خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 07 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تولید برق از زغال‌سنگ، منبع پایدار انرژی - تسنیم

تسنیم | اقتصادی | سه شنبه، 07 اسفند 1403 - 16:30
زغال سنگ یکی از مقرون به صرفه ترین منابع انرژی است، به ویژه برای تولید برق و همچنین نیروگاه های زغال سنگ منبع پایدار و قابل اعتماد برق را فراهم می کنند.
برق،توليد،گاز،انرژي،كشور،ناترازي،زغال،سنگ،سبد،وابستگي،اقتصاد ...

سهیل محمودیان کارشناس انرژی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی تسنیم، در رابطه با اهمیت رسیدن به رشد 8 درصدی و حل کردن معضل ناترازی برق و گاز به عنوان مهم‌ترین مشکل در رسیدن به این رشد اقتصادی پایدار و بالا گفت: یکی از نیازهای اساسی در جهت رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی، حل ناترازی گازی و برقی صنایع است.
در این بین، وابستگی بیش از 86 درصدی تولید برق کشور به گاز، منجر به پیچیده شدن وضعیت ناترازی گازی و برقی کشور شده است به نحوی که در ماه‌های آخر سال جاری، علاوه بر قطعی گاز صنایع به دلیل ناترازی گاز، قطعی برق حتی در بخش خانگی نیز به دلیل وابستگی تولید برق به گاز به وقوع پیوسته است.
وی در ادامه گفت: ناترازی برق در تابستان و اخیرا نیز در برهه‌هایی از فصول سرد سال نه تنها منابع انرژی ایران را تحت فشار قرار داده است، بلکه منجر به اختلالات مکرر در تولید صنعتی شده است و چالش‌های اقتصادی را تشدید‌ می‌کند.
علت اصلی این عدم تعادل در اتکای بیش از حد ایران به گاز طبیعی برای تولید برق است.
اتکای شدید به یک منبع انرژی برای تولید برق، اقتصاد ایران را در برابر نوسانات عرضه و قیمت گاز آسیب پذیر کرده است.
این امر چالش‌های دستیابی به رشد اقتصادی پایدار 8 درصدی را نیز تشدید کرده است.
محمودیان راهکار حل ناترازی برق و گاز کشور را تنوع بخشیدن به سبد سوخت تولید برق کشور از محل اضافه کردن زغال‌سنگ، تجدیدپذیرها و انرژی هسته‌ای به سبد تولید برق کشور عنوان کرد و افزود: برای حل این معضل باید به سمت تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور برویم.
بهترین مسیر نیز مبتنی بر تنوع بخشیدن به سبد سوخت تولید برق کشور از محل اضافه کردن زغال‌سنگ، تجدیدپذیرها و انرژی هسته‌ای به سبد تولید برق کشور است.
دولت چهاردهم باید سبد تولید برق خود را با کاهش وابستگی به گاز و ترکیب سایر منابع انرژی مانند زغال سنگ، انرژی‌های تجدیدپذیر و انرژی هسته‌ای متنوع کند.
برای حرکت به سمت حل ناترازی گاز و برق به خصوص در فصول سرد سال، دولت باید رویکردی چند جانبه را اتخاذ کند که شامل توسعه نیروگاه‌های زغال‌سنگ، انرژی‌های تجدیدپذیر و انرژی هسته‌ای است.
هدف نهایی در پایان برنامه هفتم توسعه، باید کاهش وابستگی کشور به گاز برای تولید برق به 30 درصد کل سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها باشد.
این کارشناس انرژی در ادامه خاطرنشان کرد: ایران دارای ذخایر قابل توجه زغال سنگ است که‌ می‌توان از آن برای توسعه نیروگاه‌های زغال سنگ استفاده کرد.
با افزایش ظرفیت نیروگاه‌های زغال سنگ به 30 هزار مگاوات، ایران‌ می‌تواند وابستگی خود به گاز برای تولید برق را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
ایران بیش از 330 روز آفتابی نیز دارد و برای حل ناترازی برق به خصوص در تابستان و در نیمه جنوبی کشور، ظرفیت برق خورشیدی یک ظرفیت کلیدی و بکر است که می‌توان با تکیه بر سرمایه‌گذاری در راستای ایجاد نیروگاه‌های خانگی یا یک مزرعه خورشیدی، به تولید برق پایدار و بدون قطعی صنایع و بخش خانگی در زمستان بپردازیم و هدف اصلی نیز در این بخش رسیدن به ظرفیت تولید 30 هزار مگاوات برق تجدیدپذیر است.
وی در پایان گفت: باید در کنار توجه به تجدیدپذیرها، به طور ویژه به سمت توسعه نیروگاه‌های با سوخت زغال سنگ حرکت کنیم زیرا زغال سنگ یکی از مقرون به صرفه ترین منابع انرژی است، به ویژه برای تولید برق و همچنین نیروگاه‌های زغال سنگ منبع پایدار و قابل اعتماد برق را فراهم‌ می‌کنند و برخلاف منابع انرژی تجدیدپذیر، که متناوب و وابسته به شرایط آب و هوایی هستند، نیروگاه‌های زغال سنگ می‌توانند به طور مداوم کار کنند و از تامین مداوم برق اطمینان حاصل کنند.
انتهای پیام/