خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 30 اسفند 1403
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

انسان مومن نسبت به همه افراد جامعه محبت دارد

مهر | استان‌ها | پنجشنبه، 30 اسفند 1403 - 11:47
قزوین- مفسر قرآن کریم با بیان اینکه انسان نسبت به همه جامعه باید محبت داشته باشد، گفت: انسان باید خود را نسبت به همه اعضای جامعه مسئول بداند.
جامعه،آيه،خدا،انسان،خداوند،هدايت،عباسي،اضافه

حجت‌الاسلام علی عباسی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به تفسیر آیه ۷۴ سوره فرقان «رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّیَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا» اظهار کرد: انسان در این آیه از خداوند می‌خواهد که خدایا، کاری کن که همسران و بچه‌هایمان چشم‌وچراغ و مایۀ عزت ما باشند و ما را الگوی خودمراقبان قرار دهد.
وی افزود: در گام نخست این آیه نشان می‌دهد که باید در مسیر هدایت جامعه از خدا کمک گرفت و بدون توکل به خدا و همراهی او نمی‌توان به هدایت جامعه امید داشت.
این مفسر قرآن اضافه کرد: این آیه نشان داد تنها با طرح‌های دولتی و اقتصادی و فرهنگی و بدون کمک از خداوند نمی‌شود جامعه را تربیت کرد.
وی با بیان اینکه توکل به خدا و توجه به نگاه خدا اصلی ترین راه تربیت جامعه است، بیان کرد: تهذیب و رشد جامعه با عنایت خداوند متعال انجام می‌شود.
حجت‌الاسلام عباسی با بیان اینکه خداوند باید مشیت و اراده خود را محقق کند تا جامعه درست شود، تاکید کرد: از خداوند در این آیه «رَبَّنَا هَبْ لَنَا» می‌خواهیم و بر اساس همین آیه باید هدایت جامعه را از خدا و ائمه طلب کنیم.
وی اضافه کرد: خواستن از ائمه نیز همان خواستن از خدا است و باید هدایت جامعه را از این دو طلب کنیم.
این استاد حوزه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انسان نسبت به همه جامعه باید محبت داشته باشد، تاکید کرد: «أَزْوَاجِنَا وَذُرِّیَّاتِنَا» به معنای همه زنان و فرزندان جامعه ما است.
وی ادامه داد: انسان باید خود را نسبت به همه اعضای جامعه مسئول بداند و در این آیه نیز می‌بینیم که چگونه خدا توجه ما را نسبت به همه زنان و فرزندان جامعه ما جلب می‌کند.
این مفسر قرآن با اشاره به فراز پایانی آیه تصریح کرد: انسان در ادامه این آیه از خداوند می‌خواهد که او را «وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا» و جلودار و امام افراد مؤمن و متقی قرار دهد.
وی اضافه کرد: متقین افراد بهشتی هستند و از خدا می‌خواهیم که انسان را در جامعه به این مقام برساند و این خواسته متعالی انسان از خدا است.
حجت الاسلام عباسی در پایان با بیان اینکه انسان نباید از خداوند چیز کمی بخواهد، یادآور شد: بدون شک این بهترین دعا برای یک انسان است که به جلودار، پیشوا و الگوی افراد مؤمن و بهشتی تبدیل شود.