خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 28 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شتاب‌گیری توسعه صادرات غیرنفتی هرمزگان با تجارت مرزی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 28 اسفند 1403 - 10:54
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان با تأکید بر لزوم توسعه صادرات غیرنفتی، از اتخاذ تصمیمات جدید برای تسهیل صادرات گچ، بهبود روند تجارت خرد و ملوانی، و همچنین برنامه ریزی برای افزایش سهم هرمزگان در صادرات سال آینده خبر داد.
استان،صادرات،تجارت،هرمزگان،صادراتي،جلسه،اشاره،توسعه،اقتصادي، ...

عادل شهرزاد در حاشیه جلسه توسعه صادرات غیرنفتی و شورای مبادلات مرزی استان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اهمیت صادرات در رشد اقتصادی استان، اعلام کرد که چهار محور اصلی در این جلسه مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار گرفت.
وی با تأکید بر ظرفیت بالای استان هرمزگان در حوزه صادرات گچ، گفت: یکی از مهم‌ترین موضوعات مطرح‌شده، تسهیل فرآیند صادرات گچ بود تا تولیدکنندگان بتوانند با سرعت و سهولت بیشتری محصولات خود را به بازارهای منطقه‌ای و جهانی عرضه کنند در این راستا، هماهنگی‌های لازم بین انجمن گچ استان، سازمان صنعت، معدن و تجارت و اداره کل بنادر و دریانوردی انجام شد تا کشتی‌های حامل بار صادراتی در بنادر استان با حداقل معطلی مواجه شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان در ادامه به بررسی وضعیت بار ملوانی و تجارت ته‌لنجی پرداخت و گفت: با توجه به اختیارات شورای مبادلات مرزی، تصمیماتی اتخاذ شد تا شناورهایی که بار ملوانی و ته‌لنجی خود را از استان خارج کرده‌اند اما ورود آن‌ها به استان پس از تاریخ مشخصی صورت گرفته است، بتوانند از مصوبات جدید برای ترخیص کالاهای خود بهره‌مند شوند.
وی همچنین به اهمیت تجارت خرد و پیله‌وری در معیشت شهروندان استان اشاره کرد و افزود: با توجه به سهمیه 10 میلیون دلاری استان در این حوزه، مقرر شد عملکرد تجارت پیله‌وری در سال 1403 مورد بررسی قرار گیرد و برنامه‌ریزی لازم برای توسعه این بخش در سال 1404 انجام شود تجارت خرد یکی از مسیرهای مهم برای ایجاد اشتغال و افزایش درآمد در استان است و می‌توان با استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود، این بخش را تقویت کرد.
شهرزاد با اشاره به عملکرد صادراتی استان در سال جاری اظهار کرد: هدف‌گذاری صادراتی استان برای سال 1403 حدود 4.1 میلیارد دلار بود که تا پایان بهمن‌ ماه 3.6 میلیارد دلار آن محقق شده است پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که با عملکرد صادراتی استان در اسفندماه، رقم صادرات به 4 میلیارد دلار خواهد رسید، که این میزان نسبت به سال گذشته افزایش قابل‌توجهی داشته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به لزوم توسعه زیرساخت‌های نمایشگاهی استان اشاره کرد و گفت: در این جلسه، پیشنهاد استفاده بهینه از سایت نمایشگاهی فعلی استان مطرح شد، اما در کنار آن، باید به دنبال ایجاد یک نمایشگاه بین‌المللی در شأن هرمزگان، به‌عنوان پایتخت اقتصادی کشور باشیم این مهم می‌تواند با مشارکت بخش خصوصی محقق شود و فضایی مناسب برای معرفی توانمندی‌های استان در حوزه‌های مختلف تجاری و صنعتی فراهم آورد.
شهرزاد در پایان سخنانش با تأکید بر نقش هرمزگان در توسعه صادرات غیرنفتی کشور، ابراز امیدواری کرد که با اجرای تصمیمات اتخاذشده در این جلسه، روند صادرات استان در سال آینده شتاب بیشتری بگیرد و فرصت‌های جدیدی برای فعالان اقتصادی و تجار هرمزگانی فراهم شود.
انتهای پیام/864