خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 11 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نخستین تخم‌گذاری لاک‌پشت دریایی زیتونی ثبت شد

مهر | استان‌ها | شنبه، 11 اسفند 1403 - 14:30
بندرعباس - نخستین تخم‌گذاری لاک‌پشت دریایی زیتونی در سواحل ایران محدوده تالاب بین‌المللی مصب رودهای شور، شیرین و میناب گزارش شد.
حفاظت،گزارش،محلي،حفاظتي،دريايي،زيتوني،تالاب

به گزارش خبرگزاری مهر، برای نخستین بار در سواحل ایران، تخم‌گذاری لاک‌پشت دریایی زیتونی Lepidochelys olivacea (Eschscholtz, 1829) در سواحل کرگان واقع در شهرستان میناب در محدوده تالاب بین‌المللی مصب رودهای شور، شیرین و میناب گزارش شد.
این رویداد مهم زیست‌محیطی ابتدا توسط جوامع محلی مشاهده شد و پس از بررسی کارشناسان محیط‌زیست و تأیید دکتر اصغر مبارکی به عنوان یک گزارش ارزشمند ثبت شد.
حبیب مسیحی تازیانی مدیر کل حفاظت محیط زیست هرمزگان اهمیت این گزارش افزود: لاک‌پشت دریایی زیتونی یکی از گونه‌های در خطر تهدید است که معمولاً در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری تخم‌گذاری می‌کند.
وی افزود: ثبت این تخم‌گذاری در سواحل ایران نشان‌دهنده اهمیت زیستگاهی این منطقه و نقش آن در حفاظت از گونه‌های دریایی است این گزارش همچنین می‌تواند به تحقیقات بیشتر درباره پراکنش و مسیرهای مهاجرتی این لاک‌پشت کمک کند.
مسیحی تازیانی بیان کرد: اقدامات حفاظتی مانند انجام پایش‌های منظم برای بررسی حضور احتمالی دیگر لاکپشت‌های زیتونی و سایر گونه‌های نادر در تالاب، اجرای برنامه‌های حفاظتی برای حفظ و بهبود شرایط زیست‌محیطی تالاب، افزایش آگاهی جامعه محلی و ذینفعان درباره اهمیت حفاظت از لاکپشت‌ها و زیستگاه‌های آن‌ها در این امر مؤثر است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان از نقش جوامع محلی در حفاظت این گونه افزود: همکاری جوامع محلی در ثبت این رویداد نشان‌دهنده تأثیر آگاهی‌بخشی زیست‌محیطی است مشارکت مردم محلی می‌تواند نقش کلیدی در موفقیت برنامه‌های حفاظتی ایفا کند و به پایداری جمعیت این گونه ارزشمند کمک می‌کند.
وی تاکید کرد: این گزارش گامی مهم در راستای شناسایی و حفاظت از زیستگاه‌های لاک‌پشت‌های دریایی در ایران محسوب می‌شود و می‌تواند راه را برای تحقیقات و برنامه‌های حفاظتی گسترده‌تر هموار کند.