خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 28 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سیستم 2 نقشه‌ای صدور پروانه‌های ساختمانی در کرج حذف شد - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 28 اسفند 1403 - 09:54
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج گفت: شاید کرج تنها کلانشهری باشد که سیستم دو نقشه ای از فرآیند صدور پروانه های ساختمانی در آن حذف شده است.
شهرسازي،زمان،كرج،صدور،كميسيون،شوراي،شهر،غيرمجاز،حوزه،ساخت

علیرضا رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم از کرج گفت: یکی از معضلاتی که در زمینه صدور پروانه ساختمانی در مراکز کلانشهرها ایجاد می‌شود، صدور پروانه با دو نقشه است؛ این امر یعنی هزینه اضافی، رانت، اطاله زمان و ایجاد فسادهای اداری و مالی در حوزه شهرسازی شهرداری‌ها.
وی مطرح کرد: در سال 1401، طرحی توسط تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر کرج تهیه شد و به تصویب رسید که بر اساس آن مقرر شد سیستم دو نقشه‌ای از فرآیند صدور پروانه‌های ساختمانی حذف شود.
با توجه به اینکه مصوبه کمیسیون ماده 5 نیز لازم بود، این موضوع با حمایت استاندار و اعضای کمیسیون ماده 5 برای یک سال به تصویب رسید.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به اینکه مدت زمان اجرای این مصوبه تا آذر ماه 1403 بود، بیان کرد: پس از آن مجدداً موضوع در کمیسیون شهرسازی و معماری مطرح و پس از تصویب و تأیید آن، امروز صدور پروانه بر اساس یک نقشه‌ای صورت می‌گیرد که این امر به نفع مالکان و شهر و سیما و منظر شهری نیز هست.
رحیمی با اشاره به نظم بصری و سیمای شهری به دنبال اجرای این طرح و با بیان اینکه شاید کرج تنها کلانشهری باشد که سیستم دو نقشه‌ای از فرآیند صدور پروانه‌های ساختمانی در آن حذف شده است، مطرح کرد: یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی که امروز در حوزه شهرسازی با آن مواجه هستیم، طولانی شدن زمان توافقات است.
وی افزود: امروز، در صورتی که مالک درخواست کند، معمولا بین هشت تا 11 ماه زمان می‌برد تا به توافق‌نامه برسد و لایحه آن به شورای شهر ارسال شود.
این فرایند قبل از شورای ششم بیشتر طول می‌کشید اما هنوز این زمان طولانی است و باید کاهش یابد.
بدین منظور، تدابیر لازم اندیشیده و تذکراتی به حوزه شهرسازی و مناطق مختلف داده شده است تا بتوانند زمان فرآیند را کاهش دهند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج بیان کرد: یکی دیگر از چالش‌های مهم، ساخت و سازهای غیرمجاز در برخی مناطق است که امروز همچنان با آن مواجه هستیم.
در حال حاضر، در برخی نقاط، ساخت و ساز غیرمجاز به سرعت در حال انجام بوده که این امر نیازمند توجه جدی از سوی متولیان امر در حوزه معاونت خدمات شهری و خدمات شهری مناطق است.
رحیمی خاطرنشان کرد: همچنین، دستگاه‌های نظارتی شهرداری باید به این موضوع ورود کنند تا هم از طریق برخوردهای قهری با عوامل ساخت و ساز غیرمجاز و هم با ایجاد موانع و بسترهای لازم به منظور جلوگیری از گسترش ساخت و ساز غیرمجاز، این روند را کاهش دهند و امنیت این بخش‌ها را تأمین کنند.
انتهای پیام/