خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 08 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نگرانی در جهان عرب درباره مرز زیاده خواهی‌‌های اسرائیل - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | سه شنبه، 07 اسفند 1403 - 21:30
درخواست رژیم صهیونیستی برای خلع سلاح جنوب سوریه نشان می دهد که هیچ گونه مرزی برای زیاده خواهی های این رژیم در تحولات اخیر منطقه قابل تصور نیست و این رژیم بعد از هر مرحله گامی دیگر به پیش برمی دارد که این امر مایه نگرانی کشورهای منطقه است.
سوريه،رژيم،صهيونيستي،منطقه،عربي،اسرائيل،كشورهاي،ايجاد،حائل،ن ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با برگزاری کنفرانس گفتگوهای ملی در سوریه، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی اظهاراتی جدید درباره این کشور مطرح کرد که نگرانی‌های بسیاری را درباره آینده سوریه و همین‌طور مرز خواسته‌های امنیتی اسرائیل به دنبال داشته است.
نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی خواستار خلع سلاح و ایجاد منطقه حائل عاری از تسلیحات در سه استان جنوبی سوریه (درعا، سویدا و قنیطره) شده که هم‌مرز با اردن و فلسطین اشغالی هستند.
این اقدام با واکنش‌های مردمی در داخل سوریه و انتقادات گسترده‌ای در فضای شبکه‌های اجتماعی عربی همراه شده.
رسانه‌های جهان عرب نیز سیاست‌های زیاده‌خواهانه اسرائیل را به باد انتقاد گرفتند.
این درحالی است که دولت جدید دمشق درگیر مسائل داخلی و روند انتقال قدرت برای شکل‌دهی به نظام سیاسی جدید است، ولی تحرکات رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه افزایش یافته و صهیونیست‌ها در مناطقی که طی ماه‌های اخیر به اشغال درآورده‌اند 9 پایگاه نظامی ایجاد کرده‌اند.
پیش از این نیز اسرائیلی‌ها گفته بودند که قصد دارند منطقه‌ای به عمق 30 کیلومتر را در خاک سوریه به عنوان منطقه حائل مدنظر قرار دهند و تا 60 کیلومتر هم منطقه‌ای تحت اشراف اطلاعاتی ایجاد کنند.
اسرائیل از این هم فراتر رفته و اقدام به برقراری تماس با مردم سوریه در استان‌های قنیطره و سویدا کرده و در برخی مناطق آنها را وادار به ترک منازل و مزارعشان کرده.
صهیونیست ها در ادامه حتی اقدام به استخدام شهروندان سوری در این مناطق کرده است.
با این همه دولت جدید سوریه تحت رهبری «ابومحمد الجولانی» تاکنون هیچ واکنشی به تحرکات رژیم صهیونیستی نداشته و به بهانه اتخاذ سیاست خارجی بدون تنش، تمام اقدام و اظهارات صهیونیست‌ها را بدون پاسخ گذاشتند.
کشورهای عربی دیگر نیز تاکنون واکنشی نسبت به تحرکات و اشغالگری‌های رژیم صهیونیستی در سوریه و لبنان نداشته‌اند و عملا مقابل این اقدامات دست بسته هستند.
این تحولات به روشنی نشان می‌دهد جریان مقاومت که طی دو دهه اخیر توسط بسیاری از کشورهای عربی منطقه مورد شماتت قرار می‌گرفت، به درستی رژیم صهیونیستی را تهدید اول منطقه می‌دانست، ولی این کشورهای عربی همواره درحال توطئه‌چینی علیه مقاومت بودند و در آینده با تهدید اسرائیل به طور واضح رو در رو خواهند شد.
اکنون صهیونیست‌ها در غزه، لبنان و سوریه درحال ترکتازی هستند و کشورهای عربی قدرتی برای مهار و مقابله با این رژیم در اختیار ندارند و تنها تلاش دارند از طریق آمریکا از تل‌آویو درخواست کنند تا این روند را متوقف کند.
بااین حال هیچ کشور عربی یارای مقابله با این رژیم صهیونیستی را در شرایط جاری منطقه ندارد و این نگرانی برای همه کشورهای منطقه ایجاد شده که آیا مرزی برای زیاده‌خواهی‌های اسرائیل وجود دارد؟
آیا درخواست نخست‌وزیر اسرائیل برای ایجاد منطقه حائل عاری از سلاح در جنوب این کشور و استقرار 9 پایگاه در ارتفاعات جبل الشیخ (کوه حرمون) و مناطق حائل در جنوب سوریه آخرین خواسته تل‌آویو است یا اینکه این روند ادامه خواهد داشت؟
نگرانی جدی امروز در فضای فکری، شبکه‌های اجتماعی و اندیشکده‌های عربی منطقه ادامه روند پیشروی رژیم صهیونیستی و تلاش برای نفوذ در دیگر کشورهای منطقه از طریق فعال کردن اقلیت‌های قومی و مذهبی و ایجاد بحران‌های فراگیر در این کشورهاست.
همچنین نگرانی از نفوذ اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و به تبع آن سیطره امنیتی و حتی تبدیل آن به قدرت سیاسی در راستای منافع خودشان، دیگر نگرانی عمیق کشورهای عربی پیرامون فلسطین اشغالی خواهد بود، چراکه رصد تحولات پس از 7 اکتبر 2023 نشان می دهد که عملا مرزی برای زیاده‌خواهی‌های اسرائیل قابل تصور نیست.
انتهای پیام/