خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 07 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مشارکت بیش از ۴۰۰ گروه دانشجویی در رویداد ایده‌پردازی قرآن و دانشگاه

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | سه شنبه، 07 اسفند 1403 - 13:40
رویداد ایده‌پردازی قرآن و دانشگاه قرار است به منظور توسعه فرهنگ قرآنی برگزار و جوایزی به برترین‌ها اهدا شود.
قرآني،قرآن،فرهنگ،رويداد،ايده،دانشگاه،آموزش،رئيس،محمدحسين،پرد ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ فاطمه کربلایی - محمدمهدی حاجیلوئی محب، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در نشست خبری اولین رویداد ایده پردازی قرآن و دانشگاه با اشاره به اهمیت قرآن در سبک زندگی جوانان مطرح کرد: «برای این که یک کار جدید را به سرمنزل مقصود برسانیم، اولین رویداد ایده پردازی قرآن را برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا بتوانیم در عرصه عمل و فضای نخبگانی دانشگاه هم این مطلب را پیش ببریم.
این رویداد ملی توسط همکاران ما طراحی شد و با دوستان در مطالعات آموزش عالی و معاونت فرهنگی و اجتماعی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها به این جمع بندی رسیدیم که این رویداد را در ماه رمضان در سطح دانشگاه‌ها به پیش ببریم.»
محمدمهدی حاجیلوئی محب ادامه داد: «هدف و ایده ما از این طرح در مرحله اول، توسعه فرهنگ قرآنی در دانشگاه است که با ابزار‌های مختلفی انجام می شود.
توسعه فرهنگ قرآنی، ترویج سبک زندگی قرآنی، ایجاد انس و الفت در فضای دانشگاهی و حمایت از نخبگان قرآنی دانشگاه‌ها جزء نگاه‌ها و اهداف این ایده پردازی است.»
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی گفت: «تعداد مشارکت گروه‌های دانشجویی برای ما بسیار قابل ملاحظه و جالب بوده است.
استقبال گروه‌ها بسیار خوب بوده است.
هدف نهایی ما تهیه یک بسته جامع از تجارب برای دانشگاه‌ها به منظور ترویج فرهنگ قرآنی است.
بسته جامع می‌تواند به فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها با یک نگاه اندیشه ورزانه جهت دهد.»
محمدحسین امیدخدا، رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی نیز در این باره مطرح کرد: «امروز نظام آموزش عالی کشور چالش‌های بسیار مختلفی دارد، به نظر می‌رسد یکی از مسائلی که می‌تواند کمک کند که این چالش‌ها کاهش پیدا کنند، ترویج فرهنگ قرآنی در دانشگاه‌ها است که می‌تواند بر اخلاق، معنویت، بینش، انگیزه، نوآوری، تقویت هویت ملی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سبک زندگی دانشجویی تاثیر داشته باشد.»
محمدحسین امیدخدا با بیان این که ایام ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای توجه بیشتر به قرآن است، گفت: «محور‌های ایده‌پردازی که برای رویداد ملی ایده پردازی قرآن و دانشگاه در نظر گرفته شده، شامل روش‌های نوین ترویج قرآن در میان دانشجویان، نقش فناوری روز در توسعه فرهنگ قرآنی، قرآن و سبک زندگی دانشجویی، راهکار‌های کاربردی برای انس بیشتر با قرآن و نقش قرآن در توسعه فناوری‌های روز می‌شود.
در حال حاضر در دانشگاه‌ها گروه‌های مختلفی در حوزه قرآنی فعالیت دارند، مهم این است که این فعالیت‌ها دیده شوند و ما این ها را در یک بسته جامع طراحی می‌کنیم.»
رئیس مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی بیان کرد: «آغاز رویداد ما در ایام ماه مبارک شعبان، ۱۵ بهمن بود که به صورت اولیه کار شروع شد.
تا به امروز حدود ۴۰۰ گروه ایده‌های خود را در سامانه ما ثبت کردند و این فرصت تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تمدید شده و دانشجویان می‌توانند ایده‌ها و تجارب خود را در زمینه قرآنی اعلام کنند.
بحث داوری این ایده‌ها هم مطرح است که شروع شده است.»
محمدحسین امیدخدا گفت: «بین ۲۰ تا ۳۱ فروردین گروه‌های منتخب در دو روز به یک فضای بوت کمپ دعوت می‌شوند و در آن جا تسهیل گری و شتابدهی اتفاق می‌افتد تا ایده‌های جذاب و اثربخش معرفی و حمایت شوند.
در آن فضا بعد از ارائه طرح‌ها، داوری‌های اصلی انجام و نفرات برتر معرفی می‌شوند.
به این ترتیب مقام اول ۱۵ میلیون، مقام دوم ۱۲ و مقام سوم ۱۰ میلیون تومان جایزه دریافت می‌کنند.
علاقمندان می‌توانند برای ثبت نام به سامانه مرکز مطالعات راهبردی آموزش عالی مراجعه کنند.»
محمدحسین امیدخدا یادآور شد: «مانعی برای ورود افراد غیر دانشگاهی برای ورود به این رویداد وجود ندارد، اما تاکید ما روی دانشگاه است.
تاکنون بالغ بر ۶۰ درصد طرح‌ها نیز مربوط به خانم‌ها بوده است.
ایده‌های گروهی دارای امتیاز هستند.»
رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی بیان کرد: «نکته مهم، تفاوت این کار است، گاهی مسابقات و جشنواره‌های متعدد در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود؛ اما تفاوت این کار ایده پردازانه بودن آن است.
ما باید یک بسته مبتنی بر فرایند علمی و تجارب زیسته دانشجویان در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم.
بازوی اجرایی این طرح هم کانون قرآن و عترت دانشگاه‌ها خواهد بود.»