خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 26 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عهد روز پانزدهم: مراقبت برای پرهیز از اسراف

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 26 اسفند 1403 - 14:54
شهرکرد-مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری گفت: بر طبق نص صریح قرآن ، اهل اسراف را خدا دوست ندارد آن‌ها اهل جهنم هستند با اینکه شاید آدم‌های بدی هم نباشند.
آيه،اسراف،اهل،لبنان،شريفه،تأكيد،حقوق،بذل،مؤمن،خوشنويس،نيازمن ...

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدابراهیم حجت‌پناه در گفتگو با خبرنگار مهر، با پرداختن به مضامین نورانی آیه شریفه «وَءَاتِ ذَا ٱلْقُرْبَیٰ حَقَّهُۥ وَٱلْمِسْکِینَ وَٱبْنَ ٱلسَّبِیلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِیرًا» (اسراء/۲۶)، اظهار کرد: این آیه تأکید دارد که حق و حقوق نزدیکان خود را ادا کن و در پی نزول این آیه شریفه، پیامبر اسلام (ص) فدک را به فاطمه زهرا (س) بخشیدند.
مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه بر طبق این آیه مسکین دارای حق است، ادامه داد: انسان مؤمن برای نیازمندان حقی را قرار می‌دهد همچنان که در آیه «وَفِی أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ لِلسَّائِلِ وَالْمَحْرُومِ» (ذاریات/۱۹) به این نکته اشاره دارد.
مؤمن قائل است که این مقدار حقوق متعلق به من نیست بلکه حق نیازمند و محروم است.
حجت‌پناه در خصوص تعبیر «وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِیرًا»، بیان کرد: هیچ کاری نیست مگر آنکه یک جانب افراط یا یک جانب تفریط پیدا می‌کند، ما کار خیر انجام می‌دهیم که گاهی این کار ما کم است و گاهی نیز بیش از مقدار لازم است.
این حافظ قرآن کریم با یادآوری اینکه اسراف به معنی زیاده‌روی در مصرف است، توضیح داد: اهل اسراف را بر طبق نص صریح قرآن، خدا دوست ندارد و اهل جهنم هستند با اینکه شاید آدم‌های بدی هم نباشند.
حجت‌پناه با گرامیداشت یاد و خاطره شهید حسام خوشنویس، اظهار کرد: بعد از جنگ ۳۳ روزه، رژیم صهیونسیتی خرابی‌های زیادی را در لبنان ایجاد کرد تا مسئولیت آن را بر گردن حزب‌الله بیندازد.
آمار بالای اسراف در کشور
وی افزود: جنگ به اتمام رسید و بعد از ۳۳ روز، شکست جانانه‌ای بر رژیم منحوس تحمیل شد.
گروهی از ایران برای بازسازی لبنان رفتند و شهید خوشنویس که در اوج کار مهندسی بود در این گروه قرار داشت.
وی چندین سال در لبنان بود و در لبنان کارخانه شن و سنگ‌شکن راه‌اندازی کرد تا روند پیشرفت کار تسریع شود و حضور او تبلیغی برای اسلام بود.
حجت‌پناه با تصریح اینکه مادربزرگ امام حسن مجتبی (ع) حضرت خدیجه (س) اهل بذل و بخشش بودند، افزود: این بذل و بخشش‌ها همه هدفمند و حساب شده بودند.
حضرت مجتبی (ع) نیز چندین مرتبه اموال خودشان را با فقرا تقسیم کردند.
این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به میزان بالای اسراف در کشور، تأکید کرد: این آیه شریفه تأکید دارد که حق و حقوق نزدیکان را ادا کن اما مراقب باش که گرفتار اسراف و ولخرجی نشوی.
حجت‌پناه با گرامیداشت میلاد پرنور کریم اهل بیت (ع)، گفت: در روزهای پایانی امسال این عهد را با هم ببندیم که وسایل اضافه را از خانه خارج کنیم و اگر هم انفاق نمی‌کنیم لااقل با قیمت پایین به دست نیازمندان واقعی برسانیم.