خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 07 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پزشکیان: راه‌های زیادی برای برون‌رفت از مشکلات وجود دارد

مشرق | سیاسی | سه شنبه، 07 اسفند 1403 - 18:23
رئیس‌جمهور گفت: پیش‌روی ما فقط یک راه نیست و اعتقاد به یک راه واحد برای خروج از بن‌بست، به معنای تسلیم است.
كتاب،عمل،آموزش،جامعه،پزشكيان،منتقل،علم،عالم،حيات،درست،مسئله، ...

به گزارش مشرق، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور در آئین اختتامیه چهل و دومین جایزه کتاب سال کشور و سی و دومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، گفت: علم، عالم و کتاب در اعتقاد و باور ما جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد.
وی با اشاره به حدیث قدسی، افزود: حیات زمین به انسان، حیات انسان به علم، حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است.
عمل باید خالصانه و برای خدا باشد و برای خدا بودن به معنای برای خلق خدا بودن است.
موجود هستی انسان برای این خلق شده است که عالم باشد و بتواند عمل کند و در عمل خلوص داشته باشد.
رئیس‌جمهور با اشاره به گلایه اهل کتاب از شرایط اقتصادی کشور، اظهار کرد: برای برون رفت از هر مشکلی، راه حل وجود دارد و این را علم و کتاب نیز مشخص کرده است.
اگر نمی‌توانیم از این وضعیت خارج شویم به این دلیل است که ابتدا باید نوع نگاه را تغییر دهیم و سپس آگاهی و دانایی خود را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: کتاب در واقع تجربیات و راه‌ها را و اینکه چطور می‌توانیم به جایگاه بهتری دست پیدا کنیم، به ما منتقل می‌کند.
آنها که می‌دانند و تجربه دارند، باید تجربه را به مدیران و سیاست‌گذاران و جوانان منتقل کنند.
در پیش روی ما فقط یک راه نیست.
پزشکیان اظهار کرد: اعتقاد به یک راه واحد برای خروج از بن بست به معنای تسلیم است.
انسان‌هایی هستند که برای تمام موانع و مشکلات پیش روی خود راه‌های برون رفت پیدا کرده و توانسته‌اند جامعه و نسل خود را از بحران خارج کنند.
باید این آگاهی‌ها و باورها را به دیگران منتقل کنیم.
برای حل مسئله فقط یک راه وجود ندارد
رئیس قوه اجرایی کشورمان خاطرنشان کرد: انسان‌ها در برابر همین موانع که در پیش راه آنها قرار داشته است، راه‌های برون رفت از این وضعیت را پیدا کردند و جامعه و نسل خودشان را از بحران‌ها خارج کردند.
در نتیجه آنچه را که ما باید داشته باشیم انتقال آگاهی‌ها و باورها و دانایی‌ها است.
اینکه فقط از یک راه بخواهیم حرکت کنیم و این تصور را داشته باشیم که اگر از آن راه نرویم شکست خورده‌ایم، لذا باید بگویم که در واقع از قبل شکست خورده‌ایم، لذا برای حل مسئله فقط یک راه وجود ندارد.
پزشکیان گفت: برای رسیدن به هدف صدها راه وجود دارد و کسانی در استراتژی‌های خود موفق هستند که می‌توانند راه‌های مختلفی را برای رسیدن به هدف طراحی و تنظیم کنند و برای آن برنامه‌ریزی داشته باشند.
شکست در برابر عالم و آگاه معنایی ندارد، زیرا کسی که می‌داند و اراده دارد برای رسیدن به هدف حتماً می‌تواند راه پیدا کند.
در این راه کتاب‌ها و تجربه‌ها می‌توانند به انسان‌ها کمک کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: مطالب زیادی در کتاب‌ها چاپ می‌شود اما اینکه چه مطلبی را با چه مخاطبی و برای چه جمعیتی ارائه دهیم، خود یک بحث بسیار مهم است که صاحبان اندیشه باید برای آن سیاست گذاری کنند.
در سال بیش از چندین میلیون مقاله و کتاب و نوشته می‌شود و هیچ انسانی فرصت آنکه همین کتاب‌ها را بخواند ندارد، لذا باید انتخاب کند و اینجاست که توصیه‌ها و پیشنهادهای مطلعین می‌تواند در آموزش در مراکز علمی و افزایش مهارت و دانایی مؤثر باشد.
