خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 27 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

طرح اسرائیل برای غزه؛کوچ روزانه5هزار نفر به سومالی‌لند - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 26 اسفند 1403 - 21:53
رژیم صهیونیستی درحال فراهم کردن زمینه اجرای طرح ترامپ برای کوچ دادن اهالی غزه است که براساس گزارش های منتشر شده قصد دارد روزانه 5 تا 10هزار فلسطینی را به مقصد سومالی لند در ساحل جنوبی خلیج عدن اعزام نماید.
غزه،طرح،رژيم،سومالي،صهيونيستي،دولت،فلسطيني،مخالفت،پذيرش،نفر، ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «بتسالل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی در سخنانی در کنست جزئیات طرح کوچ دادن اجباری فلسطینی‌ها که توسط ترامپ مطرح شده بود را ارائه نمود که طی آن قرار است برای اجرای آن وزارت مهاجرت زیرنظر وزارت جنگ قرار گیرد و دستکم روزانه 5 هزار تا 10 هزار نفر از غزه خارج شوند.
پس از آنکه دونالد ترامپ در طرحی موسوم به «ریویرای خاورمیانه» خواستار اخراج فلسطینی‌ها از غزه شده بود، «یسرائیل کاتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به کارشناسان این وزارتخانه دستور داد تا طرح اجرایی برای ایده ترامپ را آماده نمایند.اکنون به نظر می‌رسد با آماده شدن این طرح بلندپروازانه، اسموتریچ نماینده تندرو کابینه رژیم صهیونیستی که با خروج «ایتمار بن گویر» مهمترین نماد جناح تندرو است، جزئیات آنرا افشا کرده است.
وی در جلسه کنست با اشاره به اینکه طرح دونالد ترامپ فرصتی تاریخی برای تشکیل دولت یهودی و تغییر کل منطقه است، تصریح کرد که برای اجرای طرح ترامپ باید روزانه 5 هزار نفر طی یکسال یا روزانه 10 هزار نفر طی 6 ماه از غزه خارج شوند.
وی مدعی شد که ابعاد لجستیک و مالی برای این طرح مورد بررسی قرار گرفته و برای جلب حمایت سیاسی از این طرح خواستار تشکیل گروه‌های لابیست در کنگره آمریکا و مجالس انگلیس برای حمایت از این طرح شد.
در همین چهارچوب وزیر امور شهرک‌سازی کابینه رژیم صهیونیستی نیز با اشاره به مشکل لاینحل غزه برای این رژیم گفت: تهدید غزه برای اسرائیل تنها با مهاجرت دادن فلسطینی‌ها حل می شود.
در این میان مساله مهمتر از خارج کردن اهالی غزه، مقصد بعدتی آنهاست و درحالی که ترامپ اصرار داشت اردن و مصر پذیرای 1میلیون 800 هزار فلسطینی باشند، این دو کشور به شدت با این امر مخالفت کردند.
اکنون زمزمه هایی درباره انتقال فلسطینی ها به آفریقا مطرح است و در این چهارچوب خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که آمریکا و رژیم صهیونیستی با سودان، سومالی، دولت خودمختار سومالی‌لند مذاکراتی برای پذیرش فلسطینیان بعمل آورده است.
دولت سودان بلافاصله بعد از انتشار این خبر ضمن مخالفت با کوچ مردم غزه هرگونه مذاکره در این باره با اسرائیل را رد کرد.
سومالی و دولت خودمختار سومالی‌لند هم نسبت به این خبر ابراز بی‌اطلاعی کردند.
دو کشور سومالی و سودان که عضو اتحادیه عرب هستند هفته قبل بیانیه نشست اضطراری سران این اتحادیه در قاهره درخصوص مخالفت با کوچ فلسطینی‌ها را امضا کرده بودند و از این رو انتظار می رود در سایه فشار دولت‌های عربی حاضر به پذیرش فلسطینیان نشوند.
در این میان وضعیت دولت خودمختار سومالی‌لند که از سومالی جدا و اعلام استقلال کرده، متفاوت است.
سومالی‌لند در ساحل جنوبی خلیج عدن واقع شده که متشکل از 5 استان سابق شمال کشور سومالی است.
این منطقه از 1991 اعلام استقلال کرده ولی توسط هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده و گزارش‌هایی وجود دارد که گفته می شود آمریکا به سومالی‌لند وعده داده در صورت اجازه ایجاد پایگاه نظامی و پذیرش اهالی غزه، آنها را به رسمیت خواهد شناخت.
نکته حائز اهمیت در این است که برخی نسبت به توان لجستیک انتقال روزانه 5 تا 10 هزار نفر از غزه تردید دارند و آنرا طرحی غیر واقعی می دانند.
همزمان برخی دیگر نیز با امکان زندگی پذیرش 1میلیون 800 هزار فلسطینی در سومالی‌لند را غیرقابل اجرا می‌بینند چراکه در این منطقه هیچ زیرساختی برای این امر وجود ندارد.
همزمان با چالش‌های لجستیکی مذکور، ترامپ در جدیدترین موضع گیری‌اش در نشست خبری با نخست وزیر ایرلند تصریح کردکه هیچ فلسطینی از غزه اخراج نخواهد شدکه این اظهارات برای تل‌آویو نگران کننده است و ممکن است رئیس جمهور آمریکا در سایه مخالفت کشورهای عربی از طرح مدنظر تندروهای اسرائیلی عقب نشینی نماید.
انتهای پیام/