خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 11 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توسعه 129 هکتار فضای سبز در مشهد

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 11 اسفند 1403 - 15:30
شهردار مشهد با اشاره به طرح های گسترده در حوزه درختکاری و فضای سبز گفت: این پروژه ها با هدف کاهش آلودگی هوا و بهبود کیفیت زیست محیطی شهر مشهد در حال اجراست.
سبز،مشهد،فضاي،شهروندان،شهر،كاشت،هوا،مثمر،بهبود،آلودگي،مناطق، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمدرضا قلندرشریف در پویش سراسری درختکاری که با عنوان درخت سایه زندگی است ظهر امروز در بوستان بهار مشهد برگزار شد، اظهار داشت: طرح‌های ما در حوزه درختکاری و فضای سبز به‌طور عمده بر کاهش آلودگی هوا، بهبود محیط زیست و افزایش سرانه‌های فضای سبز در سطح شهر مشهد متمرکز است؛ در همین راستا، بوستان‌های بزرگ و مناطق سبز جدید در حال احداث است که علاوه بر زیباسازی شهری، به بهبود کیفیت هوای شهر کمک خواهد کرد.
وی افزود: در این دوره، پروژه‌ای با مساحت تقریباً 129 هکتار در مراحل مختلف در منطقه جهانشهر در حال اجراست، این پروژه‌ها در جهت ارتقای فضای سبز مشهد مقدس و کاهش آلودگی هوا به ویژه در مناطق پرجمعیت و آلوده شهر انجام می‌شود.
شهردار مشهد به توجه ویژه به بوستان‌های محلی و پارک‌های مخصوص بانوان اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر تعدادی از بوستان‌ها و پارک‌ها به‌ویژه در مناطق محروم و کم‌برخوردار در حال احداث است؛ این پروژه‌ها با مساحتی بالغ بر 21 تا 24 هکتار به‌طور ویژه به نیازهای مردم در این مناطق پاسخ خواهند داد.
قلندرشریف ادامه داد: اقدامات ما در این حوزه تنها محدود به احداث بوستان‌ها و پارک‌ها نیست، بلکه در تلاش هستیم تا فرهنگ‌سازی لازم برای کاشت درخت و نگهداری از فضای سبز در سطح شهر انجام شود؛ به همین منظور، نهال‌های مثمر و غیر مثمر به‌صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد.
شهردار مشهد به راه‌اندازی سامانه ثبت‌نام آنلاین برای شهروندان جهت دریافت نهال‌ها اشاره کرد و گفت: شهروندان می‌توانند از طریق سایت و سامانه سازمان پارک‌ها ثبت‌نام کنند و نهال‌های مورد نیاز خود را برای کاشت در منزل یا پیاده‌روها دریافت کنند.
این اقدام کمک زیادی به توسعه فضای سبز و حفظ محیط زیست خواهد کرد.
قلندرشریف تأکیدکرد: این پروژه‌ها علاوه بر بهبود وضعیت محیط زیست، به تقویت روابط اجتماعی و مشارکت شهروندان در مسائل زیست‌محیطی نیز کمک می‌کند.
وی بیان کرد: با همکاری مردم، به ویژه در کاشت درخت در محوطه‌های شخصی و عمومی، فضای سبز مشهد گسترش خواهد یافت و به‌عنوان یک منبع زیست‌محیطی برای نسل‌های آینده باقی خواهد ماند.
شهردار مشهد افزود: در راستای حفظ و نگهداری فضای سبز، برنامه‌هایی برای آموزش و توانمندسازی شهروندان در زمینه مراقبت از درختان و فضای سبز در سطح شهر در دست اجرا است؛ این اقدامات در کنار پروژه‌های عمرانی و توسعه‌ای، به‌طور مستقیم با بهبود کیفیت زندگی شهروندان ارتباط دارد.
قلندرشریف اضافه کرد: در پروژه‌های توسعه فضای سبز مشهد، نگاه ویژه‌ای به کاهش آلودگی هوا و بهبود شرایط زیست‌محیطی در مناطق مختلف شهر داریم.
