خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 08 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بیستمین روز از زندگی با آیه ها؛ عاقبت به خیری با دوری از برتری طلبی

مهر | استان‌ها | جمعه، 01 فروردین 1404 - 12:41
کرج - کارشناس مذهبی البرز گفت: خداوند در آیه ۸۳ سوره قصص می فرماید که سرای آخرت را نصیب کسانی می‌کنیم که در جامعه به دنبال برتری طلبی نیستند.
آيه،برتري،زندگي،تكبر،عاقبت،فساد،نفس،برتر،تاريخ،كمك،قصص،فروتن ...

حجت الاسلام سجاد داوری پور در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص بررسی، تبیین و تفسیر آیه ۸۳ سوره قصص در بیستمین روز از ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ در راستای اجرای جز بیستم از طرح «زندگی با آیه ها» گفت: آن دنیا مال کسانی است که اینجا موقع حرف زدن صدایشان را بالا نبردند و بی خودی به هر مناسبتی از خودشان تعریف نکردند که برای یک میز بالاتر صندلی را از زیر پای بقیه نکشیدند، آن دنیا مال کسانی است که هر چه آوازه نامشان بیشتر پیچید، خاکی‌تر، با صفا تر و خودمانی‌تر شدند که هر چه بیشتر ثمره دادند و شاخه‌هایشان افتاده تر شد که هر چه اسمشان بیشتر سر زبان‌ها افتاد، کمتر از خودشان حرف زدند و همان‌ها که نه در چشم‌هایشان خبری از آن نگاه‌های عاقل اندر سفیه است و نه در کلامشان نشانی از منم منم های خود برتر بینانه نیست.
وی افزود: در شهری که هرکس خود را بالاتر از دیگران می بیند و هرگز احساس مسئولیتی نسبت به دیگران ندارد چه اتفاقی می‌افتد، مدیری که در محل کار تنها به منافع شخصی خود فکر می‌کند و وقتی دیگران نیاز به کمک دارند او مشغول چیدن نقشه‌ای برای ارتقای موقعیت خودش است یا تاجری که در شرایط سخت اقتصادی به جای کمک به مردم یا حفظ قیمت منصفانه به فکر احتکار کالا و سود بیشتر خودش است، چنین افرادی روحیه‌ای برتری طلبانه و خودخواهانه دارند که نه تنها اعتماد دیگران را از بین می‌برد، بلکه باعث فساد و فروپاشی اجتماعی می‌شود.
همچنین وی ادامه داد: قرآن در این زمینه هشدار می‌دهد تِلْکَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لَا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ، خداوند پس از شرح ماجرای قارون در سوره قصص نمونه‌ای از برتری جویان تاریخ که به جای کمک به محرومان و نیازمندان زندگی خود را به اشرافی گری و تفاخر گذراند و سرانجام در زمین فرو رفت می‌فرماید عاقبت نیک برای کسانی است که به دنبال برتری جویی و فساد نیستند.
داوری پور تکبر را یکی از ویرانگرترین صفات انسانی خواند و اذعان داشت: تکبر ریشه بسیاری از انحرافات تاریخ بشر است ابلیس که سال‌ها در صف عبادت کنندگان خدا بود، به واسطه تکبر و خود برتر بینی، نه تنها عبادات گذشته‌اش را از دست داد بلکه به سرسخت‌ترین دشمن حق تبدیل شد.
در تاریخ، همیشه جبهه مقابل پیامبران و صالحان را مستکبران تشکیل می‌دادند.
آنان که با تکیه بر ثروت، قدرت یا موقعیت اجتماعی خود پیام حقیقت را نمی‌پذیرفتند و آن را تهدیدی برای جایگاه خود می‌دانستند اما برای رهایی از این صفت، ویرانگر چه باید کرد و امام خمینی (ره) راهکاری ساده و عملی ارائه می‌دهند با نفس خود مقابله کنید و برخلاف میل نفسانی عمل کنید اگر نفس می‌خواهد در صدر مجلس بنشیند، باید عامدانه از آن اجتناب کرد.
اگر از مجالس تان با فقرا یا انجام کارهای ساده دوری می‌کند باید آگاهانه به این امور روی آورد و این گام‌های کوچک در فروتنی می‌تواند راهی بزرگ به سوی اصلاح نفس و جامعه باشد.
وی خاطر نشان کرد: خداوند در این آیه از ما خواسته است که از برتری طلبی و فساد دوری کنیم و تقوا را محور زندگی خود قرار دهیم تا عاقبت بخیر شویم و برای عمل به این آیه در زندگی می‌توانیم هرگز خود را برتر از دیگران ندانیم و در رفتار و گفتار، فروتنی را تمرین کنیم در برابر موفقیت دیگران حسادت نکنیم و برای پیشرفتشان دعا کنیم و برای پیشرفت خود دست به تخریب دیگران نزنیم و برای عاقبت بخیری در هر کاری خط قرمزهای خدا در آن کار را رعایت کنیم.