خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 07 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرب‌الاجل وزارت جهاد برای واردات حبوبات به ماه رمضان نمی‌رسد

مهر | اقتصادی، بازار | سه شنبه، 07 اسفند 1403 - 15:57
رئیس شورای ملی نخود گفت: ضرب‌الاجل فعلی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر واردات حبوبات ارزان‌قیمت در بازه زمانی یک ماهه شدنی نبوده ضمن این که به بازار ماه مبارک رمضان نمی‌رسد.
حبوبات،واردات،قيمت،نخود،تن،محصولات،كشاورزي،توليد،مرادي،انجمن ...

به گزارش خبرنگار مهر، امروز سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ نشست خبری انجمن حبوبات ایران در محل این انجمن برگزار شد.
ناصر مرادی عضو هیئت مدیره انجمن حبوبات ایران و رئیس شورای ملی نخود کشور با اشاره به افزایش قیمت محصولات جانبی تولیدات کشاورزی و تأثیر آن در نرخ تمام شده محصولات نهایی، گفت: امروز قیمت ماشین آلات کشاورزی، کود، سم و… نسبت به سال گذشته چند درصد افزایش یافته و نرخ تورم در کشور چقدر است.
اگر قیمت محصولات کشاورزی در بازار، اقتصادی نباشد کشاورز به دنبال کشت و تولید محصولات نمی‌رود.
وی با اشاره به آمار تولید نخود، عنوان کرد: کشور امسال در نخود آبگوشتی نسبت به سرانه مصرف مازاد تولید دارد؛ از این رو در ۱۰ ماهه سال جاری ۸۶ هزار تن صادر شد و پیش بینی می‌شود این عدد تا پایان سال به ۹۷ هزار تن معادل صادرات سال ۱۴۰۲ برسد.
هر چند انتظار بود آمار صادرات نخود آبگوشتی با توجه به مازاد تولید به ۱۰۰ هزار تن هم برسد.
این مسئول صنفی در بخشی دیگر از سخنان خود بیان کرد: بر اساس ماده ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، اگر قرار است بخشنامه‌ای صادر شود باید یک هفته پیش از صدور به تشکل‌ها اطلاع داده شود در بحث واردات حبوبات این گونه نبود.
مرادی تصریح کرد: واردات حبوبات بر اساس قانون با حداکثر سود ۱۵ درصد است و اگر قرار باشد زیر قیمت وارد و عرضه شود باید از کیفیت لازم پایین‌تر باشد.
وی با بیان اینکه تشکل‌ها بازوی دولت به شمار می‌روند، تاکید کرد: در خصوص سهمیه بندی و واردات حبوبات ارزان‌تر از قیمت موجود باید شفاف سازی شود.
رئیس شورای ملی نخود اضافه کرد: در بخشنامه اخیر وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر واردات حبوبات ۲۰ درصد پایین‌تر از قیمت‌های موجود، نخست اعلام شده بود این عدد ۶ هزار تن در نظر گرفته شده است که دو شرکت اعلام آمادگی کردند.
در ادامه که تعداد شرکت‌های آماده واردات با این شرایط به حدود ۴۰ شرکت رسید این سهمیه به ۱۵ هزار تن افزایش یافت.
مرادی گفت: مصرف حبوبات در ماه مبارک رمضان بیشتر می‌شود اما ضرب‌الاجل فعلی وزارت جهاد مبنی بر واردات حبوبات ارزان قیمت در بازه زمانی یک ماهه شدنی نبوده ضمن اینکه به بازار ماه مبارک رمضان نمی‌رسد.