در همین راستا، تلاش‌های ما در پروژه‌های جدید، در جهت کاهش آلاینده‌ها و تأمین هوای پاک برای شهروندان متمرکز شده است.
وی تصریح کرد: با همکاری و تلاش مستمر همکاران در سازمان پارک‌ها، امسال بیش از پیش طرح‌های توسعه فضای سبز با کیفیت و سرعت بالاتر در سطح شهر اجرا خواهد شد.
شهردار مشهدمقدس درخصوص وضعیت آلودگی هوا نیز گفت: با توجه به اینکه مشهد در رده دوم آلوده‌ترین شهرهای کشور قرار دارد، پروژه‌های توسعه فضای سبز می‌تواند به‌طور مؤثر در کاهش آلودگی هوا نقش‌آفرینی کند؛ این پروژه‌ها به ویژه در مناطق آلوده و پرجمعیت می‌توانند تغییرات چشمگیری در کیفیت هوای شهر ایجاد کنند.
قلندرشریف با اشاره به پروژه‌های کلان شهری، اظهار کرد: استان کرامت با مساحت 77 هکتار در حال گسترش است و به‌زودی یکی از بزرگ‌ترین پارک‌های شهری مشهد در این منطقه به بهره‌برداری خواهد رسید.
این پارک‌ها در راستای ارتقای فضای سبز و ایجاد محیط‌های زیست‌محیطی سالم برای شهروندان طراحی شده‌اند.
وی با اشاره به وضعیت آمادگی شهرداری برای مدیریت بحران در پی هشدارهای آلودگی هوا و بارش‌ها، افزود: همکاران ما با آمادگی کامل در حال آماده‌باش هستند و در صورت بروز هرگونه بحران، به سرعت اقدام خواهند کرد.
امیدواریم بارش‌های پیش‌رو به‌ویژه برف، باعث بهبود کیفیت هوا و ذخیره منابع آبی شود.
کاشت 30 هزار اصله انواع درخت مثمر در 33 محله
مهدی یعقوبی، معاون محیط‌زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد گفت: در هفته درختکاری کاشت 30 هزار اصله انواع درختان مثمر با کمک شورای اجتماعی محلات در 33 محله پیش بینی شده است.
وی افزود: در کنار تمام فعالیت‌های شهرداری، فضای سبز موثرتر و تاثیرگذار‌تر است، در تمام ایام سال امکان ثبت نام و پیگیری در سامانه جامع فضای سبز به آدرس https://gsms.mashhad.ir وجود دارد و در فواصل مختلف درختان ریشه‌‌دار و گلدانی کاشته می‌شود.
یعقوبی تصریح کرد: امسال برای اولین بار با توجه به درخواست شهروندان برای کاشت درختان مثمر علاوه بر هفته درختکاری، در فروردین و اردیبهشت ماه نیز امکان ثبت درخواست وجود دارد.
در هفته درختکاری کاشت 30 هزار اصله انواع درختان مثمر با کمک شورای اجتماعی محلات در 33 محله پیش بینی شده است.
معاون محیط زیست و خدمات شهری شهردری مشهد بیان کرد: هر ساله غرفه‌های عرضه نهال زیرقیمت بازار در سطح شهر داشتیم که با توجه به بازخوردهای دریافتی از شهروندان، امسال این غرفه‌ها در جاده قدیم قوچان، جاده قدیم نیشابور و ورودی مشهد از سمت بزرگراه پیامبر اعظم از پانزدهم اسفند فعال می‌شوند و به مردم نهال را زیر قیمت بازار عرضه می‌کنند.
یعقوبی گفت: همچنین امسال جشنواره گل با عرضه مستقیم و زیر قیمت بازار نهال در گل در محل تولیدات سازمان پارک‌ها از 15 اسفند تا شب عید برای شهروندان فعال خواهد بود.
انتهای پیام/282