چهارشنبهسوری نیامده در کردستان قربانیگرفت - تسنیم
نوجوان 14 ساله قروه ای به دنبال انفجار مواد محترقه دست ساز دچار سوختگی شدید، قطعی مچ و سپس جان باخت.

حسین جعفری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم کردستان، از یک حادثه تلخ خبر داد و اظهار داشت: امروز به دنبال گزارشی از انفجار در پارکینگ منزل مسکونی در شهرستان قروه، یک پسر نوجوان 14 ساله به دنبال انفجار مواد محترقه دستساز دچار سوختگی گسترده سر و صورت، بدن، دست و پاها شد.
وی با ابراز تاسف از اینکه در این حادثه هر دو دست فرد آسیبدیده از ناحیه مچ دست، قطع و خونریزی فعال داشت که به سرعت پانسمان و کنترل خونریزی انجام شد، افزود: این نوجوان به دلیل شدت بالای جراحات، علیرغم اقدامات درمانی، در حین انتقال به بیمارستان دچار افت هوشیاری و ایست قلبی شد که در کابین آمبولانس احیای پایه و پیشرفته انجام و با فعال شدن کد احیای بیمارستان شهید بهشتی قروه، مددجو به اتاق احیای بیمارستان منتقل شد و عملیات احیا ادامه یافت که با وجود تلاش تمام پرسنل، نتیجه ناموفق و مصدوم جانباخت.
رئیس اورژانس پیشبیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علومپزشکی کردستان، خاطرنشان کرد: آمار چهارشنبه سوری سال گذشته نیز نسبت به سال 1401، 61 درصد افزایش داشت که بیشترین تعداد مصدومان مربوط به شهرستانهای سنندج و سقز بود.
وی با ذکر اینکه شهرستانهای سروآباد، دیواندره، کامیاران و قروه کمترین تعداد مصدومان را داشت، عنوان کرد: 20 درصد از مصدومیتها در ناحیه چشم، 8 درصد سوختگی وسیع، 5 درصد قطع شدگی انگشتان و مچ دست و مابقی مربوط به سایر مصدومیتها بود.
جعفری به آمار تفکیک جنسیتی مصدومان پرداخت و اعلام کرد: 91 درصد از مصدومان مرد و 9 درصد زن بودند.
میانگین سنی مصدومان 19 سال و کمترین سن 2 سال و بیشترین سن 68 سال گزارش شد.
وی بیان کرد: 60 درصد از مصدومان زیر 18 سال و دانشآموز بودند که از این میان 73 درصد در حال بازی، 15 درصد عابر و حدود 8 درصد در حال تماشای مراسم چهارشنبه سوری بودند.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث از همه والدین خواست که امسال مراقب فرزندانشان باشند تا باز هم شاهد تکرار حوادث اینچنین تلخ نباشیم.
انتهای پیام/481/