای واکنش سریع حمایت می‌کند.
انتهای پیام/