خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

چهارشنبه، 22 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تنش آبی 107 روستای مرکزی/جیره‌بندی آب شهرهای ساوه و اراک - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | چهارشنبه، 22 اسفند 1403 - 14:13
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی از تنش آبی 107 روستای استان مرکزی خبر داد و گفت: طبق اعلام اخبار ملی، مصرف آب پنج شهر در کشور از سال آینده جیره بندی می شود که اراک و ساوه جزو شهرهای بحرانی از نظر وضعیت آب است.
استان،مركزي،مصرف،آب،اراك،نرمال،بارش،حلقه،مشتركين،ليتر،ثانيه، ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، سعید سرآبادانی پیش از ظهر امروز در شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی با اشاره به وضعیت بحرانی آب استان مرکزی اظهار داشت: طبق اعلام اخبار ملی، مصرف آب پنج شهر در کشور را باید مدیریت کنیم و از سال آینده آب این شهرها جیره‌بندی خواهد شد که اراک و ساوه جزو شهرهای بحرانی از نظر وضعیت آب است، بنابراین به جهت شدت بحرانی بودن وضعیت آب، مردم باید این وضعیت را درک کنند و دغدغه‌های اصلی شهر باید این موضوع باشد.
وی افزود: شهرداری اراک تاکنون چهار حلقه ‌چاه را به شرکت آبفا تحویل داده است که از این میزان دو حلقه چاه آبدهی نداشت‌، در شهرهای اراک و ساوه باید کارهای اداری حفر چاه، تجهیز و انتقال به صورت روزانه انجام شود.از 10 حلقه چاه کشاورزی در اراک، 2 حلقه تجهیز، چهار حلقه درحال حفر و برای چهار حلقه نیز مناقصه برگزار شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی با اشاره به اقدامات انجام شده برای مشترکین پرمصرف استان بیان کرد: یکی از اقداماتی که برای مشترکین پرمصرف انجام شد اعلام محدودیت در تعرفه‌ها است که خوشبختانه صنایع بزرگ اراک در مدیریت مصرف موفق بودند، همچنین نرم افزار کنترل مصرف مشترکین خانگی سال گذشته رونمایی شد و این قابلیت را دارد که اگر مشترک در الگوی دو برابر مصرف قرار گیرد اخطار دریافت می‌کند.
سرآبادانی تصریح کرد: همچنین قطع مشترکین پر مصرف از دیگر اقدامات شرکت آبفای استان مرکزی است به طوری که اگر دو یا سه بار پر مصرفی بخش خانگی تکرار شود برخورد سلبی صورت می‌گیرد و آب مشترک پر مصرف قطع می‌شود.سال گذشته 78 روستا دچار تنش آبی بودند که امسال به 107 روستا افزایش یافته است، اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی مصرف برای گذر از شرایط کم آبی به جد باید مورد توجه قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت آبفا استان مرکزی تصریح کرد: شهر اراک با 630 هزار نفر جمعیت، متوسط مصرف یک‌هزار و 800 لیتر بر ثانیه در سال را دارد که در اوج مصرف به 2 هزار و 400 لیتر بر ثانیه می‌رسد اما توان تولید، یک‌هزار و 400 لیتر بر ثانیه است، درحالیکه یک‌هزار و 600 لیتر بر ثانیه از سد کمال صالح برداشت می‌شود.کاهش برداشت از سد کمال صالح اراک از یک‌هزار و 200 مترمکعب به 650 متر مکعب رسیده و منابع زیرزمینی هم از 900 مترمکعب به 136 مترمکعب رسیده است.
تاپایان امسال بارش مناسبی در استان مرکزی نخواهیم داشت
سعیدرضا عرب، مدیرکل هواشناسی استان مرکزی در این نشست گفت: طبق گزارش هواشناسی تاپایان امسال بارش مناسبی در استان مرکزی نخواهیم داشت.
میزان بارش در هفته اول و دوم‌ فروردین نرمال و هفته سوم بارش نرمال و‌ بیشتر از نرمال خواهیم داشت.بارش در اردیبهشت ماه سال آینده نرمال پیش بینی شده است، هر چند بارش نرمال داشته باشیم این کم بارشی فصل پاییز جبران نمی‌شود.
مدیرکل هواشناسی استان مرکزی تصریح کرد: دمای هوا در دو هفته منتهی به پایان سال یک‌ تا دو درجه افزایش خواهد داشت و اردیبهشت ماه با یا دو درجه افزایش دمای بالاتر از نرمال را خواهیم داشت که منجر به تبخیر آب می‌شود.
انتهای پیام/711/