خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 05 فروردین 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سفیر چین: سوء‌استفاده از تعرفه‌ها به ضرر خود آمریکا است

مشرق | بین‌الملل | یکشنبه، 03 فروردین 1404 - 13:58
سفیر چین در آمریکا، در بیانیه‌ای ضمن تأکید بر ضرورت تفاهم مشترک و رویکرد برد-برد، به ایالات متحده هشدار داد که سوءاستفاده از تعرفه‌ها به‌عنوان یک ابزار فشار، مانند بومرنگی است که در نهایت به خود آمریکا آسیب خواهد رساند.
چين،آمريكا،شيه،فنگ،صلح،سفير،احترام،تأكيد،اشاره،كشور،تايوان،ه ...

به گزارش مشرق، شیه فنگ، سفیر چین در آمریکا، در نشست «جیمی کارتر» با موضوع گفت‌وگوی روابط چین و آمریکا، به‌صورت تماس ویدیویی سخنرانی کرد.
شیه فنگ در ابتدای سخنان خود خاطر نشان کرد: ۸۰ سال پیش، چین و آمریکا در کنار یکدیگر و با فداکاری‌های فراوان جنگیدند و به پیروزی بزرگ در جنگ جهانی دوم علیه فاشیسم دست یافتند.
این پیروزی باعث شد که بار دیگر نور صلح بر جهان بتابد و جامعه بشری در ۸۰ سال گذشته به‌طور کلی در شرایطی از صلح باقی بماند.
وی درباره روابط تجاری دو کشور اظهار داشت: همکاری چین و آمریکا هرگز یک بازی با حاصل جمع صفر، یعنی برد یک طرف و باخت طرف دیگر، نبوده است.
صادرات آمریکا به چین و سرمایه‌گذاری شرکت‌های چینی در این کشور هر یک باعث ایجاد حدود یک میلیون شغل در ایالات متحده شده است.
شیه فنگ تأکید کرد: حذف بازار چین و شرکت‌های چینی از معادلات اقتصادی، به معنای از بین بردن توانایی‌های خود آمریکاست.
سوءاستفاده از تعرفه‌ها به‌عنوان ابزار فشار، مانند بومرنگی است که در نهایت به خود آمریکا آسیب خواهد رساند.
وی همچنین با اشاره به موضوع فنتانیل خاطرنشان کرد: چین کمک‌های مختلفی به آمریکا برای مقابله با بحران فنتانیل ارائه کرده است، اما ایالات متحده اکنون با استفاده از بهانه فنتانیل، تعرفه‌های جدیدی علیه چین اعمال می‌کند که این کار مصداق «ناسپاسی» است.
سفیر چین همچنین افزود که جهان امروز با چالش‌های زیادی روبه‌رو است و فشارهای بسیاری وجود دارد، و فقط از طریق همکاری میان چین و آمریکا می‌توان مشکلات سخت را حل کرد، کارهای مهم را پیش برد و به موفقیت‌های بزرگ دست یافت.
شیه فنگ در ادامه ضمن اشاره به وضعیت ناپایدار جهان امروز هشدار داد: درس‌های تلخ جنگ‌های گذشته به ما نشان داده که چه جنگ سرد و چه جنگ گرم، هیچ‌کدام قابل تحمل نیستند و هیچ‌کس از آن‌ها پیروز بیرون نمی‌آید.
جامعه بین‌المللی بیش از هر زمان دیگری خواهان صلح و ثبات است و همچنین بیشتر از هر زمان دیگری انتظار دارد که چین و آمریکا در صلح با یکدیگر زندگی کنند.
او افزود: ما باید نه‌تنها تاریخ را به یاد داشته باشیم، بلکه برای آینده نیز اقدام کنیم، اجازه ندهیم که 'تله توسیدید' (Thucydides Trap) به واقعیت تبدیل شود، و اطمینان حاصل کنیم که جنگ‌ها تکرار نمی‌شوند و صلح برای همیشه برقرار می‌ماند.
این بهترین ادای احترام به تاریخ و نسل‌های گذشته خواهد بود.
چین به دنبال گفت‌وگو است، اما از حقوق خود نیز دفاع خواهد کرد
سفیر چین در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت گفت‌وگو در روابط بین‌الملل، تصریح کرد: چینی‌ها به اصل مقابله به مثل معتقدند.
اگر کسی به ما احترام بگذارد، ما نیز متقابلاً احترام خواهیم گذاشت.
اما اگر طرف مقابل فقط در پی سرزنش، مهار و سرکوب ما باشد، چین بدون شک تمامی اقدامات لازم را برای دفاع از حقوق قانونی خود انجام خواهد داد.
وی اظهار داشت که چین و آمریکا می‌توانند از طریق تعامل سازنده به یکدیگر کمک کنند، بنابراین و نباید درگیر رقابت مخربی شوند که منجر به تشدید تنش‌ها و ایجاد چرخه‌ای از درگیری‌های مداوم گردد.
سفیر چین همچنین ضمن اشاره به اختلافات بنیادین چین و آمریکا تأکید کرد: چین و آمریکا به عنوان دو قدرت بزرگ، اختلافات و تضادهایی خواهند داشت، اما نکته کلیدی این است که دو کشور باید به منافع اساسی یکدیگر احترام بگذارند و از عبور از «خطوط قرمز» و «مرزهای غیرقابل مذاکره» خودداری کنند.
وی در تشریح این خطوط قرمز و اشاره به مواضع چین در این‌باره، افزود: حمایت آمریکا از استقلال تایوان به معنای دخالت آشکار در امور داخلی چین و چشم‌پوشی از اقدامات جدایی‌طلبانه در تایوان، به معنی بر هم زدن ثبات در تنگه تایوان است.
شیه فنگ در آخر ضمن تأکید بر پایبندی به اصل چین واحد و بیانیه مشترک سه‌گانه چین و آمریکا ، از آمریکا خواست که رویکرد خود را تغییر دهد و به مسیر صحیح گفت‌وگو و همکاری بازگردد و با چین در مسیر مشترک حرکت کند تا دو کشور بتوانند به توسعه روابطی پایدار، سالم و قابل پیش‌بینی دست یابند.