خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 02 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای در تعطیلات نوروز

مشرق | اجتماعی و حوادث | جمعه، 01 فروردین 1404 - 21:41
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به باید و نبایدهای تغذیه‌ای در ایام نوروز اشاره کرد و گفت: افراد در دید و بازدیدها باید سعی کنند از شیرینی‌های کوچک استفاده و بیشتر میوه مصرف کنند.
مصرف،اسماعيل،آب،پنير،چربي،حاوي،قند،تغذيه،بدن،بيماري،ادامه،آج ...

به گزارش مشرق، احمد اسماعیل‌زاده روز شنبه افزود: شیرینی‌های تازه که با مقدار زیاد شکلات، خامه یا ژله تهیه می‌شوند قند و چربی بالایی وارد بدن می‌کنند که علاوه بر اضافه وزن، منجر به افزایش فشار و چربی خون می‌شود.
وی اظهار کرد: میوه‌ها علاوه بر ویتامین و املاح معدنی که برای حفظ سلامت بدن لازم است، حاوی ترکیبات آنتی اکسیدان هستند که نقش آنها در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر از جمله دیابت، بیماری های قلبی، عروقی و سرطان ها شناخته شده است.
اسماعیل زاده ادامه داد: آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه از آسیب و تخریب سلول‌های بدن جلوگیری می کند.
به گفته وی، وعده ناهار و شام باید بسیار سبک مانند نان و پنیر و سبزی، نان و پنیر، خیار و گوجه، فرنی و سوپ های ساده باشد و از مصرف غذاهای آماده، پرچرب و فست‌فودها خودداری شود.
وی با بیان اینکه برای صرف چای به جای قند و شکلات، از کشمش، توت خشک یا خرما استفاده کنید، گشود، اضافه کرد: اگر قهوه و نسکافه برای پذیرایی مصرف می کنید،
از نوع بدون قند باشد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: در مصرف آجیل نیز زیاده روی نکنید، انواع مغزها و تخمه ها حاوی مقادیر زیادی چربی هستند، به طوری که هر ۱۰۰ گرم آنها حاوی ۵۰۰ تا ۶۰۰ کالری است.
اسماعیل زاده ادامه داد: آجیل های شور با داشتن مقادیر زیاد نمک، زمینه را برای فشار خون بالا فراهم می کند.
وی در مورد برنامه تغذیه در سفرهای نوروزی نیز گفت: بعد از مصرف غذاهای سنگین و چرب رانندگی نکنید چراکه این امر موجب خواب آلودگی و بروز حادثه می شود.
اسماعیل زاده با بیان اینکه هموطنان در سفرهای نوروزی از خرید و مصرف شیر و پنیر فله و تازه خودداری کنند، ادامه داد: این مواد غذایی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی، احتمال انتقال بعضی از بیماری ها مانند تب مالت به انسان را دارد.
وی تصریح کرد: همچنین نباید از آب چشمه و رودخانه و آب خوری های عمومی سطح شهر و مراکز استفاده شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تصریح کرد: در طول سفر از آب های بسته بندی شده دارای پروانه ساخت و تاریخ تولید و انقضا استفاده کنید و مصرف ماست و دوغ زیاد نیز برای راننده‌ای که قصد رانندگی در مسافت طولانی را دارد، توصیه نمی‌شود.
اسماعیل زاده گفت: همچنین برای جلوگیری از کم آبی و یبوست، نوشیدن آب ضروری است.