خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 28 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توصیه‌های دامپزشکی در خصوص خرید و نگهداری ماهی قرمز - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 28 اسفند 1403 - 12:13
مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان ضمن تبریک پیشاپیش عید نوروز 1404 از شهروندان درخواست کرد در خرید و نگهداری ماهی قرمز توصیه های بهداشتی دامپزشکی را رعایت کنند.
ماهي،آب،نگهداري،ظرف،خريد،سرگزي،تنگ،قرمز،خودداري،آبي،تماس،دام ...

غلامرضا سرگزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان، اظهار داشت: هنگام خرید از تماس مستقیم و حفاظت نشده با ماهی و آب ظرف ماهی خودداری شود و در صورت تماس با ماهی و یا آب ظرف نگهداری ماهی، بلافاصله نسبت به شستشوی دست‌ها با آب و صابون و یا استفاده از ضدعفونی کننده‌های مناسب اقدام شود و حتی‌الامکان از ظروف یکبار مصرف برای حمل و جابه‌جایی ماهی به منزل استفاده شود و از خرید ماهیان بیمار و بی‌حال با علائم شنای غیرفعال، بدون رنگ شفاف و دارای لکه بر روی پوست بدن خودداری شود.
مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان، افزود: استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهی‌ها و عدم تماس دست به چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم یا ظرف نگهداری ماهی از بروز بیماری‌های احتمالی قابل انتقال به انسان جلوگیری کنند.
وی تاکید کرد: مردم باید در زمان خرید ماهی قرمز به این نکته توجه داشته باشند که این ماهی‌ها از مراکز خریداری شده باشد که مجوز دارند و یک پزشک دامپزشک در آن مرکز سلامت ماهی‌ها را تضمین کرده باشد.
سرگزی خاطرنشان کرد: خرید ماهی از دوره‌گردها و یا افرادی‌که مقابل درب مغازه اقدام به فروش ماهی می‌کنند، اشتباه است و مردم باید از واحدهای ماهی را خریداری کنند که مکان مناسب برای فروش داشته باشد و آن مکان به سیستم فاضلاب متصل باشد و قابل شستشو باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان در خصوص نگهداری ماهی قرمز توصیه کرد: این ماهی از خانواده کپور ماهی‌ها است و باید در دمای 22 تا 26 درجه و محیط آب گرم نگهداری شود و قبل از تعویض آب ماهی باید آب لوله‌کشی تا 24 ساعت در یک ظرف دهانه گشاد نگهداری شود.
مقدار آب مورد نیاز هر ماهی یک لیتر بوده که باید حداقل هر هفته دو بار آب تنگ عوض شود.
تنگ ماهی در مقابل نور مستقیم آفتاب و دمای بالای 25 درجه قرار نگیرد.
وی از شهروندان خواست پس از پایان ایام تعطیلات نوروز از رهاسازی ماهیان قرمز در منابع آبی آزاد همچون جویبار‌ها، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها به طور جدی خودداری کنند، زیرا می‌تواند مشکلات بهداشتی و زیست محیطی جدی را پدید آورد.
سرگزی تاکید کرد: این ماهی غیربومی با ورود به طبیعت و منابع آبی به گونه‌ای مهاجم تبدیل شده و عرصه زندگی را برای گونه‌های بومی تنگ می‌کند و از طریق تغدیه تخم ماهی‌های دیگر و غذای ماهی‌ها عرصه زندگی را برای سایر ماهی‌ها محدود می‌کند.
وی با اشاره به اینکه رشد این ماهی و همچنین تولیدمثل آن بسیار سریع است، گفت: این ماهی علاوه رقابت‌ تغذیه‌ای با ماهی‌های بومی، باعث انتقال بیماری‌ها، کاهش کیفیت آب و تخریب زیستگاه‌ها و محیط‌های آبی طبیعی می‌شود.
انتهای پیام/