خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 27 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

عهد شانزدهم؛ اعتلا و پیروزی در مواجهه با دشمنان مستکبر

مهر | استان‌ها | دوشنبه، 27 اسفند 1403 - 09:24
رشت- عهد روز شانزدهم ماه مبارک رمضان این بوده که خداوند آمرزش گناهان مومنان، اعتلا و پیروزی در مواجهه با دشمنان مستکبر را وعده داده است.
آيه،خداوند،خدا،علي،امير،حضرت،ياد،امام،المومنين،مؤمنان،نزول،ص ...

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - قائم پورباقر: ‬ بارها دیده‌ایم که هرگاه انسان‌های با ایمان و صالح از دنیا می‌روند، حتی افراد لاابالی و فاسق هم در غم فرو می‌روند و ناخودآگاه به عزا می‌نشینند و اشک می‌ریزند و یادش را گرامی داشته، قبرش را زیارت می‌کنند و یا خاطراتش برای دیگران بازگو می‌کنند.
همه اینها به خاطر فطرت پاک و کمال دوستی انسان است.
آری، کسی که تنها به خدا دل ببندد، خداوند هم دل‌های مردم را به او متوجه می‌کند.
کسی که به یاد خدا باشد، خداوند او را یاد می‌کند.
«فاذکرونی اَذکُرکم»
از امام صادق (ع) روایت شده است: ولایت امیرالمؤمنین (ع) پاداشی است که خدا به مؤمنان دارای عمل صالح می‌دهد و نظیر این روایت از پیامبر اکرم در مورد مهر و محبت اهل ایمان به علی (ع) آمده است.
خداوند متعال در این آیه می‌فرماید کسی ایمان راسخ به توحید و معاد داشته باشد یعنی تنها به خدا دل ببندد، خداوند هم دل‌های مردم را به او متوجه خواهد کرد و در جای دیگر قرآن کریم اشاره به آن دارد کسی که به یاد خدا باشد، خداوند او را یاد می‌کند.
آمرزش الهی پاداش مؤمنان به روایت قرآن کریم
«حجت الاسلام احمد حکیمی گیلانی» امام جمعه شفت در گفتگو با خبرنگار مهر در تفسیر آیه ۹۶ سوره مریم اظهار کرد: یکی از فاکتورهای جلب رضایت خدا شهادت بندگان به خیر اوست به طوری که از امام صادق (ع) نقل‌شده: چون مؤمنی بمیرد و چهل نفر از مؤمنان بر جنازه او حاضر شوند و بگویند: اللّٰهُمَّ إِنَّا لَانَعْلَمُ مِنْهُ إِلّا خَیْراً وَأَنْتَ أَعْلَمُ بِهِ مِنَّا.
یعنی خداوندا ما از او به‌غیراز نیکی چیزی نمی‌دانیم و تو داناتری به احوال او از ما و چون این را بگویند خداوند حق تعالی می‌فرماید: من گواهی شما را پذیرفتم و آن گناهانی را که من می‌دانم و شما نمی‌دانید آمرزیدم.
وی افزود: در حدیث دیگری از رسول خدا (ص) نقل‌شده است اول چیزی که در عنوان نامه مؤمن پس از مرگش می‌نویسند، چیزی است که مردم در حق او می‌گویند، اگر نیک می‌گویند، نیک می‌نویسند و اگر بد می‌گویند بد می‌نویسند.
حجت الاسلام حکیمی ادامه داد: بنابر این برای یک انسان مؤمن بسیار اهمیت دارد تا بتواند با دیگران پیوند ایمانی و عاطفی برقرار نماید و قلوب همگان را مسخره کند.
وی اضافه کرد: در شأن نزول این آیه مبارکه از طریق شیعه و اهل سنت آمده است که این آیه شریفه درباره حضرت امیرالمومنین علی (ع) نازل شده است، یعنی خداوند محبت آن حضرت را در دل‌های مؤمنین قرار داده است.
امام جمعه شفت گفت: ابی بصیر از حضرت صادق (ع) در مورد آیه شریفه إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا پرسیدند ایشان فرمودند: ولایت امیر المؤمنین علیه السلام ودی است که خدای تعالی ذکر فرموده است.
وی با بیان اینکه روایات متعددی در شأن نزول این آیه از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است، گفت: نخستین بار این آیه در مورد امیر المومنین علی (ع) نازل گردیده است، بنابراین نزول این آیه در مورد امیر المومنین علی (ع) به عنوان یک نمونه أتمّ و أکمل است.
وی در پایان گفت: امسال آغاز سال ۱۴۰۴ با ایام شهادت حضرت مولی الموحدین امیر المومنین علی (ع) و شب‌های با فضیلت قدر مصادف شده امید است ملت بزرگ ایران با مدد گرفتن از مولا علی (ع) یک سال علوی را آغاز کنند و پایان آنان ان شاء الله همراه با سربلندی، اعتلا و پیروزی در مواجهه با دشمنی دشمنان مستکبر باشد.