پزشکیان تاکید کرد: لازم است مجموعه آگاهی‌ها را به مجموعه جامعه خود منتقل کنیم، اما چرا نمی‌توانیم صحبت کنیم و هر وقت صحبت می‌کنیم دعوا می‌کنیم؟
[باید گفت] هیچ ظلمی بالاتر از این نیست که انسان آنچه را که نمی‌داند تکذیب کند.
چون ناآگاه به موضوع است در برابرش می‌ایستد و آن را رد می‌کند و دعوا می‌کند.
باورها و اعتقاداتی که در برابر نوآوری‌های جدید می‌ایستند و آن را طرد می‌کنند که به خاطر جهل است و این ظلم بزرگی نسبت به جامعه و مردم است، لذا اینکه چه علمی و دانایی و مهارتی را برای این نسل جدید داشته باشیم خودش یک بحث بسیار مهم است که مسئولین سیاستمداران اصحاب هنر و رسانه و دین باید بتوانند آن را عرضه کنند.
رئیس قوه اجرایی کشور گفت: اگر در جامعه فرهنگ، هنر و انسان‌های با اخلاق و منصف و عادلی وجود دارد، به برکت کتاب و کتاب خواندن و انتخاب کتاب مناسب است.
از سویی امیدوارم ما بتوانیم با وزارت آقای صالحی و نیز وزیران علوم بهداشت و درمان آموزش و پرورش نوع انتقال مطلب و اینکه چه مطلبی را به چه مخاطبی و در چه سنی و به چه شکلی ارائه دهیم را درست انتخاب کرده و آن را منتقل کنیم.
وی گفت: مهم است نوع گفتگوی ما و نوع کتابی که به عزیزان می‌دهیم و نوع برداشت و صحبت کردن با مخاطبین را یاد بگیریم.
مشکل مملکت ساخت مدرسه نیست، بلکه نوع آموزش درون مدرسه است.
اگر قادر باشیم به بچه‌های خودمان نوع گفتگو، نوع حل مسئله و نوع تعامل و نوع مدیریت و ارتباط و تفکر سیستمی را آموزش دهیم و اگر بتوانیم آنها را از نگاهی تک بعدی نجات دهیم، مهم و ضروری است.
وی ادامه داد: اینکه صرفاً کسی اطلاعات داشته باشند و نتوانند مشکلی را حل کرده نتواند با دو نفر گفتگو کرده و یا کار تیمی انجام دهد تیمی کار کند، اگر عالم هم باشد، نمی‌تواند در این جامعه زندگی کند.
من [نوعی] که به این سن رسیدم به راحتی قابل تغییر نیستم و این کار سخت است اما اگر روی کودکان کار کنیم و به آنها درست آموزش دهیم.
رفتار درست، درست نقد کردن، تحلیل کردن و روش حل مسئله و گفتگو و کار تیمی را آموزش دهیم، تا بتواند سیستمی بخوانند و تصمیم بگیرند، آن وقت در مملکت ما مشکلی نخواهد بود که نتوانیم حل کنیم، اما این کار به این سادگی نیست.
وی گفت: این بچه‌ها و نیروهای انسانی ما هستند که همه ابداعات و اختراعات و پروژه را که در زمان افتتاح به آن افتخار می‌کنیم، ایجاد می‌کنند، لذا باید از کودکان و مدرسه شروع کنیم و علم و آگاهی دانش و کتاب راه حل ما برای خروج از گرفتاری‌هایمان است که اکنون در آن دست و پا می‌زنیم.
از طرفی ما به شدت به اساتید، دانشمندان و نویسندگان نیاز داریم و نیز نیازمندیم به آنکه بهترین نویسنده‌ها را به مخاطبین هدف ارائه دهیم.
از سویی باید تغییر رفتار در ما ایجاد شود که کتاب را مقدس بدانیم، بخوانیم بفهمیم و به آن عمل کنیم.
پزشکیان با اشاره به تلاش‌های دولت بر ایجاد بستر مناسب در این زمینه تاکید کرد: هر کاری که از ما بر بیاید که بتوانیم بستر را برای شکوفایی و مسیر برداریم، مطمئن باشید در آن راه تلاش خواهیم کرد و شما می‌توانید در حل این مشکلات به ما کمک کنید.
ما قادریم به کمک کتاب دانشمندان نویسندگان و عالمان و کسانی که دردمند هستند همه دردها را برای آن درمان پیدا کنیم.